Zadar

Subota, Rujan 22, 2018 08:00

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ženska inicijativa HNS-a Zadra i Zadarske županije održava danas konferenciju za medije u 11,00 sati na rivi (Obala kralja Petra Krešimira IV, Zadar) pored hotela Zagreb.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 19:52 1

Neovisni za Hrvatsku poslali su priopćenje pod naslovom "Zakoni moraju biti jednaki za sve!", a u kojemu su najavili podizanje tužbe protiv Juliana i Tima Blesha o kojima smo pisali u tekstu "Julian i Tim Blesh, njemački gay porno glumci na privatnom i profesionalnom boravku u Zadru".

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Rujan 20, 2018 16:46

Završna konferencija granta WBIF6 IPF3 tehničke pomoći održana je jučer u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Sveučilište u Zadru bio je korisnik ovog granta za pripremu prve faze izgradnje projekta Novi kampus – Centar novih tehnologija, edukacije i kulturnih resursa Sveučilišta u Zadru koji ima za cilj širenje Sveučilišta u Zadru u skladu sa strateškim i nacionalnim prioritetima, kako bi se omogućio njegov budući razvoj koji je trenutno otežan nedostatkom prostora i opreme.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 15:30

My Smart City ili u prijevodu Moj pametni grad naziv je konferencije koja će se održati od 11. do 13.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 15:15

Dana 22. rujna (subota) 2018. u povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti pod motom «STAVI SVOJE CIPELE U TUĐE PEDALE» Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar organizira mapiranje prepreka na području Grada Zadra koje onemogućuju kretanje osoba s invaliditetom i njihovo uklanjanje na pješačkim prijelazima.

Ovim putem pozivamo sve članove Udruge i građane Grada Zadra da se odazovu ovom pozivu i prijave prepreke na koje su naišli u svom svakodnevnom kretanju gradom.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 10:15

Jesen je vrijeme kada se velik broj građana počinje spremati  za pravljenje zimnice - šalše od pomidora, ajvara, a prave se i razne marmelade. Na zadarskoj tržnici provjerili smo kakva je ponuda te kakve su  cijene.

Srijeda, Rujan 19, 2018 09:23

Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, od prošle školske godine 2017./2018. Hrvatska, odnosno Ministarstvo poljoprivrede započelo je s provedbom Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Utorak, Rujan 18, 2018 15:00

Prošle godine na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru započelo je izvođenje diplomskog studijskog programa “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima”. Prvu godinu izvođenja programa bilo je omogućeno upisivanje samo izvanrednih studenata koji su za školarinu morali izdvojiti 7.370 kuna. IStudenti su unatoč tome pokazali velik interes te je prvotno predviđena upisna kvota od 15 mjesta povećana na 30.

Utorak, Rujan 18, 2018 14:20

Više od 2.000 osoba odnosno oko 500 obitelji bit će obuhvaćeno II. fazom projekta "Suzbijanje siromaštva u Zadarskoj županiji  podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći - faza II", koji je Caritas  Zadarske nadbiskupije dobio na natječaju Ministarstva za demografiju,  obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je financiran sredstvima Fonda  europske pomoći za najpotrebnije.

Utorak, Rujan 18, 2018 14:00

Kneževa palača je tijekom ljetnih mjeseci ove godine programom privukla preko 15.000 posjetitelja čime se pozicionirala kao nezaobilazno mjesto za turiste. Zanimljive izložbe, cjelogodišnji postav te brojna događanja, dio su ponude kojom se, ne tako davno otvorena palača, opet uključila u život grada. Nekada knjižnica te glazbena škola, danas je nezaobilazno mjesto za organiziranje izložbi, događanja, ali i vjenčanja.

Stranice