Vaš intervju

Utorak, Prosinac 31, 2019 16:00

Ako bi zapisi koje je 86-godišnji Dikljanin Rafael Matešić vodio u svojim bilježnicama jednoga dana ugledali svjetlo dana u obliku neke monografije ili povijesnog prikaza ovog gradskog predjela - bila bi to prva knjiga o prošlosti Dikla koju je napisao jedan Dikljanin!

Utorak, Prosinac 31, 2019 15:30

Htjeli, ne htjeli - svatko od nas na kraju godine osvrće se iza sebe i pokušava krajnje racionalno i objektivno rekapitulirati sve ono što je napravio, postigao - bilo da je riječ o privatnom ili pak, poslovnom životu i sferi javnog djelovanja. Na koncu godine porazgovarali smo s Juricom Bosnom predsjednikom Savjeta mladih Grada Zadra.

Petak, Prosinac 27, 2019 12:15

»Za vatrogasca Zvonimira Radaša, administratora stranice Vatrogasci - oni su naši Heroji, čovjeka koji je povezao i napravio obitelj vatrogasaca diljem Balkana. Za čovjeka koji sa srcem radi svoj posao obavještavajući i dižući moral kolegama kad su pred najvećim plamenom. Izdvojimo malo svoga vremena i zahvalimo s jednim potpisom, njemu i osobama poput njega koje su bili vatrogasci, a nažalost teško stradali. Omogućimo im da nastave svoj životni poziv iako su invalidne osobe.

Utorak, Prosinac 17, 2019 14:30

Bečki Hrvat dr. sc. Marijan Brajinović, austrijski ministar-savjetnik u mirovini, prisegnuti sudski tumač i prevoditelj, utemeljitelj je i osnivač Austrijsko-hrvatskog društva koji preko 40 godina aktivno djeluje na području Austrije i Hrvatske. Rođen 1949. u Gornjoj Dubici, općina Odžak, u Bosanskoj Posavini, gdje su partizani nakon pada Berlina, dakle poslije završetka Drugoga svjetskog rata, pobili 3404 mladih Hrvata.

Ponedjeljak, Prosinac 9, 2019 15:00

Marcela Škrokov, djevojka koja je dala pečat ženskom pomorstvu kao prva asistentica u makini prije nekoliko dana se iskrcala sa svoje prve duge plovidbe, koja je trajala sedam mjeseci i to na brodu pod zastavom zadarske Tankerske plovidbe.

Petak, Prosinac 6, 2019 09:48

Zadarska županija od 1. siječnja 2020. godine preuzet će poslove Ureda državne uprave. Riječ je o reformskoj mjeri hrvatske Vlade kojom će županije preuzeti oko 200 različitih poslova iz područja društvenih djelatnosti, imovinsko-pravnih odnosa i poslova opće uprave. Ova reformska mjera ima za cilj učinkovitiji i efikasniji sustav, odnosno da građani mogu što brže, učinkovitije i efikasnije ostvariti određena prava u županijskim administracijama. Za to je u državnom proračunu za 2020.

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2019 20:30

O redovitom gostu zadarskih pozornica, jazz pijanistu Matiji Dediću, gotovo sve se već zna, pa ipak nas ne prestaje oduševljavati i iznenađivati svojim izvedbama – bilo da se radi o jazz standardima, autorskim skladbama, skladbama njegova oca Arsena ili djelima klasične literature.

Četvrtak, Studeni 28, 2019 15:45

Predsjednički kandidat prof.dr.sc. Ante Simonić je međunarodno priznati znanstvenik, istaknuti diplomat i uspješan političar s vrhunskim ostvarenjima u sportu. Rođen je 1949. godine u Rijeci gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju »Mirko Lenac«. Diplomirao je 1973. godine na medicinskom fakultetu u Rijeci, a od 1975. godine tu je i zaposlen. Magistrirao je 1977. i doktorirao 1980. godine. U dva mandata, u razdoblju od 1990. do 1994. godine, bio je dekan Medicinskog fakulteta.

Nedjelja, Studeni 17, 2019 16:00

U otvorenim i  mladim crnim vinima nadinski vinari nemaju premca. Redovito pobjeđuju gdje se god pojave pa izgleda da i nemaju konkurencije. Zapravo, konkurencija su oni sami jedni drugima, jer eto, na primjer,  lani na Sabatini je Šime Škaulj osvojio dvostruku šampionsku titulu, a na netom završenoj 29. Sabatini u Trogiru  na pobjedničko postotolje popela su se dvojica Nadinjana  - Elvis Nimčević i dr. sc. Anđelko Vrsaljko.

Stranice