Zabava

Petak, Svibanj 17, 2019 17:21

Nakon što su u četvrtak navečer dupkom napunili klub  "GUMA", nastupivši u okviru devetih "Dana seksualnosti" Udruge studenata psihologije "Kasper" zadarskog sveučilišta, Colinda Evangelista,  Entity i Marino Sorel, članovi drag queen skupine "House of Flamingo"  svoju su udrugu "Flamingo" predstavili javnosti i kroz predavanje "Tko  smo mi? Drag kultura i queer izvedbena scena u Hrvatskoj".

Petak, Svibanj 17, 2019 16:49

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 15. svibnja je  održan četvrti po redu Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva (FDGS).  U organizaciji glazbene udruge Opus, Festival je ove godine  okupio 20  različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo  500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama.

Petak, Svibanj 17, 2019 15:43

Budući da sve veću važnost pri odabiru Hrvatske kao destinacije za odmor ima gastronomija te da je ovaj vid ponude oduvijek  bio jedan od motiva dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, Predstavništvo HTZ-a u Italiji je, u suradnji sa specijaliziranim časopisom za  gastronomiju "Sale e pepe", organiziralo posebni kulinarski performans za medije.

Srijeda, Svibanj 15, 2019 16:36

U utorak je u Hrvatskom narodnom kazalištu održan humanitarni koncert Gimnazije Franje Petrića, 13. po redu, za rehabilitaciji teško bolesnog osmogodišnjeg dječaka Davida. Na koncertu su pjevali, svirali i plesali učenici spomenute gimnazije kao i njihovi gosti.

Srijeda, Svibanj 15, 2019 14:25

U sklopu šestog po redu nacionalnog Festivala povijesti  Kliofest 2019. u OŠ Stjepan Radić u Bibinjama održana je izložba  udžbenika s početka dvadesetog stoljeća.

- Glavni cilj izložbe je želja da se učenicima približe povijesne znanosti te da se popularizira nakladnička djelatnost u području historiografije, kazala je Mirka Sikirić, ravnateljica OŠ Stjepan Radić.

Utorak, Svibanj 14, 2019 11:28

Zadranin, Danijel Subašić, nogometni vratar koji se prošle godine oprostio od angažmana u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, postao je po prvi put otac sinčića, kojeg mu je njegova supruga Antonija Bozza, nakon 17 godina veze, jučer u podne donijela na svijet u rodilištu u Petrovoj, iz izvora bliskih obitelji doznao je Story.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 10:51

Već tradicionalno svake godine Obrtnička škola Gojka Matuline i Pomorska škola održavaju zajedničku maturalnu zabavu. Ovogodišnja maturalna zabava generacije 2018./2109. održala se u prostoru zadarskog Arsenala i opravdala sva očekivanja maturanata.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 10:40

Ulazak prvog brdskog biciklista na cilj nakon 34 prijeđena kilometra od Kraljevskih vinograda u Petrčanima do otoka Vira bio je istovjetan prošlogodišnjem: mladi Vodičanin Roko Fržop podignuo je ruke u znak pobjede, a bio je to njegov drugi uzastopni trijumf na Zadar  MTB Cross Country Race.

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 14:03

Zadarski bodybuilder Adrijan Marušić osvojio je  šesto mjesto na Europskom bodybuilding and fitness prvenstvu u  Mens Phisique kategoriji koje je održano prošli vikend u španjolskom  gradu Santa Susanni. 

Petak, Svibanj 3, 2019 15:15

U nedjelju će u Zadru šestu godinu zaredom krenuti utrka Wings for Life World Run.

Stranice