Vir

Srijeda, Prosinac 27, 2017 12:46

Najljepši momenti virskih biciklijada su oni neočekivani, nenadani i puni emocija. Božićna biciklijada Zadar – Vir, dvadeset i druga po redu, bila je takva za Zadranina Tomislava Bilosnića. Bio je puno puta, ni sam se ne može sjetiti koliko, ali tu je od prvog izdanja. Tek sada, godinama kasnije, poljubila ga je i sreća. Bio je 199.

Nedjelja, Prosinac 17, 2017 21:55

Posljednjom ovogodišnjom sjednicom Općinskog vijeća Općine Vir rebalansom je zaključena proračunska priča za 2017. godinu, a ono važnije – donesen je novi proračun za 2018. godinu u iznosu od 93.853.532 kune.

Srijeda, Prosinac 13, 2017 18:00

Čak i unatoč kišnom i vjetrovitom drugom adventskom tjednu  koji je odgodio subotnji koncert splitske grupe „Diktatori“, u deset dana prosinca, zahvaljujući manifestaciji „Advent na Viru 2017.“ i otvorenju virskog klizališta, zabilježeni su fantastični podaci o ostvarenim  noćenjima i brojkama turista na Viru te njihovom povećanju u usporedbi s istim lanjskim razdobljem. Jezikom turističkog prometa  izraženog u noćenjima i dolascima, od 1. do 10.

Nedjelja, Prosinac 3, 2017 15:04

Unatoč snažnoj buri i gotovo polarnim uvjetima uz Trg svetog Jure, veći broj Virana, žitelja iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije došao je u večernjim i noćnim satima na otvaranje tradicionalne manifestacije „Advent na Viru“.

Zapivala je u uvodu virska mješovita klapa „Puntadura“, uživalo se u koncertu „Magazina“, a prvu adventsku svijeću po tradiciji je upalio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović uz spektakularni snježni efekt.

Petak, Prosinac 1, 2017 10:09

Prema najnovijim podacima koje je u ponedjeljak objavio Državni zavod za statistiku otok Vir je od svih mjesta u Republici Hrvatskoj prošle godine imao najveći porast broja osnovnoškolaca, i to za čak 24 posto! U vremenima kada većina zemlje demografski odumire, Općina Vir jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja ne samo da zadržava stanovništvo, nego ga iz godine u godinu povećava zahvaljujući velikom broju mladih obitelji koje se vraćaju ili doseljavaju na otok.

Subota, Studeni 18, 2017 15:32

Virski Trg svetog Jure od 2. prosinca ponovno će biti središte šušura, blagdanskog ozračja i svečanosti kojima će se obilježiti adventsko razdoblje, blagdan Božića i Nova godina, a u prvim danima siječnja 2018. godine, na kraju programa, razveselit ćemo se i tradicionalnim klapskim koncertom u virskoj crkvi svetog Jurja.

Srijeda, Studeni 15, 2017 19:41 1

Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jučer se našao još jedan načelnik iz naše županije, a ovoga puta riječ je o načelniku općine Vir, Kristijanu Kapoviću, kojega su njegovi politički oponenti prijavili da je proslavu rođenja djeteta s oko 300 uzvanika platio općinskim novcem. Zanimljivo je da je Kapović načelnik koji je dobio najviše prijava Povjerenstvu, ali su prijave odbacivane zbog neosnovanosti.

Utorak, Listopad 24, 2017 11:19

Odgovornost za bespravnu gradnju vezova u pomorskom dobru na otoku Viru prebacuje se kao vruć krumpir s jednog krivca na drugog, a svi su jednako odgovorni, tvrde županijski vijećnici Živog zida Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat postavljajući ujedno i pitanje tko zarađuje na tim bespravnim vezovima.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 15:06

Nešto je jučer bilo u zraku! Najmanje tri županijska i klupska rekorda otišla su u povijest; mladi virski Bluzeri zasvirali su kao nikad dotad i pomjerili granice virskog boćanja.

Subota, Rujan 23, 2017 21:10

Od petka ribe u Virskom moru umiru od straha! Sve najbolje od najboljih u hrvatskom sportskom ribolovstvu – njih 48 udičarki, predstavnica svih županija i klubova – temeljem prošlosezonskog i ovogodišnjeg plasmana natjecat će se na Međužupanijskom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale na lovnim pozicijama kod rezidencijalne Ville Lanterne. Na terasi restorana Kotarina uz glazbu, domjenak i ceremoniju verifikacije i izvlačenja sektora, prvenstvo je službeno otvoreno.

Stranice