Zabava

Srijeda, Ožujak 4, 2020 16:41

Lijepo vrijeme i još ljepša Kalelarga, atraktivni kupaći kostimi i elegantno donje rublje i više su nego dovoljni razlozi da se brojne poznate dame okupe u novouređenom zadarskom dućanu Lisca u Zadru; zadarska pjevačica Marina Tomašević, glumica Tamara Šoletić te nekadašnje Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura, Ivana Delač i Marijana Kužina.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 17:31

Tri su događanja pred nama koja valja vezivati uz naš vinski potencijal, makar u većoj mjeri okrenuta vinsko ugostiteljskom segmentu, nabave, edukacije i sl. a ne vinskog turizma, iako su indirektno vrlo bitna za segment vinskog turizma: WINE Vip Event,Tečaj Vinoljubac, Zadar Wine Festival, te Tuna, Sushi & Wine festival.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 16:01

Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život. Lijepo je stoga vidjeti bračni par Miljuš iz Srba, Đuru (86) i Milku (80) kako su oboje sretni što su doživjeli 60 godina braka i da su rijetku životnu obljetnicu s obitelji zajedno proslavili. Bio je to za njih izuzetno emotivni trenutak jer su cijeli svoj život posvetili svojoj obitelji, radili su i stvarali kako bi njihovoj djeci bilo bolje.

Četvrtak, Veljača 27, 2020 20:15

Male maškare i njihove tete-odgojateljice iz Dječjeg vrtića Zlatna luka iz Sukošana te područnih vrtića u Debeljaku i Gorici pod dirigentskom palicom Milice Ćoso, ravnateljice, uspješno su podsjetili na dugogodišnju tradiciju i ljubav prema starim običajima. Uspješno su branile vrtićke maškarane boje, sudjelovale su na Sukošanskim maškarama ali i u Zadru, Viru i u Biogradu te u svojim vrtićima, fascinantno.

Srijeda, Veljača 26, 2020 20:04

Nakon više od mjesec dana ludovanja, koncerata, dječjih karnevalskih povorki s 1.400 sudionika, šašavih Zimskih igara na kojima je momčad Vira obranila lanjski naslov, međunarodnih povorki i koječega još, sinoć su u završnom spektaklu okončane Virske maškare 2020.

Srijeda, Veljača 26, 2020 20:00

DRAGE - Junaci iz dječjih priča, animiranih i drugih filmova zavladali su Dragama predstavljajući se svojim roditeljima i ponekom znatiželjnom posjetitelju na ovdašnjem Pijacalu u centru sela u Općini Pakoštane.
Riječ je o tradicionalnom, petom po redu Dječjem karnevalu Male maškare Drage, vrtićke i predškolske djece koje organizira Udruga Male Drage uz potporu Općine Pakoštane, Turističke zajednice i AG Barešić&sinovi.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 19:52

Maškarana skupina iz Petrčana "Petrčko lito", po ocjeni žirija ovogodišnjeg zadarskog karnevala, najbolja je i najspektakularnija grupna maska. I dok su organizatori oduševljeni maštom i uigranosti svih skupina koje su nastupile, četveročlani žiri u sastavu: Žana Bumber, Vinko Rapovčić, Sanja Petrovski i Maja Šimić, imao je težak posao. Trebalo je odabrati svega jednu skupinu između ukupno 19, koliko ih je ove godine nastupilo.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 16:14

Lilith, tajanstveno i fizički u Svemiru nedokazano nebesko tijelo od davnine plijeni posebnu premda nedovoljnu pozornost astrologa. No, kako su nebeska tijela ipak samo jedan od načina na koji možemo shvaćati astrologiju, tako ni ovaj, naizgled, nedostatak ne sprječava Lilith da se nađe u svakom profesionalno izrađenom horoskopu. Sam naziv, a i karakter ovog navodnog Zemljinog satelita, neke vrste crnog Mjeseca, vezan je uz prvu knjigu Postanka i židovske legende općenito.

Petak, Veljača 21, 2020 13:15

Slušala je orgulje, kušala je mrkvu, pomirisala ribu, a i mirise s divljih deponija na Žmirićima. Družila se s konobarima u Gumi, na šanku i šire, s građanima se fotografirala, sa Željkom Markić se posvađala, a umalo je smijenila Marija Paleku, uletivši mu na važan sastanak.

Stranice