Vir

Nedjelja, Svibanj 23, 2021 10:07

Svijest o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke pokazalo je u petak 45 Viranki koje su bile naručene za mamografski pregled na otoku Viru. Izvršio ga je inženjer Petar Borojević iz zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar uz pomoć medicinske sestre Ivane Haberle iz Zadra u specijalnom vozilu mobilne mamografije s uređajem za pregled.

Srijeda, Svibanj 19, 2021 10:33

Nezavisna lista s nositeljem Antonijem Vučetićem i kandidatom za načelnika Općine Vir Marinom Radovićem trijumfirala je na izborima na Viru. Lista je osvojila sedam mandata za Općinsko vijeće s većim brojem glasova od svih ostalih lista zajedno, a samo četiri glasa nedostajala su Radoviću za potpuni trijumf u prvom krugu na izborima za načelnika.

Utorak, Svibanj 11, 2021 10:26

Jučer je ispred PU zadarske na Putu Murvice održana konferencija za medije u organizaciji udruge Vir bez podjele koju je predvodio predsjednik udruge Frane Vučetić. Vučetić je na konferenciji želio, kako je rekao, ukazati na probleme fiktivnih birača na otoku Viru.

Subota, Svibanj 1, 2021 12:45

U tijeku je podjela rješenja korisnicima jednokratne materijalne potpore, uskrsnice, a zbog velikog broja prijavljenih i poštivanja epidemioloških mjera trajat će do utorka. Ova se potpora u pojedinačnom iznosu od 1.000 kuna tradicionalno isplaćuje korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima, umirovljenicima i osobama starijima od 65 godina kao vid pomoći ugroženim skupinama stanovnika, odnosno kao potpora i povrat sredstava onima koji redovito plaćaju svoje komunalne obaveze.

Četvrtak, Travanj 29, 2021 12:29

Marino Radović (31) direktor dva općinska poduzeća – Vir održavanje i Čisti otok kandidra se za načelnika općine Vir.
Radović je tijekom svoga odrastanja zapamćen kao izvrstan; kao učenik i gimnazijalac u Vladimira Nazora, kao najbolji student Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Zadru s prosjekom ocjena 5.0 i prijedlogom za Rektorovu nagradu te kao stipendist Općine Vir s nagradom za izvrsnost.

Utorak, Travanj 27, 2021 11:30

Zelena budućnost otoka Vira, projekt mikroregije, otočno gospodarstvo, sigurnost i građanin kao nositelj održivog razvoja, teme su koje su u protekle tri godine dominirale radom i djelovanjem zamjenika načelnika Općine Vir Antonija Vučetića.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 14:39

Invazivna je vrsta, naziva se američki plavi rak, a prirodno stanište mu je u Atlantskom oceanu uključujući obale Kanade, Antila, Bermuda i sjeverne Argentine. No to je bilo nekad. Na obale Mediterana taj je plavi rak došao još početkom 20. stoljeća, zaposjeo je također dijelove Azije i Japana, a od polovice 20. stoljeća primijećen je u Italiji.

Petak, Travanj 23, 2021 14:34

U povodu blagdana Sv. Jurja i Dana Župe Vir koji se slavi 23. travnja 2021., u organizaciji župnika don Jure Zubovića i Verice Kovač, predsjednice Hrvatske udruge kreativnih amatera (HUKA), uz sve propisane epidemiološke mjere održana je 2. Likovna kolonija Sveti Juraj - Vir 2021.
- Želja nam je darovati mjesto i ljude Vira umjetničkim djelima koja prikazuju njegove raznovrsne i bogate prirodne, povijesne i crkvene motive, kazao je don Jure na predstavljanju Likovne kolonije.

Srijeda, Travanj 21, 2021 14:30

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru okupila je čak 84 člana i prijatelja Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK Vir), a 66 ih je uspješno darovalo krv. Tako je, unatoč otežanim uvjetima zbog poštivanja epidemioloških mjera, odvojenog mjerenja temperature, testiranja krvi i mjerenja tlaka u šatoru, ova tradicionalna akcija u travnju bila najuspješnija i najmasovnija u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusom.

Srijeda, Travanj 21, 2021 13:15

Radovima s prepoznatljivim motivima otoka Vira na Danima Zadarske županije u najljepšem svjetlu predstavio se Dječji vrtić Smješko, a posebno mjesto izložbenog prostora Edukativne dvorane Kneževe palače u Zadru pripalo je sjajnoj kreaciji Virskog mosta.

Stranice