Zadar

Četvrtak, Srpanj 18, 2019 10:58

Na Put Stanova ovih je dana postavljen asfaltni sloj, ali radovi još uvijek nisu gotovi i nije poznato kada će i biti. Radovi na ovoj cesti počeli su krajem listopada prošle godine, a prvi rok za njihov dovršetak bio je 7. lipnja.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:54

Ovih dana čitam i slušam o tome kako je državna matura bila teška, kako se preko 3.000 maturanata žalilo na rezultate te kako su učenici postigli najgore rezultate ikada.
Tko je tome kriv? Školski sustav, društvo, roditelji ili sami maturanti? Najvjerojatnije svi skupa.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:45

Navršava li se ove godine 75. godišnjica oslobođenja Zadra? Je li Zadar 1944. ulaskom partizana uopće oslobođen? Je li termin »oslobođenje« uopće primjeren za objašnjenje situacije koja je te godine dovela do povijesnog loma u gradu Zadru? Ulazak partizana u Zadar krajem listopada 1944. bio je sve do 1990.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:38

Još u svibnju smo najavili kako kreće objava natječaja za peruređenje i prenamjenu derutne zgrade bivše vojne menze na prostru SC Višnjik. Najnovije informacije koje smo dobili od direktora SC Višnjik glase kako je na natječaj za zakup i uređenje pristigla jedna, ali vrijedna ponuda, i to poznate zadarske turističke tvrtke Turisthotel.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:20

U ponedjeljak su bili gotovi upisi u srednje škole. Nakon nekoliko tjedana zbrajanja bodova, biranja prioritetnih smjerova i škola, praćenja upisnih lista, velikom broju nekadašnjih osmaša poznato je u kojim će srednjim školama nastaviti srednjoškolsko obrazovanje. Iz razgovora s ravnateljima nekoliko srednjih škola dobili smo podatke o tome kako su prošli upisi.

Pritisak na MIOC, razmišljaju i o uvođenju prijemnog ispita

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:14 1

Unatoč provođenju mjera deratizacije, koju na području grada Zadra provodi riječka Dezinsekcija, mnogi Zadrani, a osobito otočani svakodnevno se susreću s miševima, preciznije štakorima koji već u sumrak izlaze iz svojih podzemnih škrovišta i kanalizacija u potrazi za hranom.

Utorak, Srpanj 16, 2019 13:49

Prije dvije godine, točnije 9. srpnja 2017. godine, zadarski fortifikacijski sustav službeno je uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Povodom obilježavanja druge obljetnice od uvrštenja, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra za sve su građane i goste Zadra najavili i besplatno razgledavanje navedenog kulturnog dobra.

Utorak, Srpanj 16, 2019 13:40

Nakon pisanja Zadarskog lista o grešci koja je potpuno promijenila značenje na talijanskom natpisu upozorenja vozačima, INA je na svojim benzinskim crpkama u Zadru uklonila spomenuta upozorenja na talijanskom,ostavivši samo ona na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Utorak, Srpanj 16, 2019 13:35

U organizaciji udruge »Eko-Zadar« od 15. do 28. srpnja na Obali kralja Petra Krešimira IV. održava se Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda »Dani sunca«. Riječ je o 52. izdanju manifestacije koja se održava pod sloganom Živjeti dobro i koja ovaj put broji 13 izlagača.

Likeri, kozmetika, rukotvorine, suveniri...

Ponedjeljak, Srpanj 15, 2019 15:17

Zadarska policija je već 14. godina za redom tijekom ljetnih mjeseci domaćin kolegama iz drugih zemalja čiji sunarodnjaci ljetuju na našem području. U rješavanju policijskih poslova i premošćivanju prije svega jezične barijere tijekom srpnja i kolovoza pomagat će im po dvoje kolega iz Mađarske, Poljske, a prvi put i iz Kine.

Zadar je Kinezima "sjajni biser na obali Jadrana"

Stranice