Zadar

Petak, Prosinac 6, 2019 10:45

Pohano meso, lešo karfiol, kiseli kupus, bananu i krafnu poslužili su jučer za ručak u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije predstavnici Grada, Županije, Volonterskog centra i Crkve u povodu Svjetskog dana volontera. Institucije koje surađuju u olakšavanju života najugroženijim skupinama društva na ovaj način svake godine žele popularizirati volontiranje, ali i zahvaliti svima onima koji se nesebično daju za druge.

Petak, Prosinac 6, 2019 10:00

Odjel za kliničku radiologiju Opće bolnice Zadar jučer je dobio donaciju tvrtke Vodovod Zadar d.o.o. u iznosu od 120 tisuća kuna za kupnju nadogradnje sustava za dijagnozu i identifikaciju karcinoma dojki radne stanice za mamografiju 5K.
Ugovor o donaciji na Odjelu pedijatrije potpisali su Tomisav Matek, direktor Vodovoda i dr. Željko Čulina, ravnatelj zadarske bolnice.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 16:26

Međunarodni dan volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca, Volonterski centar Zadar obilježio je jučer tradicionalnom svečanom dodjelom županijskih priznanja volonterima, kako bi se na lokalnoj razini prepoznalo i nagradilo osobe i organizacije koji su se svojim volonterskim radom i angažmanom posebno istaknuli u zajednici.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 11:00

Pacijentice dr. Ilve Marić zadnjih dana su se neugodno iznenadile došavši pred zatvorena vrata ordinacije svoje izabrane ginekologinje. Naime, dr. Ilva Marić od 1. prosinca više nema ugovor s HZZO-om, a Dom zdravlja raspisao je ponovljeni natječaj za ginekologa koji će raditi u njezinoj ordinaciji i preuzeti pacijente.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 09:15

Zadarski HSU-ovci odvažno su prije dvadesetak dana najavili prikupljanje potpisa za stranačku peticiju za kvalitetniju zdravstvenu skrb starih i siromašnih. Na novinskoj konferenciji održanoj još 12. studenog u njihovim prostorijama na Narodnom trgu upozorili su na problem dostupnosti zdravstvene zaštite najsiromašnijih i najstarijih građana RH, pozivajući udruge, matice i sindikate da »prepoznaju vrijednost zajedničkog cilja i podrže njihovu inicijativu«.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 08:00

Nakon razornog potresa u Albaniji u kojem je poginulo oko 50 ljudi, a na stotine ih je ranjeno, mnogi Zadrani jučer ujutro osjetili su blago podrhtavanje tla i trešnju prozora. Provjerili smo u Državnoj seizmološkoj službi jesu li zabilježili potres na zadarskom području te su nam rekli kako je zabilježen jedan slabiji potres u Splitu, ali koji se nije mogao osjetiti u Zadru.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 11:30

U 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u bazi Zemunik u ponedjeljak je na dužnost stupio novi zapovjednik. Brigadir Željko Ninić rođen je 14.11.1974. u Brčkom, BiH. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu u 2. naraštaju kadeta – vojnih pilota HRZ-a i stekao zvanje dipl. inž. aeronautike – vojni pilot.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 10:00

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije upriličila je jučer već tradicionalno prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji se svake godine obilježava 3. prosinca. U prostoru Ilirijina Arsenala okupili su se tako brojni članovi ove udruge, kao i predstavnici lokalnih vlasti, te su na zajedničkom druženju imali prigodu dotaknuti se nekih od pitanja, važnih za dodatno unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom na području Zadarske županije.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 08:15

Štrajk prosvjetara jučer je priveden kraju. Zadovoljstvo postignutim nisu krili niti zadarski školski sindikalisti. Županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan rekao je kako su sindikalisti zadovoljni izborenim brojevima.

Utorak, Prosinac 3, 2019 22:00

Za blagdan Sv. Nikole u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA Zadar) otvoriti će se vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Dan otvorenih vrata MCPA Zadar tradicionalno se održava na
blagdan Sv. Nikole jer se Centar smjestio na prostoru nekadašnjeg samostana Sv. Nikole, gdje se nalaze i ostaci istoimene crkve za koju se planira da će u budućnosti zaživjeti kao dio Prezentacijskog centra

Stranice