Zadar

Petak, Ožujak 5, 2021 12:20

Socijalna samoposluga koja djeluje unutar Caritasa Zadarske nadbiskupije u ovim je teškim vremenima itekako potrebna. Pandemija je produbila siromaštvo. Potrebiti građani trebaju pomoć tijekom cijele godine, a ne samo u doba velikih blagdana, stoga smo odlučili upitati zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije, Mirjanu Tadić, o radu socijalne samoposluge u ovo vrijeme.

Petak, Ožujak 5, 2021 11:14

Gotovo je nejvjerojatan rezultat poslovanja Ilirije, dijelom i Turisthotela (nekonsolidirani), dviju ovdašnjih turističkih perjanica koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, u »najgoroj godini u turističkoj povijesti«.

Petak, Ožujak 5, 2021 11:10

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, na temelju dugo upisane obveze u Zakona o otocima uspostavilo je Registar otoka. Evidentira 1244 otoka, otočića, hridi i grebena u Lijepoj našoj.

Petak, Ožujak 5, 2021 10:00

HSP Ante Starčevića najavio je izlazak na lokalne izbore, ističući kako dogovaraju i suradnju s Hrvatskim suverenistima Hrvoja Zekanovića. Predsjednik županijske organizacije HSP AS-a, Slobodan Pićo Dević, javnosti je tako poručio da su »osnaženi novim članovima koji im svakodnevno pristupaju«, te vode i razgovore s potencijalnim partnerima oko suradnje i moguće koalicije.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 15:04

Završen je pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije. Kako saznajemo od pročelnika Ureda župana, Ante Župana, zaprimljeno je 17 nominacija za godišnju nagradu Zadarske županije te tri nominacije za priznanje za životno djelo:
- Odbor za dodjelu javnih priznanja će se sastati u ponedjeljak, 8. ožujka te ćemo po završetku sjednice javnost izvijestiti o odlukama - kazao nam je Župan. 

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 13:15

Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je ove godine prvu virtualnu dodjelu nagrada Oskar znanja, nagrade učenicima i mentorima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju koja su se održala u protekloj školskoj godini.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 13:00

Jučer je dvorište DV Radost - PO Višnjik postalo mali rasadnik cvijeća i sadnica. Oko podneva dječica su nakratko prekinula svoju igru te su u ruke prihvatili razne sadnice cvijeća, lopatice, kantice i zaputili se prema vrtu gdje su njihove vrijedne tete već dan ranije pripremile rupe za sadnju sadnica šipka i nešpule. Djeca su se s radošću prihvatila posla te su uživajući u lijepom vremenu prizivala proljeće.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 12:02

Djevojčica iz Zadra, Marijeta Kaštela za čije se liječenje skupljalo prošle godine, nakon relativno dobrog oporavka nedavno se morala još jednom boriti za život.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 11:03

Županijski odbor HDZ-a na današnjoj je sjednici odlučio da će Božidar Longin biti kandidat za župana Zadarske županije na nadolazećim lokalnim izborima.
Aktualni župan dobio je jednoglasnu potporu Županijskog odbora u utrci za novi mandat.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 10:58

Nakon otvaranja štekata kafića i restorana započele su i pojačane kontrole komunalnih redara Stožera Grada Zadra. Kako se situacija na potresom pogođenim područjima popravila, u Zadar su vraćene njihove ekipe Civilne zaštite te se nadzori ugostiteljskih objekata provode u punom opsegu.

Stranice