Zadar

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 10:06

Prodaja suvenira ovoga ljeta nešto je lošija od lanjske, saznajemo od trgovaca koji svoje suvenire, mahom autentične zadarske, nude na brojnim štandovima.
Turisti kupuju sve i ne može se ništa posebno izdvojiti. Neki žele suvenir, a neki uporabni predmet poput ručnika ili kape, doznajemo na štandovima na dijelu šetnice. Ponuda ide u korak s potražnjom, pa tako za svakog ima ponešto - od magneta, razglednica, privjesaka, do igračaka za djecu, torbi, majica.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 10:00 2

Nakon 50 godina rada zatvara se najdugovječnija zadarska trgovina za poljoprivrednike - »Sarag poljoljekarna« na gradskoj tržnici. Dugi niz godina jedino mjesto u gradu na kojem su se mogli kupiti svi artikli vezani za poljoprivrednike, kako profesionalce tako i amatere, svoja vrata zatvara uskoro, nakon što se prodaju sve zalihe i to po popustu od čak 50 posto!

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:13

Nastavno na nedavnu izjavu ministra turizma Garija Cappellija kako je Hrvatska dosegnula svoj maksimum, te kako ide kampanja za posezonu, razgovarali smo s Marijom Palekom, direktorom Turističke zajednice grada Zadra.
Bez zadrške, Paleka ističe kako možemo biti zadovoljni s ovogodišnjom turističkom sezonom koja još uvijek traje, a o tome svjedoči statistika.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:08

Iako je u početku izgledao kao fantastična novotarija, zadarski COIN ili Coworking postao je jedan od najuspješnijih zadarskih javnih projekata. U upravnu zgradu nekadašnje Vinilplastike, uselili su se suvremeni poduzetnici-nomadi, ali i oni kojima je Coworking na Murvičkoj postao početak njihovog poslovnog pothvata.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:00

Kneževa palača, meka kulture grada Zadra kroz svoj kontinuitet djelovanja, kroz sve aktivnosti koje bi pojedinačno bilo nemoguće nabrojati, opravdava nagradu Kulturne atrakcije koju je osvojila na Danima turizma 2017. godine.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 12:41

Uz preveliki broj pacijenata, brojne poslove i obveze, među kojima su i one administrativne naravi, hrvatski obiteljski liječnici suočeni su s još jednim problemom koji je posljednjih dana eskalirao, a riječ je o (ne)prijavljivanju pacijenata zbog bolesti koje mogu utjecati na pacijentove vozačke sposobnosti.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 16:14

Jedna od zadarskih znamenitosti i simbola Poluotoka - katedralni zvonik sv. Stošije, nezaobilazna je atrakcija brojnih turista koji se već od jutarnjih sati uspinju na 60-tak metara visoki vidikovac s kojeg se pruža jedinstveni pogled na gradsku jezgru, ali i dio zadarskog arhipelaga.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 16:00

Unatoč »zvizdanu« bilo je onih koji jučer prijepodne nisu mogli odoljeti šarmu zadarskog dijela Stare pijace gdje je u nedjelju počeo Sajam starina i antikviteta. Polako i znatiželjno mnogi su razgledavali izložene stvari na štandovima vraćajući se tako kroz razne zaboravljene predmete u zadarsku prošlost.

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 15:22

I Hrvatska je nekom obećana zemlja. Mladi hrvatski državljani, i ne samo mladi, već odavno u potrazi za poslom pakiraju torbe i gibaju pravac sjevera, najčešće u Njemačku ili Irsku, a s druge strane u Lijepu Našu iz dana u dan pristiže sve veći broj radnika iz inozemstva, u najvećem broju iz zemalja još goreg gospodarskog stanja. Dvije takve radnice su i Valentyna Tereshchenko, 24-godišnja Ukrajinka iz Cherkasyia i prijateljica joj Olha Valchuk, 23-godišnja, također Ukrajinka iz Dnipra.

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 13:10

Statistika je neumoljiva i ona je jedno, a dojam nešto sasvim drugo. A, kakva nam je sezona u očima zadarskih turističkih vodiča, pitali smo Vinka Bakiju predsjednika Udruge turističkih vodiča Donat. Dr.sc. Bakija je i viši predavač na Odjelu za turizam Sveučilišta u Zadru, ali i čovjek koji iza sebe ima 22 godine staža u ulozi turističkog vodiča.

Stranice