Zadar

Subota, Srpanj 14, 2018 16:37

U Županijskoj komori Zadar održan je sastanak predstavnika turističkih brodara Zadarske županije ŽK Zadar vezano za ukrcaj i iskrcaj u lukama otvorenim za javni promet. Riječ je o problematici važnoj za poslovanje gospodarskih subjekata u ovoj branši. Sastanak je organiziran u okviru redovitih priprema za turističku sezonu.

Subota, Srpanj 14, 2018 15:52

I ove subote bili smo na gradskoj špici. Visoke temperature dovele su do toga da je izgleda više ljudi na plažama, a manje na vrućem gradskom kamenu. Zgodne žene, turisti koji hvataju dobre fotografije, turistički vodiči u poslu i fotografi koji se zaista trude nisu promaknuli našem fotoreporteru Vedranu Sitnici. 

Pogledajte i vi što je sve njegov objektiv "uhvatio".

Subota, Srpanj 14, 2018 10:07

Možda nije zanimljivo kao svjetsko nogometno prvenstvo ali je vrijedno pozornosti: Marin Varivoda ucenik 3.razreda Gimnazije Franje Petrića osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018 u Rumunjskoj.

Petak, Srpanj 13, 2018 22:25

Tijekom radova na obnovi Ulice Jurja Šižgorića radnici su našli ostatke rimskog akvedukta, dijela antičkog akvedukta koji je spajao Vranu te rimski Forum.

Petak, Srpanj 13, 2018 12:26

Za brojne turiste koji svakoga dana pohode Turistički informativni centar - središnje mjesto za sve moguće turističke informacije, nezaobilazan je novopostavljeni selfie ekran. Oko njega je često gužva jer mnoge obitelji i prijateljima žele iz Zadra poslati ovih dana najaktualniju razglednicu - fotografiju sa zadarskim nogometnim junacima.

Petak, Srpanj 13, 2018 11:54
Članice grupe Mame iz Zadra pozivaju mame i očeve, bake i  djedove, te sve ostale da dođu i dovedu dječicu u subotu u 18 sati na stadion Stanovi na veliko okupljanje i fotografiranje kako bi se našim Vatrenima poslala što bolja fotografija kao podrška u finalu.
Dođite dakle u subotu u 18 sati na stadion Stanovi, odijenite crveno- bijele i navijačke dresove i pošaljite veliki pozdrav, ljubav i dobre želje  našim dečkima na putu da postanu prvaci svijeta!
 
Četvrtak, Srpanj 12, 2018 22:43

Prošlo je tek nešto više od pet godina od službenog otvaranja Trga Petra Zoranića, a čini se kako projekt vrijedan 75.000 kuna, arhitektonskog ureda Krebel-Kostrenčić, nikako na zelenu granu.

Četvrtak, Srpanj 12, 2018 20:20

Radio klub Novi Bokanjac, koji djeluje u sklopu Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, postoji tek godinu dana, a već je dvoje njegovih članova, Lucija Kasap i Marin Jović, ušlo u sastav reprezentacije Hrvatske koja je sudjelovala od 30. lipnja do 3. srpnja na Svjetskom prvenstvu u Češkoj (Doksy). Od ukupno 36 sudionika, Marin i Lucija (zajedno s ostatkom reprezentacije) osvojili su odlično 15. mjesto!

Četvrtak, Srpanj 12, 2018 18:10

Stanari zgrada i kuća nedaleko budućeg gradilišta u Ulici biskupa Jurja Dobrile u blizini OŠ "Bartula Kašića" u Mjesnom odboru Maslina, u pisanoj pritužbi poslanoj na adresu naše redakcije ističu kako su 2. srpnja 2018. godine započeli grubi radovi na izgradnji stambene zgrade investitora Navis stanogradnja d.o.o.

Četvrtak, Srpanj 12, 2018 12:15

Jučer ujutro pred Osnovnom školom Krune Krstića 30-ak roditelja učenika jednog prvog i jednog drugog razreda imalo je sastanak s ravnateljicom Jasminom Matešić i stručnom službom škole na kojem su trebali odlučiti hoće li im djeca ovu godinu pohađati nastavu u župnom dvoru ili će škola morati početi raditi u dvije smjene.

Stranice