Zadar

Utorak, Svibanj 21, 2019 17:03

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar  organizirala je prvi regionalni infodan u povodu otvaranja Natječaja za  dodjelu inovacijskih vaučera u plavom sektoru projekta BLUE BOOST.  Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima programa Europske unije  INTERREG Adrion.

Utorak, Svibanj 21, 2019 16:51

Jedina ustanova medicine rada i sporta specijalizirana za  potrebe sportaša u Zadarskoj županiji i šire – Pupillam – predstavljena je  jučer javnosti svečanim domjenkom i obilaskom prostora opremljenog  suvremenim medicinskim uređajima.

Utorak, Svibanj 21, 2019 16:43

Što su to fake news (lažne vijesti)? Kako ih prepoznati? Koliko je internet promijenio način na koji dolazimo do informacija? Koliko su se promijenili mediji? Kako društvene mreže utječu na naše živote? To su neka pitanja o kojima se govorilo na zanimljivom predavanju "Društvene mreže i lažne vijesti" PR stručnjaka Krešimira Macana koje je održano danas u Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Utorak, Svibanj 21, 2019 11:03

Doroteja Kamber Kontić po svemu sudeći će i iduće četiri  godine voditi Gradsku knjižnicu Zadar. Na natječaj koji je  završio 3. svibnja pristigla je samo jedna prijava i to ona aktualne ravnateljice. Upravno vijeće je nakon obavljene procedure prijedlog odluke uputilo na usvajanje Gradskom vijeću koje će, nema sumnje, odluku potvrditi.

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 15:40

Ovaj put glasam, naziv je kampanje koju je Europski parlament pokrenuo povodom nadolazećih europskih izbora, a koja je jučer  održana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Kampanja je pokrenuta  zbog porazne izlaznosti mladih na EU izbore. Na prošlim izborima,  izlaznost mladih bila je ispod 15 posto. Dio studenata zadarskog  sveučilišta i ovaj put neće moći glasovati jer do 15. svibnja nisu izvadili  potvrdu o glasovanju izvan mjesta boravka.

 Većina izlazi na izbore

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 12:39

Preminuo je dr. Stipan Kujundžić, liječnik i slikar, osoba koja  je zadužila ovaj grad po mnogočemu. Rođen je u Grubinama kod Imotskog 5. ožujka 1952. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, gimnaziju u Imotskom, a studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci (1976.) gdje je i specijalizirao innternu medicinu (1985.). Djelovao  je u OB Zadar, a kasnije je otvorio privatnu ordinaciju. Autor je više  stručnih radova i sudionik je brojnih strukovnih kongresa.

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 12:00

Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je Darku Tokiću, višestruki državni prvak i osvajač medalja u raketnom modelarstvu za FAI kategorije, status vrhunskog sportaša Hrvatske ili sportaša prve kategorije.

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 11:45

Među 1.179 radova na Međunarodnoj izložbi dječje likovne  umjetnosti Lidice u Republici Češkoj naći će se i rad zadarske učenice  Petre Bugarije iz Gimnazije Vladimira Nazora Zadar. Skulptura od žice  ove nadarene gimnazijalke odabrana je u iznimno velikoj konkurenciji  od čak 15.336 likovnih radova iz cijeloga svijeta koji su pristigli na natječaj na ovu međunarodnu izložbu koja se održava već skoro pola stoljeća. 

U spomen na ubijenu djecu

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 11:05

O zgradi u ulici Poljana Požarišće 8 Zadarski je list već u nekoliko navrata pisao. Predstavnici stanara obraćali su nam se bespomoćni zbog stare derutne zgrade koja se oslanja na njihovu, a zbog čijih  se neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ništa u pogledu obnove nije  moglo (i dan danas se ne može) riješiti. Gradu su se obraćali u nekoliko  navrata, ali nije im uspio pomoći s obzirom na to da je slučaj još uvijek u  procesu rješavanja.

Preuzeli incijativu

Nedjelja, Svibanj 19, 2019 17:07

Kako smo prije nekoliko dana pisali, radovi u ulici Put Stanova, polako se bliže svom kraju. Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje  i graditeljstvo Grada Zadra tada su nam kazali kako su radovi opsežni  (novi sustav kanalizacije, odvodnje, vodoopskrbe, nove instalacije, nogostupi, javna rsvjeta, …), zbog čega imaju svoj tijek te ih nije bilo moguće  odraditi u kraćem roku od propisanog, što je od listopada 2018. do sredine lipnja 2019.

Stranice