Sv. Filip i Jakov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 9, 2021 14:05

Nikad ljepši dan za Turanj, 8. travnja. 2021. godine stigla je toliko očekivana uporabna dozvola za novi, moderan Dječji vrtić Cvit Sv. Filip i Jakov – Područni odjel Cvitić Turanj s jaslicama, čija je izgradnja koštala 9,14 milijuna kuna milijuna kuna plus zemljište i ishođenje dokumentacija.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 13:06

Veliki dan za Općinu Sveti Filip i Jakov, načelnik Zoran Pelicarić - Peco i ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov u Općinskoj vijećnici potpisali su ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim se 2.775 metara četvornih zemljišta na Rabatinu iznad Sv. Filipa i Jakov, na kojem će biti izgrađene četiri zgrade s 24 stana iz Programa poticane stanogradnje (POS), prenosi s Općine na investitora, Agenciju za posredovanje nekretninama (APN).

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:30

Odlukom o ostvarenju prava na dar za novorođeno dijete u Općini Sv. Filip i Jakov kojom se uređuju uvjeti i način ostvarivanja, korištenja prava na dar odnosno naknadu za novorođeno dijete, te visina naknade, od 9. ožujka 2021. godine uvela se nova potpora roditeljima za svako novorođeno dijete.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 09:55
Platforma za Kino poziva na Uskršnju radionicu u Tintineliću, koje će se održati u subotu 20. ožujka 2021. od 16.00 do 18.00 sati u DKC-u Kino u Sv. Filipu i Jakovu.
 
Ponedjeljak, Ožujak 15, 2021 11:22

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u ovom četverogodišnjem sazivu, dva mjeseca prije lokalnih izbora, Općina Sv. Filip i Jakov je još jednom potvrdila da dosljedno i izdašno provodi socijalnu politiku, jednoglasnom odlukom svih 13 vijećnika povećana je jednokratna novčana naknada za novorođeno dijete koja je dosad iznosila 2.000 kuna za svako dijete.

Petak, Ožujak 12, 2021 14:27

Upravno vijeće Županijske lučke uprave Zadar je u četvrtak, 11. ožujka 2021., raspisalo javni natječaj za koncesiju na 29 godina za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture te za obavljanje lučkih i ostalih gospodarskih djelatnosti na dijelu lučkog područja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Sv. Filip i Jakov.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 12:30

U Osnovnoj školi Sveti Filip i Jakov održana je vježba pod nazivom »Potres u školi«. Sudionici na vježbi su bili članovi Stožera civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov, Postrojba civilne zaštite opće namjene te kao temeljne snage vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov.
- Vježba se održala sukladno dobivenim uputama, Planu evakuacije i spašavanja djelatnika škole i učenika, kazao je Stjepan Marko Batur, zapovjednik DVD-a Sv. Filip i Jakov.

Petak, Veljača 26, 2021 16:19

U završnoj je fazi priprema natječaja za prodaju zemljišta buduće »Zone zanatskih i servisnih djelatnosti« odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov, područja obuhvata zone površine 20,09 ha koje se nalazi sjeveroistočno od naselja Sv. Filip i Jakov.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 17:17

Već je neko vrijeme poznato kako Općina Sv. Filip i Jakov provodi program izgradnje stanova po Programu društveno poticajne izgradnje (POS) s ciljem zadovoljavanja stambenih potreba građana i poboljšanja kvalitete stanovanja po povoljnim kreditnim uvjetima, a po najnovijim saznanjima ovaj veliki projekt uskoro ulazi u svoju završnicu jer je ova Općina tokom nedavno uspjela ishoditi četiri potrebne građevinske dozvole za ovaj projekt.

Petak, Veljača 12, 2021 14:45 1

Završen je projekt izgradnje moderne ceste s nogostupom kroz Sikovo, općinsko naselje u zaobalju Općine Sveti Filip i Jakov.
- Riječ je o sanaciji dijela ceste, tri autobusna ugibališta i izgradnji nogostupa kroz Sikovo, od Prtenjača do raskrižja za Lužine u duljini od preko 1.300 metara. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna, kazao je načelnik Zoran Pelicarić - Peco.

Stranice