Zabava

Četvrtak, Listopad 3, 2019 12:31

Naš nogometaš Luka Modrić osvojio je sve što se u nogometu može osvojiti: s Realom četiri lige prvaka, više španjolskih kupova, super kupove, a s hrvatskom reprezentacijom drugo mjesto na 21. svjetskom nogometnom prvenstvu koje je 2018. održano u Rusiji. Prvi je igrač u povijesti nogometa, koji je osvojio »Zlatnu loptu« svjetskog nogometnog prvenstva, nagradu UEFA-e nagradu za najboljeg nogometaša godine, a postao je najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e u istoj godini.

Srijeda, Listopad 2, 2019 11:30

Prošle subote u Lovincu je održana sedma manifestacija Dan ličkoga krumpira. Program ovog posebnog događanja posvećenog krumpiru okupio je brojne posjetitelje iz Like, Dalmacije i Zagorja koji su mogli uživati uz različite delicije, a posebno uz pečene pole i slaninu.

Utorak, Listopad 1, 2019 14:36

Tina Lenkić je tridesetogodišnja pjevačica iz Zadra. Trenutno pjeva s bendom 047, zajedno nastupaju kao Tina & 047 bend, a osim što sviraju po pirevima, nedavno su osvojili i prvu nagradu publike na Marco Polo festivalu na Korčuli s pjesmom »Dok me ljubiš«. I više nego valjan razlog da pišemo o njoj na stranicama Zadarskog lista, da se prije svega svojim riječima predstavi javnosti.

Nedjelja, Rujan 29, 2019 19:46

U Zadru se, kao i u ostatku Hrvatske, ali i Europe, "proslavio" Europski tjedan sporta. Naime, radi se o inicijativi Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2019. godine održava peti put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je "#BeActive" te se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Četvrtak, Rujan 26, 2019 13:34

Zadarsku publiku i mene veže jedna neraskidiva veza. Zadar je grad u kojem je na neki način započela moja karijera i naše se prijateljstvo iz godine u godinu produbljuje. Drago mi je u publici vidjeti neka dobro znana lica, ali i moje nove prijatelje iz Zaklade "Hrvatska za djecu!", naglasila je Danijela Martinović, u srijedu, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, na koncertu "Neopisivo", organiziranom za prikupljanje sredstava za spomenutu Zakladu.

Srijeda, Rujan 25, 2019 09:31

Večeras će u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koncert održati Danijela Martinović. Bit će to drugi u nizu od koncerata turneje "Neopisivo", velika će hrvatska pop zvijezda zadarsku publiku zabavljati nakon pulske, a prije zagrebačke, gdje će biti treći predviđeni koncert. Danijela u Zadar dolazi kako bi pomogla Zakladu "Hrvatska za djecu", koncert je dobrotvoran, skupljaju se sredstva za potrebe Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Utorak, Rujan 24, 2019 14:45 1

Veliko slavlje u Polači u zaselku Rasti. Bračni par Bobanović, 84-godišnji Božo zvani Borac i 82-godišnja Boja, proslavili su dijamantni pir, odnosno 60 godina zajedničkog života.
Vjenčali su se davne 1959. godine, 23. rujna bez pompe koja prati sadašnja vjenčanja. Htjeli su se tek skrasiti, osnovati i žuljavim rukama podići skladnu, vrijednu i poštenu obitelj.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 10:00 1

Doživjeti pola stoljeća braka prava je rijetkost i blagoslov. To je uspjelo 76-godišnjem brodograditelju Mladenu Barešiću iz Draga i sedam godina mlađoj Veri Barešić rođenoj Poropat iz Lanišća u Istri, naselja na Ćićariji, oko 10 kilometara istočno od Buzeta.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 09:49

Jučer je okončano 26. izdanje najpopularnije županijske biciklijade Zadar – Vir. Kolona u kojoj je sudjelovalo ukupno 528 biciklista svih generacija. Krenula je u 10,15 sati sa Branimirove obale u Zadru, a u Vir su stigli oko 12 sati. Ljubitelje biciklizma i virskih biciklijada na Trgu svetog Jure dočakao band Zaratino koji se pobrinuo da dobro raspoloženje koje je bilo prisutno od samoga starta ostane na istom nivou, a za sve sudionike domaćini su organizirali ručak.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 13:47

Kvizaši Zadra i cijele Hrvatske s nestrpljenjem očekuju treće izdanje Memorijala Mirka Miočića koje se održava 4., 5., i 6., listopada u Zadru. Prilika je to da pokažu svoje znanje, ali i podruže se tri dana i dobro se zabave. Stotine kvizaša i ljubitelja natjecanja u znanju već su se prijavile na individualni, ekupni ili kviz parova. Popularna novost od lani je random pub kviz. To znači da se nasumično izvlače imena svih prijavljenih i tako se formiraju ekipe.

Stranice