Zabava

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 16:38

Na izdisaju ljeta, u Novigradu na odmoru zatekli smo srpsku redateljicu koja u dokumentarnim i igranim filmovima otvara najintrigantnije, posve marginalne teme ovog društva. Iako možda imamo dojam da danas nema te teme o kojoj ne pričamo, Ivana Todorović sa svojim zadnjim filmom otvara tabu o kojem još uvijek rijetko tko progovara - incest u obitelji.

Nedjelja, Listopad 4, 2020 13:09

Život je nije mazio, no ona je upornošću, trudom i predanošću dokazala da se sve životne nevolje i nedaće mogu nadjačati. Dvadesetdvogodišnja Kristina Ivanuš odrasla je u SOS Dječjem selu Lekenik, a ovih je dana pažnju privukla i nagradom Herman Gmeiner Award, koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

Petak, Listopad 2, 2020 16:10

Sjedimo bacajući pogled ka jednom od najljepših krajobraza koje je moguće zamisliti, gdje se preko borovitog poluotoka Pinije naziru konture tornjeva Zadra, a otočka lepeza viri nad dugim gustim redovima bezmalo zrelog plavca malog crnog. S čašom Pošipa Prestigea u ruci u društvu smo Zorana Pantalona, direktora Kraljevskih vinograda, u kušaoni uz priče o kraljevima i vinima, i kraljevima vina.

Petak, Listopad 2, 2020 16:02

Viteško vino godine (Maraština), zlatna vina sa Sabatine (Merlot i Cabernet Sauvignon), jedini Grk i Cabernet Franck u Zadarskoj županiji, Plavina za natjecanja, zlatno i srebro sa hrvatskog natjecanja Vina od davnina (Plavina, Maraština), uz 200 odličja i 11 šampionskih tutula sa vinskih smotri, od međunarodnog ogleda na Sabatini, lokalnih, pa do Ludbrega (Plavina).. i sve za eko vina (»To je moja i naša nadinska niša jer smo naj eko selo u državi«).

Četvrtak, Listopad 1, 2020 13:46

Poetski trenutak sudbinskog i povijesnog putovanja Mediteranom zadarskih Arbanasa uz pomoć mistične ljepote otoka Vira, savršeno je dočarala poznata hrvatska fotografkinja Mare Milin u spotu za pjesmu Bërbili (Slavuj) glazbenica Dina e Mel, odnosno sopranistice Dine Bušić i gitaristice Melite Ivković.

Subota, Rujan 26, 2020 16:18

Nova TV uskoro svojim gledateljima donosi novu sezonu popularnog reality showa koji ove jeseni u 7. sezoni dolazi s nazivom »Farma More i Maslina«. Ne samo da se Farma s kontinenta preselila u Dalmaciju već gledatelje s novom sezonom očekuju i brojni noviteti. Jedan od njih je i novi mentor Farme – Jure Čudina. Mentor Jure, ili kako ga mlađi naraštaji oslovljavaju – barba Jure – vlasnik je imanja koje u sljedećim mjesecima povjerava novim farmerima na čuvanje.

Petak, Rujan 25, 2020 10:57

Šime Kurtov napustio je »državni« posao, u osiguranju u Ministarstvu vanjskih poslova, potom u Carini, i preuzeo od oca Milivoja djedovsko nasljeđe vinogradarstva i vinarstva kroz - Vina Karaba - što jr razlikovni nadimak obitelji Kurtov u Pakoštanima.

Petak, Rujan 25, 2020 10:51

Te 2003., na razvalinama rata i bez tradicije kvalitetnih domaćih privatnih vina, tek s rose-om benkovačke vinarije sa oznakom kvalitetnog vina, Zlatko Kaštelanac prvi je u Zadarskoj županiji, od Zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo dobio oznaku - kvalitetno vino za svoje vino koje nazva »Zlatna kap«. Prethodno je, tada još Martinju u Polači, i Vinkovu u Stankovcima, donoseći gotovo jedini ugodno i pitko, i prvo buteljirano vino ovog kraja, meo svih odnoseći šampionske titule.

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 08:27

U utorak u 13 sati i 30 minuta na našim prostorima počinje jesen. Događaj koji je odvajkada i među svom narodima bio povod za svetkovinu, obilježavanja promjene u odnosu između Zemlje i Sunca koji je osnova svom životu i postojanju na ovoj planeti. Činjenica koju se u današnje doba i prečsto zaboravlja.

Nedjelja, Rujan 20, 2020 11:06

U sklopu programa ZadrugART koji je započeo još u ponedjeljak u petak navečer na otvorenoj pozornici Kapetanskog održane su tri glazbene radionice, a kao kruna večeri uslijedio je nastup DJ Kandžije. Ove godine kao tema bila je zadana hip-hop kultura.

Stranice