Sv. Filip i Jakov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 6, 2021 15:01

Slasni kukuruz šećerac, pečeni ili kuhani, omiljena je delicija koja se ljeti prodaje na štandovima diljem naše obale. Znamo da se isključivo uzgaja u Slavoniji i Baranji ili se uvozi iz Španjolske i Mađarske, sve dok ne dođete na više od dva hektara površine na Birkuši, plodnog tla u Ravnim kotarima u Raštanima Donjim, na imanje Jure Matešića. Gotovo nepregledno zeleno-žuto more kukuruza visine do 2,5 metara s preko 130.000 klipova kukuruza šećerca.

Nedjelja, Srpanj 4, 2021 10:00

Veliki dan za obrtnike i poduzetnike s područja Općine Sveti Filip i Jakov, na sjednici Vlade Republike Hrvatske pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jednoglasno je usvojena Odluka o darovanju nekretnine, zemljišta površine od preko 20 hektara koje se nalazi sjeveroistočno od naselja Sv.

Petak, Lipanj 18, 2021 15:42

HDZ i naredne četiri godine ima apsolutnu vlast u Općini Sv. Filip i Jakov, načelnika i Općinsko vijeće. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća u kojem HDZ ima čak 10 od 13 vijećnika, Igor Pedisić je izabran za novog-starog predsjednika, a Renata Batur za novu-staru dopredsjednicu Vijeća. Nazočilo je svih 13 vijećnika. Izvršena je i jedna zamjena vijećnika, umjesto nositelja HDZ-ove kandidacijske liste, načelnika Zorana Pelicarića - Pece, kooptiran je Rafael Baričić.

Četvrtak, Lipanj 3, 2021 13:31

Mještani Svetog Filip i Jakova, gosti i turisti opet će iz ulice Iza sela nesmetano moći na Kuntratu, a vjernički puk u crkvu sv. Mihovila iz 17. stoljeća u čijem se dvorištu održavaju brojne crkveno-pučke i kulturne manifestacije. Prolaz s puta Iza sela kroz dvorište sprječavaju postavljena drvena vrata koje je postavila privatna osoba.

Utorak, Svibanj 25, 2021 14:00

Glazbena Udruga Jeremiah's i Platforma za Kino Vas pozivaju na prvu radionicu "FiJuzike" u 2021. godini koja će se održati 29.05.2021. u 19 sati u prostorijama DKC Kina u Svetom Filip i Jakovu.

Prva radionica u 2021. godini, a četvrta sveukupno, nudi bogat program za sve ljubitelje punk glazbe. Program započinje predavanjem i predstavljanjem knjige Vinka Barića koji dolazi iz Splita.

Subota, Svibanj 22, 2021 12:23

Stambena zona Rabatin u Sv. Filip i Jakovu površine 40 tisuća metara četvornih nalazi se iznad ovog općinskog središta, na području na kojem se nalazi i osnovna škola.

Utorak, Svibanj 11, 2021 13:30

Usprkos koroni i epidemiološkim mjerama veliki dan za Turanj. U nazočnosti načelnika Zorana Pelicarića – Pece, ravnateljice Mirjane Zalović, državnog tajnika Šime Mršića, općinskih vijećnika, teta-odgajateljica i vrtićke djece simboličnim presijecanjem vrpce Dječji vrtić Cvitić vrijedan 9.142.633,06 kuna otvorili su zadarski župan Božidar Longin i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Petak, Travanj 9, 2021 14:05

Nikad ljepši dan za Turanj, 8. travnja. 2021. godine stigla je toliko očekivana uporabna dozvola za novi, moderan Dječji vrtić Cvit Sv. Filip i Jakov – Područni odjel Cvitić Turanj s jaslicama, čija je izgradnja koštala 9,14 milijuna kuna milijuna kuna plus zemljište i ishođenje dokumentacija.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 13:06

Veliki dan za Općinu Sveti Filip i Jakov, načelnik Zoran Pelicarić - Peco i ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov u Općinskoj vijećnici potpisali su ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim se 2.775 metara četvornih zemljišta na Rabatinu iznad Sv. Filipa i Jakov, na kojem će biti izgrađene četiri zgrade s 24 stana iz Programa poticane stanogradnje (POS), prenosi s Općine na investitora, Agenciju za posredovanje nekretninama (APN).

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:30

Odlukom o ostvarenju prava na dar za novorođeno dijete u Općini Sv. Filip i Jakov kojom se uređuju uvjeti i način ostvarivanja, korištenja prava na dar odnosno naknadu za novorođeno dijete, te visina naknade, od 9. ožujka 2021. godine uvela se nova potpora roditeljima za svako novorođeno dijete.

Stranice