Vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 1, 2022 13:31

Početkom listopada prošle godine, započelo je snimanje igrano – dokumentarnog filma o vrškim pomorcima u koprodukciji Udruge pomoraca sveti Nikola i Općine Vrsi. Prema riječima autora Tonija Perinića, film, koji će nositi naziv »Sedma kora«, poklon je i priznanje vrškim pomorcima, kojih je u posljednjih stotinu godina bilo preko sedamsto.

Nedjelja, Veljača 27, 2022 11:38

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Vrsi poziva na prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi koja će se održati u ponedjeljak, 28. veljače od 15 do 18 sati u multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi. Krv može darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina, do 60 godina ako krv daje prvi put, do 70 godina 1-2 godišnje nakon pregleda i odluke liječnika specijalista transfuzijske medicine.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:36

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i kratkom molitvom obilježena je 29. obljetnica pogibije vrškog branitelja Ive Matuslovića. Nakon uspješno provedene vojno - redarstvene operacije Maslenica, Ive je 21. veljače 1993. godine tragično stradao na bojišnici zadarskog zaleđa, u neposrednoj blizini Novigrada braneći slobodu svoje domovine, koju je neizmjerno volio. Njegovu žrtvu i doprinos u Domovinskom ratu poštuju i obilježavaju suborci iz 7.

Petak, Veljača 18, 2022 13:46

Dolazi nam najluđe vrijeme u godini - vrijeme karnevala. Kostimi su spremni, no korona, maskirana u razne sojeve ometa bezbrižnu i opuštenu zabavu, kakva za karnevalsko razdoblje i priliči. Nadaleko prepoznate i popularne Kualjske maškare drugu godinu za redom proći će bez pompe i šušura, tek uz skromno obilježavanje mještana.

Srijeda, Veljača 16, 2022 10:31

Na više lokacija u općini Vrsi, djelatnici komunalne tvrtke Vrsi infrastruktura vrijedno rade na uređenju i izgradnji komunalnih objekata i infrastrukture. Građevinski zahvati izvode se i na mjesnom groblju u Vrsima, koje je 2019. godine prošireno. Izgrađeno je 98 novih grobnica i površina groblja je danas nešto manja od deset tisuća kvadratnih metara. Trenutno se radi na proširenju potpornog zida te na pripremi terena za nove grobnice, koje će se u budućnosti graditi prema nužnosti.

Utorak, Veljača 1, 2022 13:47

Prošlogodišnja turistička sezona ugodno je iznenadila turistički sektor u Vrsima. Usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama, broj noćenja i dolazaka pokazuje kako se Vrsi ubrzano razvijaju kao prepoznata i kvalitetna destinacija s brojnim sadržajima.

Nedjelja, Siječanj 23, 2022 10:33

 Hladan siječanjski dan nad Vrsima, reklo bi se, prava zima. Ipak, priča zbog koje smo posjetili obitelj Ivice Jordana - Ićana (64) je kao topla zraka sunca.

Utorak, Siječanj 18, 2022 12:53

U organizaciji Športsko - ribolovnog društva, u Vrsima je ovu subotu održana petnaesta po redu Vrška lignjada. Na tradicionalno natjecanje u lignjolovu iz brodice, ove godine odazvalo se petnaest natjecatelja podijeljenih u osam ekipa, koji su strpljivo i ustrajno čekali svoj ulov.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 13:31 1

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, žitelji općine Vrsi su u novu godinu ušli s najvećim proračunom dosad koji iznosi 20.996.698,81 kuna. Prema riječima općinskog načelnika, Luke Perinića proračun je kvalitetan, održiv i ostvariv.

Subota, Prosinac 18, 2021 10:30 1

Oko tonu i pol trajnih namirnica koje su od srca donirale brojne vrške obitelji, stiglo je ovog petka u socijalnu samoposlugu i Pučku kuhinju svetog Vinka Paulskog u Zadru. Humanitarnu akciju »Radost Božića za sve ljude« koja se održala treću godinu za redom, organizirao je aktiv DDK Vrsi pod vodstvom Šime Stojaka.

Stranice