Zadar

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 10:28

Na području Zadarske županije 55 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar (31), Nin (2), Obrovac (1),Pag (2), Galovac (1), Gračac (5), Kali (1),Novigrad (2), Pakoštane (1), Posedarje (3), Povljana (4), Stankovci (1), Sv.Filip i Jakov (1).

Većina novooboljelih osoba su kontakti već prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima i kontaktima s posla.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 10:20

Kandidati Stranke hrvatskog zajedništva za izbor Gradskog vijeća Zadra i Skupštine Zadarske županije družili su se jučer na Branimirovoj obali s građanima te su pritom održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili svoj program za nadolazeće lokalne izbore. Nositelj liste je Miljenko Marić, ujedno i predsjednik stranke SHZ koji je, kako kaže optimističan i vjeruje u dobar rezultat.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 08:48

Jučer, simbolično 5. svibnja zadarski župan Božidar Longin i HDZ-ov kandidat za župana na predstojećim izborima predstavio je ispred Muzeja antičkog stakla svoj predizborni program za »čistu peticu« s pet ključnih odrednica: sigurna, snažna, solidarna, pametna i plavo-zelena županija. U predstavljanju Longin je naglasio kako je Zadarska županije i dalje jedan od najrazvijenijih dijelova Hrvatske, a projekti su realizirani i dalje se realiziraju u svim dijelovima županije.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:06

Muzej antičkog stakla u Zadru, danas, 5. svibnja, slavi svoju 12. godišnjicu rada. Tim povodom pripremili su bogat program. Uz otvorenje triju novih izložbi, od kojih su dvije iz vlastitog fundusa Muzeja, imat će i besplatan ulaz za sve posjetitelje te 20% popusta na cijelu ponudu ručno rađenih unikatnih staklenih suvenira. Osim stalnog postava i triju novih privremenih izložbi, posjetitelji mogu vidjeti i dvije staklopuhačke demo radionice.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:03

Maturantice Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru završile su s oslikavanjem zida kod Opće bolnice Zadar.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:00

Dragica Mijić u 80-oj je godini i vježba svaki dan. Osim što je najstarija, Dragica je i najaktivnija članica u fitness studiju za žene Be Fit, a vlasnici studija, Elizabeti Gauta je kao duga majka.
Dragica je u srednjoj školi trenirala rukomet, a kasnije radila kao učiteljica razredne nastave i pritom je naučila uvijek biti u formi.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 13:56

Pandemija koronavirusa uvjetovala je da pružatelji smještaja, naročito hotelijeri, uvelike ovise o last minute rezervacijama. Iako se najavljuje kako će nadolazeća sezona biti bolja nego prošlogodišnja, hotelijeri u Zadru i dalje se ne mogu pohvaliti velikim brojem upita i rezervacija.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 10:30

Kako bi se uvjerili u napredovanje radova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i njegov zamjenik Ante Babić sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom i Josom Nekićem i nadbiskup Zadarske županije, Želimir Puljić sa suradnicima, obišli su novu Katoličku osnovnu školu Ive Mašine na Novom Bokanjcu čija je izgradnja pri kraju.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 10:05

Na području Zadarske županije 77 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Novooboljele osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar (36), Benkovac (6), Biograd (4) i Pag (2) te općina Bibinje (6), Galovac (1), Kali (3), Lišane Ostrovičke (1), Novigrad (1), Pakoštane (1), Pašman (1), Poličnik (1), Preko (1), Privlaka (2), Ražanac (1), Sukošan (4), Sv.Filip i Jakov (1), Tkon (1), Vir (1), Vrsi (1) i Zemunik Donji (2).

Utorak, Svibanj 4, 2021 14:30

Hrvatska demokratska zajednica i koalicijski partneri (HSP, SU, NS Reformisti) danas su na bedemima predstavili izborni Program za gradonačelnika i listu za Gradsko vijeće Grada Zadra pod nazivom "Za budućnost s osmijehom". Program je predstavio aktualni gradonačelnik Branko Dukić koji je krenuo u utrku za svoj drugi gradonačelnički mandat.

Stranice