Vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Svibanj 31, 2020 11:53

U dvoru Vučetića Brkljačinih u ulici Put Nacelja pronađena je u zemljanom terenu ispod balature najstarija boća na Viru, kojom se u istoj ulici igralo u šezdesetima i početkom sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Ovaj 60-godišnji sportski rekvizit izrađen je na tradicionalan virski način od drva crnike, a majstorsko je djelo Ive Vučetića Blažovog, svojedobno poznatog virskog izrađivača boća i koječega još.

Nedjelja, Svibanj 31, 2020 11:39

Djelatnici općinskog poduzeća Vir održavanje rade na poslovima postavljanja novih rasvjetnih tijela uz cestu D-306, kao nastavak projekta rekonstrukcije te državne ceste i projekta modernizacije javne rasvjete na otoku Viru. Riječ je o najvećem ovogodišnjem komunalnom projektu Vir održavanja vrijednosti 4,5 milijuna kuna, ali i najvećem projektu kojega ovo općinsko poduzeće izvodi od svoga osnutka.

Subota, Svibanj 30, 2020 11:01

Izrađuju se od porculana, kartona i tkanine, potom se lijepe i oblikuju do posljednjeg detalja ili uzorka hrvatskih narodnih nošnji. Dolaze u različitim veličinama od 12, 18 i 24 centimetra, a te šivane lutke u autentičnim narodnim nošnjama izrađuju vješti prsti djelatnika zadarske tvrtke Prudens.

Nedjelja, Travanj 5, 2020 11:30

Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv Covida-19, a to je posljednja u nizu protuepidemijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 12:17

Mjerama zaštite i očuvanja ukupnog hrvatskog gospodarstva koje poduzima hrvatska Vlada od srijede se pridružila i Općina Vir, koja će na sljedećem Općinskom vijeću (početkom narednog tjedna) predložiti nekoliko mjera potpore virskim poduzetnicima. One će, ako se usvoje, biti važeće za rok od tri mjeseca, ali u slučaju produljenja krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, taj će se rok produžiti, ističe načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Petak, Ožujak 27, 2020 19:48

Čekaonica virske ambulante potpuno je prazna, iako su liječnica i njezina medicinska sestra na poslu. Na dvorišnom prozoru ambulante obavijest je da se kuca na prozor, dok su ulazna vrata ambulante oblijepljena obavijestima. Dr. Vera Bulajić i medicinska sestra Jadranka Čvrljević moraju se priviknuti na rad u novim uvjetima, u kakvim dosad nisu radile ne samo na otoku, već uopće u cijeloj medicinskoj praksi. Nije se dr.

Srijeda, Ožujak 25, 2020 14:11

Potres u Zagrebu uzrokovao je dolazak dijela njegovih građana u Zadarsku županiju, osobito na otok Vir u kojemu znatan dio njih ima vikendice. Unatoč apelu općinskog Stožera civilne zaštite, dio Zagrepčana stigao je na Vir, a s obzirom da je i policija ovih dana regulirala ulazak u mjesto dozvoljavajući prolaz samo mještanima i onima sa propusnicama, načelnika Stožera Antonia Vučetića pitali smo kakva je sada situacija.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 21:54 1

U Hrvatskoj i u svijetu gdje se naizgled natječu da naprave što veće i glamuroznije stvari poput trgovinskih centara, postoje male iznimke. Jedna od njih je radnja u Viru koja bi s ponosom mogla nositi titulu »najmanje mjenjačnice na svitu i okolici«, a ima nešto više od dva metra četvorna ili kvadrata tlocrtne površine.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 15:22

Sa čak 24,7 posto više dolazaka i 13,4 posto više turističkih noćenja ostvarenih u siječnju i veljači 2020. godine, Vir je na dobrom putu da nadmaši sjajnu i rekordnu prošlogodišnju turističku godinu. U prva dva mjeseca ove godine zabilježeno je 6.302 noćenja (lani 5.556), dok je turističke dolaske ostvarilo 464 gostiju (lani 372) iz 14 svjetskih zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

Subota, Veljača 29, 2020 08:30

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović oglasio se u petak u vezi javnih prozivki kako njegova obitelj i on posjeduju veću imovinu nego što su bili njihovi prihodi, zbog čega su prijavljen poreznim tijelima. Naveo je kako je »porezni Uskok RH koji je provjeravao porijeklo imovine obitelji Kapović u razdoblju od 1963. - 2017. godine završio je svoj nadzor te donio pravomoćno Rješenje 26. veljace 2020.«

Stranice