Zabava

Utorak, Listopad 29, 2019 10:10

Ovih dana obitelj Viduka ima mnogo razloga za slavlje. Naime, naša majka, baka i prabaka Jela Viduka (86g) i naš otac, djed i pradjed Stojan Viduka (90g) proslavili su 70 godina braka, što je u današnje vrijeme i te kako vrijedno spomena, a iznad svega divljenja, pisala nam je ova obitelj.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 11:45

Duhovni događaj godine u Zadarskoj nadbiskupiji i najveće, najsnažnije javno očitovanje vjere u zajedništvu jedne mjesne Crkve - to predstavlja veliki koncert suvremene duhovne glazbe održan u subotu 26. listopada u sportskoj dvorani Jazine u Zadru. Okupio je 4.000 posjetitelja što je nadišlo i iznenadilo očekivanja mnogih.

Nedjelja, Listopad 27, 2019 19:00

15. Zadarska Koka s rekordnim brojem jedrilica, njih čak 114, završila je sinoć velikom feštom na Vitrenjaku.

Pobjednik ovogodišnje tradicionalne jedriličarske regate u organizaciji JK Uskok njihova je uzdanica, Furiosa II s kormilarom Igorom Čupićem. Drugo mjesto osvojila je posada Lanexa iz Sv. Filipa i Jakova, treće je osvojio DSK iz Opatije dok je četvrto mjesto pripalo Sail la Vie II (JK Uskok).

Subota, Listopad 26, 2019 22:35

Točno u 11 sati na znak trube započela je 15. Zadarska Koka, velika fešta pod jedrima kojom se odaje počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima.
Ove godine sudjelovalo je 114 jedrilica, a zanimljivost ove regate je što mogu sudjelovati svi od starih do mladih i u svim kategorijama - od jedrilica dvosjeda do velikih s mnogobrojnom posadom.

Subota, Listopad 26, 2019 15:08

Točno u 11 sati na znak trube započela je 15. Zadarska Koka, velika fešta pod jedrima kojom se odaje počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima.
Ove godine sudjeluje 114 jedrilica, a zanimljivost ove regate je što mogu sudjelovati svi od starih do mladih i u svim kategorijama - od jedrilica dvosjeda do velikih s mnogobrojnom posadom.

Petak, Listopad 25, 2019 15:03

Ove nedjelje, 20. listopada, Marija i Ante Čavić iz Zadra proslavili su svoj veliki dan, 50 godina zajedničkog života, svima dragi zlatni pir. Uz blagoslov župnika fra Bojana Rizvana, u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova na Branimirovoj obali, obnovili su svoj bračni zavjet sklopljen prije ravno pedeset godina.
Taj svečani trenutak su obilježili i radovali se zajedno sa svojim kćerima, zetovima, unucima, rodbinom, kao i mnogobrojnim prijateljima.

Utorak, Listopad 22, 2019 10:42

Udruga veterana nogometnog kluba Bibinje, prva uopće registrirana veteranska športska udruga u Republici Hrvatskoj, proslavlja izuzetno vrijedan jubilej, 20 godina postojanja, uspješnog rada i djelovanja. Na druženju je bilo oko pedesetak članova, te izaslanstva prijateljskih udruga veterana iz Varaždina i Gruda. U ime Općine nazočio je Šime Sekula, zamjenik načelnika.

Petak, Listopad 18, 2019 17:16

Ivana Galić je pjevačica i vokalistica koja na ovdašnjoj glazbenoj sceni djeluje i podiže ljestvicu poimanja vokalne kvalitete i vokalnog izražavanja. Za nju mnogi tvrde da je jedan od ponajboljih i najsvestranijih vokala na ovim prostorima i šire. Dokaz istinskoj svjetskoj kvaliteti dolazi i od renomiranih glazbenika s kojima je surađivala.
Zadarski list imao je priliku razgovarati s Ivanom o njenom zanimljivom životu, pjevačkoj karijeri te planovima za budućnost.

Utorak, Listopad 15, 2019 10:10

Iako je astrologiji od davnina u središtu zanimanja čovjek pojedinac, njegove osobine i životna sudbina, taj se interes još u antičko doba proširio i na mnoga druga područja kojima se ljudi bave. Uz sinastriju, koja proučava ljubavni bračni, poslovni ili neki drugi odnos dvoje i više rođenih, svakako najdužu tradiciju ima mundana astrologija koja istražuje povezanost Zodijaka i događaja na Zemlji posebice onih vezanih uz politiku i ratove.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 09:57

Moda se stalno mijenja, a mjesto na kojem se mogu naći sve najvažnije informacije o njoj je modni časopis Vogue. Hrvatska je po šesti put postala kulisa snimanja za najprestižniji modni časopis današnjice, i to za njegovo portugalsko izdanje, a i ovoga puta pod vodstvom taleniranog mladog fotografa Jakova Baričića, koji već godinama svoju strast za modnom fotografijom gradi na inozemnoj sceni. Fotograf nas odvodi tamo gdje je sve prije dosta godina i počelo - u rodni Sv. Filip i Jakov.

Stranice