Zabava

Srijeda, Listopad 31, 2018 08:40

Noćas će mnogi ljudi širom svijeta pa i u našim krajevima  obilježiti Halloween, svetkovinu kod nas prilično netočno prevedenu  kao "Noć vještica". Sam naziv Halloween je prema više istraživanja od  kojih su neka provedena još u devetnaestom stoljeću, zapravo  skraćenica od "All Hallow's Eve" ili večer uoči crkvenog blagdana Svih  svetih.

Ponedjeljak, Listopad 29, 2018 15:04

Neka prijateljstva ne prestaju niti nakon 40 godina. Dokazali  su to i nekadašnji maturanti Ekonomske škole, generacija 1978., koji su  se u subotu navečer okupili kako bi proslavili ovu veliku obljetnicu. Nakon okupljanja ispred svoje nekadašnje škole slavlje je nastavljeno do  sitnih noćnih sati uz dobru spizu jednog zadarskog restorana, a dijelile  su se, naravno, uspomene iz školskih klupa.

Obljetnici mature nazočila je gotovo cijela generacija od nekadašnja  četiri razreda.

Ponedjeljak, Listopad 29, 2018 08:00

Modnom revijom Ivice Klarića zaključen je ovosezonski BIPA FASHION.HR. Nakon pet uzbudljivih dana, na posljednjoj, finalnoj večeri, uz spomenutog Klarića ( IK studio ) održane su i revije: Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Ana Maria Ricov i Mateyaneira. Večer je započela revijom Marina Designa, jesensko-zimskom kolekcijom izrađenom od finih prirodnih materijala u monokromatskim tonovima.

Četvrtak, Listopad 25, 2018 13:59

Zbog tehničkih razloga koncert Željka Bebeka, koji je bio zakazan za 27. listopada, premješta se na novi datum. Novi termin je 23. studeni, dan prije koncerta u Rijeci 24. studenog. Tako će Bebekovi fanovi moći dva dana zaredom uživati u koncertnim spektaklima koji se održavaju u sklopu turneje "Ono nešto naše 2018".

Utorak, Listopad 23, 2018 12:49

Proteklog vikenda u zadarskom klubu Arsenal održan je koncert klape Cambi i hrvatske glazbene dive Zorice Kondže. Kako se i očekivalo,  i Kambijevci i Zorica učinili su i ovu večer za pamćenje. Pred mnogobrojnim Zadranima održali su izvanredan koncert u kojem su probudili sjećanja, emocije, a sve prisutne napunili pozitivom i dobrim vibracijama.

Klapa Cambi izvela je svoje najpopularnije hitove, ali najveće ovacije izazvali su izvođenjem nekoliko Oliverovih uspješnica.

Utorak, Listopad 23, 2018 11:59

Nekad se radi i od tri ujutro. Dobro novinari, oni (kao) uvijek rade. Ali čak i profesori. Dok sav narod spava čekam kombi koji nas vozi u Zagreb na učeničku smotru hrane i pića Aronia cup. Ja i neki tužno-veseli frčkavi psić. Vrti se oko mene, cvili i maše repom. Sve mi je neugodno, gleda me, a ne znam kako da mu pomognem.

Petak, Listopad 19, 2018 15:00

Škotski agronom sigurno bi danas bio ponosan na činjenicu da je njegovo ime i prezime nedavno proslavilo 50 godina postojanja na svjetskoj sceni. No to ime nije u upisano u kakav poljoprivredni vodič nego u povijest rock and rolla. Koncert Jethro Tulla jedne od najdugovječnijih rock skupina, zasigurno je glazbeni događaj godine. Rasprodana Mala dvorana Doma sportova u Zagrebu okupila je Tullovce od 7 do 77 godina, među njima mnoge Zadrane.

Petak, Listopad 19, 2018 14:06

Zadarski, zapravo petrčanski pjevač Duje Stanišić, već godinu dana živi u Beču, gdje studira operno pjevanje. Naobrazba uključuje i brojne nastupe, a jedan od zadnjih bio je u Južnoj Koreji, u gradu Daegu, gdje je Duje, zajedno s kolegama, bio dio ansambla operete "Die Lustige Witwe".

Četvrtak, Listopad 18, 2018 12:21

Ivica Prskalo, svjetioničar s otoka Babca, prva je osoba u Hrvatskoj kojoj je kava poslana ekskluzivnim prijevozom. Naime, Jubilarna kava, koju je Franckov barista svježe pripremio samo za njega, poslana je s otoka Pašmana na Babac ni više ni manje nego - dronom. Ovim potezom Franck je postao prvi proizvođač kave u Hrvatskoj koji je poslao kavu dronom sa željom da iznenadi udaljenog kavoljupca povodom jubilarnih 25 godina Ciglice.

Utorak, Listopad 16, 2018 22:40

Jedan od najdugovječnijih televizijskih serijala u Hrvatskoj, popularni filmski „Kratki rezovi“, snimljeni su u svom 1073. izdanju na otoku Viru, odnosno rezidencijalnoj „Villi Lanterni“. Voditelj Tonći Bibić najavio je nove filmske poslastice svojim gledateljima prvo ispred „Ville Lanterne“, a potom iz dnevnog boravka i soba najluksuznijeg virskog turističkog objekta.

Stranice