Vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 25, 2020 21:00

Nedjelja je bila slobodan dan za skandale na Virskim maškarama, jer su po običaju maškarane skupine cijeli dan obilazile stara virska naselja, ali intrigantnih detalja s veselog druženja ipak nije nedostajalo. Suprotno svim očekivanjima, najnagrađivanija osoba na Virskim maškarama Vojna Kapović ipak nije dobila još jednu nagradu za najbolju pojedinačnu ili skupnu masku, što maškarani kuloari dovode u vezu s izostankom kraljice Elizabete i njezinih dvorjana na nedjeljnom eventu.

Utorak, Veljača 25, 2020 09:30

 Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti pomalo sramežljivo počeli povećavati brojke dolazaka i noćenja, pa su i na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

Utorak, Veljača 18, 2020 18:00

Glavna nagrada petog izdanja međunarodnih karnevalskih povorki na otoku Viru pripala je donjekaštelanskoj skupini KKU Poklade koja je sjajnom maskom uprizorila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i njegove vladajuće poreznike, ali se Plenković nije pojavio na dodjeli nagrada.

Utorak, Veljača 18, 2020 08:30

Protiv načelnika Općine Vir, Kristijana Kapovića, pokrenut će se postupak kako bi se utvrdilo je li prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa - zaključak je najnovije sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobui interesa.

Subota, Veljača 15, 2020 18:00

Nema tko nije došao na Vir na peto izdanje Dječjeg karnevalića na kojemu je sudjelovalo više od 1.400 mališana, njihovih teta i roditelja, koji su se nakon okupljanja na virskoj rivi uputili u šetnju otokom. Držeći se za ruke i pod budnom pažnjom svojih odgojiteljica, maškarani rukometni navijači, bubamare, dinosauri, olovke, patuljci, kokoške, ovčice i drugi maštovito uređeni mališani, predstavili su se u defileu centrom, a potom su se uputili prema šatoru pozornice Virskih maškara.

Petak, Veljača 14, 2020 10:45

Nezadovoljni radom USKOK-a i pravosudnog sustava u cjelini, članovi udruge Vir bez podjela spremaju se na prosvjed pred zgradom USKOK-a u Zagrebu. Povod ovoj odluci njihovo je nezadovoljstvo »nečinjenjem nadležnih institucija koje izbjegavaju baviti se muljažama na otoku Viru«, izjavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruge Frane Vučetić, te članovi Jadranka Okreša i Igor Vučetić.

Srijeda, Veljača 12, 2020 16:00

Veliki nogometni mag i tvorac nepobjedivog talijanskog giganta A.C. Milana, slavni Fabio Capello, nije na milanskom BIT turističkom sajmu odolio štandu Hrvatske turističke zajednice i ponuđenoj ljepoti istočnojadranske obale, ali ni upoznavanju, fotografiranju i druženju s predstavnicima Općine Vir. Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, predstavili su Don Fabiju najpoznatiju općinu u Hrvata i najljepši otok.

Subota, Veljača 8, 2020 10:30

Prije nego se na sljedećim lokalnim izborima peti i zadnji put kandidira za načelnika Općine Vir, prvi čovjek otoka Vira Kristijan Kapović najavljuje još jedan politički juriš – prema Županijskoj skupštini – kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

Četvrtak, Veljača 6, 2020 11:15

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, gostujući u srijedu navečer u emisiji »U prvom planu« Televizije Diadora, otkrio je da na sljedećim lokalnim izborima ide s listom za Županijsku skupštinu te da će se kandidIrati za još jedan, zadnji mandat načelnika Općine Vir kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će, po njemu, predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

Nedjelja, Veljača 2, 2020 17:16

Izložbeni centar međunarodnog sajma Alpe-Adria u Ljubljani bio je od srijede do subote u znaku turizma, gastronomije i kampinga, a na ovom četverodnevnom eventu sudjelovali su, kao i svake godine, virski turistički djelatnici. Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina uz virski su štand dostojno predstavljali otok.

Stranice