Zadar

Petak, Travanj 3, 2020 16:11

Zbog situacije s koronavirusom, koji širom Europe i svijeta sije strah i smrt, u pitanje su dovedeni i mnogi već dogovoreni planovi. Među njima su svakako i školske ekskurzije, maturalna putovanja, planirana najčešće za mjesec kolovoz, a za koja se već uplaćuju rate.

Petak, Travanj 3, 2020 16:05

Zadranka Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovana je krajem ožujka na sjednici Vlade predsjednicom Vijeća za djecu, pri čemu je s te dužnosti razriješena njena prethodnica, dr. sc. Maja Vučinić-Knežević.
Pletikosa ističe kako joj je zadovoljstvo što će i sama moći pridonijeti radu Vijeća za djecu i surađivati s nizom stručnjaka u području zaštite i ostvarivanja prava djece.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 23:08

Pitanje svih pitanja u doba pandemije virusa COVID-19 jest kakva su dosadašnja iskustva s liječenjem i koji se lijekovi primjenjuju u terapiji. Neke od odgovora na ova pitanja pronašao je i zadarski liječnik dr. Dražen Grgurović na svjetski poznatom internetskom portalu Up To Date. Više od 1,7 milijuna liječnika iz cijelog svijeta koristi se ovim portalom kako bi izmijenili svoja iskustva u liječenju različitih bolesti. Dr.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 14:40

I Zadarski azil na Žmirićima osjetio je udarac koronakrize, ali vrijedni tim Udruge za dobrobit i zaštitu životinja »Zadarske šapice«, koji je preuzeo azil prije nešto više od godinu dana, još više daje truda i srca za brigu o čak oko 200 napuštenih pasa.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:43

U vrijeme kada Udruga za pomoć ženi i djetetu Duga puni 20 godina svoga postojanja, cijeli svijet se nalazi u vrlo specifičnoj situaciji. Kako svaka promjena najteže pogađa najosjetljivije skupine, tako i ovo doba izolacije i propagande »ostani doma« zasigurno najviše pogađa disfunkcionalne obitelji i žene koje sad sa svojim nasilnikom moraju provoditi više vremena.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 13:36

Svake godine 2. travnja se obilježava »Svjetski dan svjesnosti o autizmu«. Ove godine pod motom »Mogu učiti - mogu raditi!« Zbog epidemiološke situacije u cijelom svijetu, Udruga za autizam Zadar ne može ga obilježiti kako je uobičajno, stoga se Ante Armanini, predsjednik Udruge za autizam Zadar obratio javnosti, kako bi podsjetio na današnji dan.

Srijeda, Travanj 1, 2020 17:30

Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti javljaju kako se ovih dana poduzimaju dodatne mjere čišćenja i održavanja javnih površina, ali i kamiona brojnih komunalnih službi, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa. Tako se vrućom parom čiste kamioni Čistoće, a djelatnici su industrijskim šamponom oprali i javne površine na autobusnom kolodvoru.

Srijeda, Travanj 1, 2020 17:22

Brojni poduzetnici koji su se uslijed situacije s koronavirusom našli u vrlo nepovoljnoj situaciji ovih dana se okupljaju u Facebook grupi punog naziva Inicijativa »Glas PODUZETNIKA« - zahtjev za donošenje efikasnih mjera!, a sve to pod motom »Otpis, a ne odgoda«. Od osnivanja grupe 19. ožujka do danas već je u njoj gotovo 40 tisuća članova, među kojima ima i onih sa zadarskog područja. Jedan od njih je Josip Deur, vlasnik vučne službe i autolimarske radnje Deur.

Srijeda, Travanj 1, 2020 17:17

Zadarska Liburnija bi mogla organizirati izvanrednu autobusnu liniju iz Gaženice, i to u vrlo kratkom roku, istaknuo je direktor Liburnije Edvin Šimunov, dodajući kako je jedna takva linija potreba i zbog liječnika i djelatnika Psihijatrijske bolnice Ugljan, no napominje kako je to moguće organizirati jedino ako tako odluči Stožer civilne zaštite.

Srijeda, Travanj 1, 2020 17:13

U vrijeme kada su mjere protiv širenja koronavirusa zatvorile muzeje, Arheološki muzej Zadar na svojoj Facebook stranici predstavlja novi online popularno-znanstveni program pod nazivom »Nedjeljom iz Nina«.

Stranice