Vaš intervju

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 6, 2020 17:00

Vlado Kerošević (Husino, Tuzla, 25. travnja1955.) je hrvatski bosanskohercegovački kazališni glumac i redatelj. Diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1978. godine u klasi profesora Minje Dedića. Nakon diplomiranja angažiran je u ansamblu Narodnog kazališta u Tuzli gdje je ostao do 1993. godine. Od 1999. godine radi kao profesor glume i govora na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Trenutačno je i dekan ove visokoškolske ustanove. 2002.

Ponedjeljak, Siječanj 6, 2020 16:00

Krajem godine zadarska novinarka i urednica portala eZadar, Iva Pejković, objavila je zbirku "proezije" u nakladi udruge ZaPis. Naziv zbirke "Vošta do Tokija" prepisala je direktno s vrata jedne zgrade u gradskoj četvrti Voštarnica, poigravajući se simbolikom. Bio je to povod za razgovor o knjizi koja je specifična ne samo temom, nego i stilom kojim je autorica prekršila ustaljena književna pravila.

Utorak, Prosinac 31, 2019 16:00

Ako bi zapisi koje je 86-godišnji Dikljanin Rafael Matešić vodio u svojim bilježnicama jednoga dana ugledali svjetlo dana u obliku neke monografije ili povijesnog prikaza ovog gradskog predjela - bila bi to prva knjiga o prošlosti Dikla koju je napisao jedan Dikljanin!

Utorak, Prosinac 31, 2019 15:30

Htjeli, ne htjeli - svatko od nas na kraju godine osvrće se iza sebe i pokušava krajnje racionalno i objektivno rekapitulirati sve ono što je napravio, postigao - bilo da je riječ o privatnom ili pak, poslovnom životu i sferi javnog djelovanja. Na koncu godine porazgovarali smo s Juricom Bosnom predsjednikom Savjeta mladih Grada Zadra.

Petak, Prosinac 27, 2019 12:15

»Za vatrogasca Zvonimira Radaša, administratora stranice Vatrogasci - oni su naši Heroji, čovjeka koji je povezao i napravio obitelj vatrogasaca diljem Balkana. Za čovjeka koji sa srcem radi svoj posao obavještavajući i dižući moral kolegama kad su pred najvećim plamenom. Izdvojimo malo svoga vremena i zahvalimo s jednim potpisom, njemu i osobama poput njega koje su bili vatrogasci, a nažalost teško stradali. Omogućimo im da nastave svoj životni poziv iako su invalidne osobe.

Utorak, Prosinac 17, 2019 14:30

Bečki Hrvat dr. sc. Marijan Brajinović, austrijski ministar-savjetnik u mirovini, prisegnuti sudski tumač i prevoditelj, utemeljitelj je i osnivač Austrijsko-hrvatskog društva koji preko 40 godina aktivno djeluje na području Austrije i Hrvatske. Rođen 1949. u Gornjoj Dubici, općina Odžak, u Bosanskoj Posavini, gdje su partizani nakon pada Berlina, dakle poslije završetka Drugoga svjetskog rata, pobili 3404 mladih Hrvata.

Ponedjeljak, Prosinac 9, 2019 15:00

Marcela Škrokov, djevojka koja je dala pečat ženskom pomorstvu kao prva asistentica u makini prije nekoliko dana se iskrcala sa svoje prve duge plovidbe, koja je trajala sedam mjeseci i to na brodu pod zastavom zadarske Tankerske plovidbe.

Petak, Prosinac 6, 2019 09:48

Zadarska županija od 1. siječnja 2020. godine preuzet će poslove Ureda državne uprave. Riječ je o reformskoj mjeri hrvatske Vlade kojom će županije preuzeti oko 200 različitih poslova iz područja društvenih djelatnosti, imovinsko-pravnih odnosa i poslova opće uprave. Ova reformska mjera ima za cilj učinkovitiji i efikasniji sustav, odnosno da građani mogu što brže, učinkovitije i efikasnije ostvariti određena prava u županijskim administracijama. Za to je u državnom proračunu za 2020.

Stranice