Zabava

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 13:10

Vrhunska zabava ovih posljednjih sati 2018. godine bila je i na Narodnom trgu na dječjem dočeku Nove godine koji pomalo postaje tradicija u Zadru. U 11 sati počeo je program “Kids Welcome 2019.” ili luda zabava s konfetima, balonima, pjesmama i igrama, a odradilo ga je 13 animatora Samarcanda koje su najmlađi Zadrani već upoznali tijekom jutarnjeg i poslijepodnevnog adventskog programa.

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 10:00

Dok prolaze zadnji sati ove 2018. godine, s nekoliko poznatih Zadrana napravili smo retrospektivu onoga što ju je obilježilo. Što je bilo najvažnije za Hrvatsku i Zadar u godini na izmaku, komentiraju Enio  Meštrović, Rok Stipčević, Nela Šarić, Vinko Radovčić, Martine Thomas,  Tomislav Košta, Duje Stanišić, Jure Brkljača, Atana Grbić i Mare Milin.

Subota, Prosinac 29, 2018 16:13

Novogodišnji stol tradicionalno je, uz vjenčani, najvažniji  gastronomski događaj u godini. Priprema, posebice kada je u pitanju  večera za više osoba, traje tjednima, pazi se na svaki detalj, od samog  jela preko servisa do dekoracije stola i blagovaonice koja zadnjih desetak godina gotovo da postaje važnija od onoga što stoji na tanjuru.

Petak, Prosinac 28, 2018 14:34

Puno će se Zadrana sjajno zabavljati na Silvestrovo kada će na Poluotoku prašiti koncerti sa svih strana, od Nene Belana, Foruma, Zorana Jelenkovića, Rockatansky benda do Martine Thomas, ali će garantirano vrhunska zabava biti i na Narodnom trgu na dječjem dočeku Nove godine koji pomalo postaje tradicija u Zadru. Od 11 sati u ponedjeljak 31.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 13:03

Kad je prije 20 godina došla studirati u Zadar, Nikolina Radić, novinarka RTL-a, sigurno nije mislila da će ovdje ostati raditi i živjeti,  a kamoli primati nagrade za doprinos ovoj sredini. Ona samo radi svoj  posao, kaže, ali jako je lijepo kad je to priznato.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 12:20

Tradicionalna, a ove godine i jubilarna, 25. Biciklijada Zadar - Vir, održana je jučer na veselje ljubitelja vožnje na dva kotača. Organizatori su kao i do sada destinacijska menadžment kompanija „Vir  turizam“ u suradnji s Biciklističkim klubom „Zadar“, virskim općinskim  poduzećima „Čisti otok“, „Vir zaštita“ i „Vir održavanje“, zadarskom  Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar - Vir.

Srijeda, Prosinac 26, 2018 21:39

Od onih najmlađih do najstarijih, Dikljani znaju kakav je običaj na blagdan sv. Stjepana – posjetiti žive jaslice i veseliti se toplini ovog prizora koji ih već 15 uzastopnih godina podsjeća na istinsko značenje Božića, a to je mir, blagostanje i veselje!

Zahvaljujući Udruzi za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura, Dikljani i njihovi gosti i ove godine su mogli uživati u atraktivnom uprizorenju živih jaslica.

Srijeda, Prosinac 26, 2018 11:11

Treći put u posljednje četiri godine legenda hrvatske estrade Dražen Zečić došao je na Vir na božićni koncert te kao svaki put dosad, napravio pravu božićnu feštu na punom Trgu svetog Jure. Došli su na Vir nebrojeni Zečićevi fanovi iz svih krajeva Zadarske županije, mnogi virski vikendaši i domaći Virani kako bi uživali u vječnim hitovima kralja zabavne glazbe.

Utorak, Prosinac 25, 2018 19:25

Božić u obitelji Luke Modrića, najboljeg nogometaša svijeta ne razlikuje se mnogo od drugih obitelji. Pokazao je to kapetan hrvatske nogometne reprezentacije obiteljskom fotografijom objavljenom na Instagramu na kojoj sa suprugom Vanjom i njihovo troje djece; sinom Ivanom i kćerkicama Emom i Sofijom u identičnim blagdanskim pidžamama pozira ispred okićene jelke, čime je još jednom razgalio srca svojih obožavatelja.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 19:30

Ovo je priča o mome ocu Petru. Rodom je bio iz jednog planinskog sela na obroncima Velebita gdje je naša obitelj po očevoj strani imala  pašnjake na malim visoravnima. Ime je dobio po riječi petros, što na  grčkom znači stijena. Majka ga je rodila na Velebitu dok je čuvala ovce  jednog vrućeg kolovoškog dana. Kada je mom ocu Petru došlo vrijeme za  pohađanje osnovne škole, čitava se obitelj spustila s planine na more.  Postojao je i jedan ekonomski razlog.

Stranice