Zabava

Nedjelja, Ožujak 10, 2019 17:58

Na otoku Pašmanu održano je 14. izdanje u svijetu jedinstvene utrke - Škrapinga. Utrka je već postala jedan od simbola otoka i najbolji uvod u nadolazeću turističku sezonu. Prijavilo se 1.500 sudionika, a na startu ovogodišnje utrke bilo je čak 1.200 škrapera iz 11 zemalja. Najstarija je 81-godišnja Ljubica Ljuba Kuštera iz Kraja u Općini Pašman.

Subota, Ožujak 9, 2019 14:52

Varljivo sunčano vrijeme izvuklo je brojne naše sugrađane u đir gradom ne bi li upili prve zrake gotovo proljetnog sunca. Naravno, skorašnje kalendarsko proljetno doba izvuklo je iz ormara i nešto tanje i veselije krpice, no mnogi su se ubrzo uvjerili kako zimi ipak još nije ni na kraj pameti povući se.

Subota, Ožujak 9, 2019 14:38

Gost predavač u petak održane radionice kuhanja „Zadar Cooking Class“, projekta zadarske agencije „Terra“, osmišljenog u cilju inovativnijeg pristupa edukaciji kuhanja bio je jedan od najpoznatijih kuhara u zemlji - Mate Janković. Član žirija televizijskog kulinarskog showa “Master Chef Hrvatska” kao i sličnog projekta “Tri, dva, jedan – kuhaj!” zadarskim je polaznicima približio neke od, za većinu prosječnih ljubitelja/ica kuhanja, novih tehnika pripreme piletine.

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 16:47

... i još malo, istih, maturanata Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar. :)

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 16:06 1

Doživjeti sto godina života prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Anki Zurak iz Posedarja koja se u ovdašnjoj obitelji  Klanac rodila prije jedno stoljeće, 3. ožujka 1919. Ponosna majka rodila  je troje djece koji su joj podarili sedmero unučadi, 14 praunučadi i dvoje šukununučadi.

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 14:35

Počela je sezona još uvijek neslužbenog oproštaja od srednjoškolskih klupa, dugo iščekivanih i uvijek poželjnih maturalnih zabava. Generacija 2018./2019. Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar 2019. domjenak uoči svoje maturalne odradila je u ugodnom prostoru Caffe bara Terra.

Kako je to u organizaciji Spajalice, a pod medijskim pokroviteljstvom Zadarskog lista (tiskovina i web portal) 5. ožujka 2019. izgledalo, pogledajte u fotogaleriji Martina Brkljače.

Srijeda, Ožujak 6, 2019 16:02

Usprkos bojkotu Općine Galovac i načelnika Galovačke  maškare su pročitale oproštajni govor predsjednice Kolinde, vrhovnog  zapovjednika oružanih snaga RH, te je u nedjeljnoj noći zapalili na lomači. Čim je lutka od slame upaljena, srušila se na zemlju i tu je u  strašnom ognju i izgorjela.

Kako piše na alegorijskim kolima, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u vremenu od 17. veljače do 3. ožujka ured iz Zagreba prebacila  u Galovac.

Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 19:45

Napokon! Nakon najmanje desetak bezuspješnih pokušaja te  nastupa na ljetnim i zimskim verzijama popularnih City Games, domaća virska momčad uspjela je pobijediti te razveseliti više stotina svojih navijača na virskom borilištu Karnevalskih igara.

Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 19:15

Dvije mlade "izvanzemaljke" najbolje su maske u subotu  održanog u Ilirijinom Arsenalu humanitarnog maskenbala Rotary kluba Zadar. Djevojke su kao nagradu dobile večeru u restoranu Bruschetta. Sada već tradicionalan, spomenuti maskenbal jedna je od tri centralne humanitarne akcije zadarskih Rotarijanaca, uz regatu i božićni  koncert.

Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 15:00 1

"Sukošan je misto to na morskoj obali, mirno smo živili i  blitvu sadili. Sad drugo vrime došlo je u našoj vali, za eure i dolare baš  sve smo prodali. Kuće nam sve veće su, sve tišnji putevi, sve su nam zagradili i more odnili. Oj Suzana, nemoj plakati što Amerika je daleko,  Divlji zapad sad smo mi…" hit je pjesma Sukošanskih maškara 2019.  koja se orila od ranog poslijepodneva do jutarnjih sati.

Stranice