Zabava

Ponedjeljak, Siječanj 11, 2021 21:18

Ako su preživjeli ovu nesretnu godinu, i baš nitko nije odustao, štoviše svi su puni planova, sade nove nasade, prave bolja vina no ikad, a najmanje četiri-pet novih vinarija i kušaonica su začete ili pred otvaranjem, s planovima za još 3-4, onda već 15-tak godina trajuću recentnu vinsku revoluciju u Zadarskoj županiji neće ništa zaustaviti! S ovom konstatacijom nastojat ćemo dati najkraći pregled vinskih događanja u Zadarskoj županiji kroz prethodnu godinu.

Utorak, Siječanj 5, 2021 19:26 1

Bračni par Nimac iz Lišana Ostrovičkih, 79-godišnji Petar Abramov i 81-godišnja Milka pok. Frane, proslavio je dijamantni pir, 60 godina zajedničkog života.
Pandemija koronavirusa nije uspjela zaustaviti obilježavanje ove velike životne obljetnice, međutim umjesto duže pripremanog slavlja s obnovom bračnih zavjeta, brojnim uzvanicima i mužikašima sve se održalo u najužem krugu obitelji.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 14:59

Blagdansko vrijeme mnogima je odlična izlika za izvjesnu neumjerenost u jelu i piću koja može rezultirati negativnim posljedicama po naše tijelo. Zaintrigirani time što zapravo prejedanjem radimo svom organizmu i kako smanjiti štetne učinke pretjerane konzumacije omiljenih blagdanskih delicija obratili smo se zadarskoj nutricionistici Niti Šarić.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 11:04

Osvrnut ćemo se na »trokut«: Prosecco, Passito di Pantellerija i naš Prošek, a koji od Prosecco-a iz Veneta vuče korijen imena, a Passitu odgovara prema tehnologiji i stilu vina. Od Prošeka, Prosecca i Passita (s Pantelierie) najviše volim Prošek i Passito, makar ih kao desertna vina rijetko pijem, dok Prosecco, kao ni većinu pjenušaca, pa i Šampanjce, ne ljubim, ali visoko poštujem kao vrsne vinske proizvode.

Subota, Siječanj 2, 2021 10:15

Akcija "Nasmiješeno sunce" kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone odvija se već osamnaestu godinu za redom. Akciju provodi Gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ-ima Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Petak, Siječanj 1, 2021 10:35

Ne pamtimo kada su zadarske ulice i trgovi bili ovako pusti u novogodišnjoj noći kao što je to bilo noćas.Tek pokoji entuzijasti koji su odlučili napraviti đir i ulični ukrasi davali su naznake kako se radi o ispraćaju stare i dočeku Nove 2021. godine.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 13:00

Ova 2020, po mnogočemu neobična godina, polako se bliži svome kraju. Svi jedva čekamo da ju ispratimo i što prije zaboravimo, u nadi da će nam 2021. ipak donijeti neke bolje dane i vremena. Doček ili možda bolje reći nedoček Nove godine biti će sve samo ne tipičan.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 14:09

Iako je ovdašnja tradicija »ne miješati vina«, svaka pristojna eno gastro preporuka polazi od francuskih tradicija da svaka hrana traži svoje vino. Dakle, kada vas napadne masa sljedova onda je najbolje naoružati se prigodnim vinom uz svaki slijed. I tada vas ništa ne može iznenaditi, a niti vam pozliti.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 10:13

Zbor i klapa OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar, pod vodstvom svoje nastavnice Marije Vičević, snimili su cover pjesme »Raduj se, cijeli svijete«, grupe Opća opasnost. Zbog nemogućnosti realizacije, otkazana je ovogodišnja školska božićna priredba pa je nastavnica Marija Vičević došla do ideje da umjesto točke zbora i klape napravi projekt – njihovu božićnu čestitku kroz audio i video spot. Zbor i klapu čine učenici 4. – 8. razreda.

Nedjelja, Prosinac 20, 2020 10:46

Teško je zamisliti proslavu, krštenje, svadbu, rođendan ili bilo koju drugu značajniju prigodu na kojoj se okuplja veći broj ljudi - jasno, prije »novog normalnog« - a da na njoj u nekom trenutku ne započne »pisma«, i to ni manje ni više, već »pisma« jedne od najpoznatijih klapa s ovih naših prostora, prepoznate i izvan granica Lijepe Naše, klape Intrade!

Stranice