Vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 28, 2021 14:33

Sredinom svibnja u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori, peti u povijesti Općine Vrsi. Praznik demokracije ove godine održava se u skladu s novim Zakonom o lokalnim izborima koji propisuje nova pravila - gradonačelnici i načelnici lokalnih samouprava s manje od 10.000 stanovnika ostaju bez svojih zamjenika. Od 2017. godine, dužnost zamjenice načelnika Općine Vrsi obnaša Anita Predovan Maraš, a slijedom zakonskih promjena, ulazi u povijest kao prva i jedina žena na funkciji donačelnice.

Nedjelja, Travanj 18, 2021 13:30

Boće, buće, balote – različiti nazivi ali jedna igra koja korijene vuče iz antičke Grčke, dok je hrvatski naziv izveden od talijanske riječi boccia, što u prijevodu znači kugla. Hrvatski boćarski savez utemeljen je 1950. u Rijeci, a hrvatski boćari ubrajaju se u vrh svjetskog boćanja. Iako se igra tisućama godina, boćanje je u Vrsima popularizirano tek na početku novog milenija. Skupina lokalnih entuzijasta tražila je sport prigodan za nedjeljno poslijepodne, prilagođen svim uzrastima.

Utorak, Travanj 13, 2021 13:50 1

Posljednjih nekoliko dana u regionalnim medijima istaknula se tema studentskih pokaza i financiranja istih od strane lokalnih samouprava, a službeni podaci Liburnije Zadar pokazali su kako jedino Općina Vrsi u Zadarskoj županiji u potpunosti financira prigradski prijevoz za svoje studente. Dio je to iznimno bogate socijalne politike prema kojoj je Općina Vrsi afirmirana i prepoznata.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 10:49

Najmlađi mještani Poljica prije nekoliko dana dobili su primjereno mjesto za druženje i igru.
Naime, završeni su radovi na uređenju i opremanju dječjeg igrališta pokraj mjesne škole. Postavljena je nova klackalica, njihalica, kućica s tunelom, ljuljačka s toboganom, a svaka sprava ima antistres podlogu za potpuno sigurnu i bezbrižnu igru.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:50

Općina Vrsi započela je s velikim projektom rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete. Zamjenom postojećih, zastarjelih svjetiljki s novim povećava se energetska učinkovitost i sigurnost u prometu te se snižava zagađenje okoliša. Očekivani rok trajanja kvalitetne ulične LED rasvjete je 10 do 15 godina što je dva do četiri puta dulje od trenutno postavljenih.

Srijeda, Ožujak 10, 2021 12:24

Načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić najavio je kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja ove godine. Luka je, kao potpuni politički anonimac i »čovik iz mista« prije četiri godine pomrsio račune jednom dotrajalom načinu obavljanja javnih poslova te s nezavisnom listom mladih dobio povjerenje sumještana. Kako navodi, cilj mu je dovršiti započete projekte te u dogledno vrijeme realizirati nove, koji su već u pripremi.

Utorak, Siječanj 26, 2021 09:35

Usprkos maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i opreza koronavirus je na području Zadarske županije ušao u više ustanova za brigu o starijima i nemoćnima. Opasni virus je ušao i u Dom za starije Sveta Marta u Poljicima gdje je zaraženo 15 štićenika i djelatnika.

Srijeda, Siječanj 20, 2021 14:46

Općina Vrsi doživljava pravi uzlet i ubrzani razvoj, zahvaljujući projektima koji se iz dana u dan kontinuirano provode. Općinski načelnik, Luka Perinić ulazi u završnicu prvog mandata na čelu lokalne samouprave, gdje je došao bez ikakvoga političkog iskustva, a danas provodi krucijalne projekte koje će mještani spominjati desetljećima. Žitelji Općine Vrsi ušli su u novu 2021. godinu s nikad većim, perspektivnijim i korisnijim proračunom koji iznosi nešto više od 22 milijuna kuna.

Petak, Listopad 23, 2020 09:39

Ključ uspjeha svake tvrtke leži u organizaciji i odlučnosti da se zadani posao odradi što bolje i kvalitetnije, a upravo je ta formula pomogla i »upalila« u komunalnom društvu Vrsi infrastruktura čiji je osnivač Općina Vrsi.

Subota, Listopad 10, 2020 14:34 1

Svakog devetog u mjesecu, dan prije najvećeg hrvatskog sajma, onoga u Benkovcu, u Vrsima na krajnjem sjeverozapadnom dijelu sjeverne Dalmacije, oko 20-ak kilometara od Zadra i oko 5 kilometara od najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada Nina, na Športskom centru Gusterna već tri godine se održava Vrški sajam.

Stranice