Vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 4, 2020 21:54 1

U Hrvatskoj i u svijetu gdje se naizgled natječu da naprave što veće i glamuroznije stvari poput trgovinskih centara, postoje male iznimke. Jedna od njih je radnja u Viru koja bi s ponosom mogla nositi titulu »najmanje mjenjačnice na svitu i okolici«, a ima nešto više od dva metra četvorna ili kvadrata tlocrtne površine.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 15:22

Sa čak 24,7 posto više dolazaka i 13,4 posto više turističkih noćenja ostvarenih u siječnju i veljači 2020. godine, Vir je na dobrom putu da nadmaši sjajnu i rekordnu prošlogodišnju turističku godinu. U prva dva mjeseca ove godine zabilježeno je 6.302 noćenja (lani 5.556), dok je turističke dolaske ostvarilo 464 gostiju (lani 372) iz 14 svjetskih zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

Subota, Veljača 29, 2020 08:30

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović oglasio se u petak u vezi javnih prozivki kako njegova obitelj i on posjeduju veću imovinu nego što su bili njihovi prihodi, zbog čega su prijavljen poreznim tijelima. Naveo je kako je »porezni Uskok RH koji je provjeravao porijeklo imovine obitelji Kapović u razdoblju od 1963. - 2017. godine završio je svoj nadzor te donio pravomoćno Rješenje 26. veljace 2020.«

Petak, Veljača 28, 2020 07:15

 Na Općinskom sudu u Zadru jučer je po četvrti put odgođeno ročište u tužbi bivše šefice zadarskog Trgovačkog suda u Zadru, Ardene Bajlo, koja je načelnika Vira tužila zbog izjava na novinskim konferencijama prošle godine o tome kako ona i njen brat Franko Kotlar »privatiziraju Trgovački sud«, a Kapović ju je za pristranost prozvao i u svojemu lanjskom priopćenju javnosti.

Srijeda, Veljača 26, 2020 20:04

Nakon više od mjesec dana ludovanja, koncerata, dječjih karnevalskih povorki s 1.400 sudionika, šašavih Zimskih igara na kojima je momčad Vira obranila lanjski naslov, međunarodnih povorki i koječega još, sinoć su u završnom spektaklu okončane Virske maškare 2020.

Utorak, Veljača 25, 2020 21:00

Nedjelja je bila slobodan dan za skandale na Virskim maškarama, jer su po običaju maškarane skupine cijeli dan obilazile stara virska naselja, ali intrigantnih detalja s veselog druženja ipak nije nedostajalo. Suprotno svim očekivanjima, najnagrađivanija osoba na Virskim maškarama Vojna Kapović ipak nije dobila još jednu nagradu za najbolju pojedinačnu ili skupnu masku, što maškarani kuloari dovode u vezu s izostankom kraljice Elizabete i njezinih dvorjana na nedjeljnom eventu.

Utorak, Veljača 25, 2020 09:30

 Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti pomalo sramežljivo počeli povećavati brojke dolazaka i noćenja, pa su i na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

Utorak, Veljača 18, 2020 18:00

Glavna nagrada petog izdanja međunarodnih karnevalskih povorki na otoku Viru pripala je donjekaštelanskoj skupini KKU Poklade koja je sjajnom maskom uprizorila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i njegove vladajuće poreznike, ali se Plenković nije pojavio na dodjeli nagrada.

Utorak, Veljača 18, 2020 08:30

Protiv načelnika Općine Vir, Kristijana Kapovića, pokrenut će se postupak kako bi se utvrdilo je li prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa - zaključak je najnovije sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobui interesa.

Subota, Veljača 15, 2020 18:00

Nema tko nije došao na Vir na peto izdanje Dječjeg karnevalića na kojemu je sudjelovalo više od 1.400 mališana, njihovih teta i roditelja, koji su se nakon okupljanja na virskoj rivi uputili u šetnju otokom. Držeći se za ruke i pod budnom pažnjom svojih odgojiteljica, maškarani rukometni navijači, bubamare, dinosauri, olovke, patuljci, kokoške, ovčice i drugi maštovito uređeni mališani, predstavili su se u defileu centrom, a potom su se uputili prema šatoru pozornice Virskih maškara.

Stranice