Zadar

Petak, Siječanj 24, 2020 11:00

U nedjelju, 26. siječnja u podne na Narodnom trgu u organizaciji KSS »Antifjaka« i Platforme za reproduktivnu pravdu održat će se prosvjed »Pošto žensko zdravlje?« protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadarskoj županiji i šire.

Petak, Siječanj 24, 2020 10:30

Nakon što ga je na sudskom hodniku izljubila sva rodbina, uz pratnju policije 56-godišnji Nino Grdović, optužen za prijetnju voditelju Službe kriminalističke policije PU zadarske Bori Mršiću, jučer je doveden na raspravu. Ispred ureda sutkinje Maje Ivković čekali su ga supruga, sin i kćer koji su, kao potpora, ušli i na raspravu prateći saslušanja svjedoka.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 21:30

Šestero arbanaških mališana sinoć je marljivo učilo nove arbanaške riječi, napredujući u svome znanju ovog govora koji je značajan dio kulturne baštine zadarskih Arbanasa. Kulturno-umjetnička udruga ‘’Vicko Zmajević’’ Zadar – Arbanasi, naime, već šestu godinu organizira besplatan tečaj arbanaškog govora koji vodi prof. Maksimiljana Barančić koja neumorno promiče važnost prenošenja znanja ovog govora na mlade generacije Arbanasa kako jezik njihovih predaka ne bi nestao.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 17:30

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Zadar već tradicionalno u siječnju radi jednogodišnju reviziju rada te proglašava najuspješnije uzgajivače ptica. U zadarskoj udruzi je aktivno oko 25 članova iz Zadra i Zadarske županije.
- Najbolji uzgajivač ptica u 2019. godini je višestruki hrvatski te europski i svjetski prvak Enver Alidžanović. Drugoplasirani je Marin Jusup, dok je trećeplasirani naš predsjednik Krešimir Terkeš, kazao je tajnik Damir Savatović.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 15:15

Etno dani Zadarske županije 2020. u organizaciji Narodnog muzeja ove godine su još narasli te će se s nizom radionica, predavanja, izložbi i smotri, trajati od veljače do kraja svibnja. Program Etno dana najavile su jučer na konferenciji Jasenka Lulić Štorić, voditeljica Etnološkog odjela NMZ-a, Lucija Sekula, muzejska pedagoginja i kostimografkinja Marija Šarić Ban.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 14:30 1

Županijski sud u Vukovaru, kao sud drugog stupnja, odbio je žalbu Milana Minje Anića, vlasnika restorana Anita u Zatonu Obrovačkom, u sudskom sporu protiv Martina Baričevića, načelnika Općine Jasenice, potvrđujući presudu Općinskog suda u Zadru, suda prvoga stupnja.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 13:15

Sve je veći broj visokopozicioniranih HDZ-ovaca koji su javno podržali Andreja Plenkovića u borbi za novi predsjednički mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice. Uz aktualnog premijera je stao i župan Zadarske županije Božidar Longin koji ističe da je Plenković vodi, po njemu, najuspješniju Vladu od hrvatske samostalnosti koja pokazuje veliku brigu za naš kraj.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 12:00

Ovaj Sporazum je potvrda intenzivne suradnje koju u zadnjih nekoliko godina imamo između Grada Zadra i Hrvatskih cesta. Naime, riječ je o sporazumu koji regulira međusobne odnose na rekonstrukciji raskrižja Ulice Hrvatskog sabora i Puta Biliga. Na ovaj način riješit ćemo jednu od najvećih crnih točaka u gradu.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 10:45

Na Općinskom sudu u Zadru jučer je trebao biti nastavljen postupak protiv načelnika Vira, Kristijana Kapovića, kojega je za klevetu tužila bivša predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, Ardena Bajlo. Ovo je već četvrta odgoda nakon što se Kapović na prvom ročištu 27. rujna nije pojavio na sudu, poručujući da nije primio poziv.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 10:00

Imovina zadarske građevinske tvrtke Jadran invest procijenjena na 32.353.853,85 kuna, izlicitirana je u prvom krugu elektroničke javne dražbe na iznos od 40.442.317,31 kuna. Objavila je to Financijska agencija (FINA) koja provodi postupak prodaje 20-ak parkirnih mjesta u podrumu stambeno-poslovne zgrade površine od 4192 metra četvorna na Višnjiku te 60-ak tisuća metara četvornih zemljišta u građevinskoj zoni Belafuža, a koji je otvoren koncem listopada, dok je nadmetanje počelo 30.

Stranice