Zadar

Subota, Studeni 28, 2020 11:17

Mnogi vjernici u Zadru i Zadarskoj županiji već se neko vrijeme pitaju hoće li se ove godine održati blagoslov kuća te

Četvrtak, Studeni 26, 2020 15:36

Grad Zadar je ovih dana još jedan pješački prijelaz u Zadru obojao u plavo-bijelo. Riječ je o pješačkom prijelazu na Putu Biliga, na Bilom brigu, nedaleko od kvartovske tržnice.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 10:05

Ovogodišnji Sajam stipendija i visokog obrazovanja, umjesto u Arsenalu gdje se tradicionalno održavao posljednjih nekoliko godina, ove se godine održava u virtualnom izdanju. Na brojnim zoom sastancima i web stranicama Instituta za razvoj obrazovanja IRO.hr srednjoškolci i studenti mogli su potražiti različite informacije u vezi brojnih hrvatskih, ali i europskih fakulteta te kako ostvariti pravo na pojedinu stipendiju.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:54

Osnovna škola Zadarski otoci u suradnji s Narodnim muzejom Zadar već šestu godinu zaredom organizira prigodni program »Čestitka voljenom gradu«. Stoga su učenici na Dan grada Zadra, iz Kneževe palače uputili čestitku protkanu zadarskim velikanima (»Ulice spomenici velikana«) čija su imena trajno uklesana na lice grada.

Srijeda, Studeni 25, 2020 10:43

Na treću obljetnicu dodjele povelje UNESCO-a Zadru, a u sklopu programa povodom Dana grada, Grad Zadar je kao domaćin koordinacijske skupine organizirao interni sastanak Međunarodne koordinacijske skupine serijskog i transnacionalnog upisa Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra - zapadni Stato da Mar na temu »Popularizacija vrijednosti utvrđenog grada Zadra i ostalih komponenti serijskog upisa«. Zbog epidemiološke situacije sastanak se održao online.

Srijeda, Studeni 25, 2020 10:16

Nakon nastavka unutarstranačkih izbora, zahvalu članovima uputio je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zadarske županije Božidar Kalmeta.

Utorak, Studeni 24, 2020 17:08

I u akademskoj godini 2020/2021 u Zadar su studirati preko studentske razmjene ERASMUS došli strani studenti, prema podacima kojima raspolažemo njih oko 45. Popričali smo s troje ERASMUS-ovaca kako bismo saznali sviđa li im se u Zadru i na kakve sve izazove nailaze.

Utorak, Studeni 24, 2020 16:57

U Gradu Zadru rade na novom načinu uklanjanja ili barem skrivanja ruševina iz Domovinskog rata. Nakon što je na prošlom Gradskom vijeću, pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela, dobio pitanje o uklanjanju ruševina, kazao nam je da jedno od rješenja Grad vidi u postavljanju statičnih skela oko takvih ruševina, po uzoru na one u Zagrebu koje se uglavnom koriste za trajanja građevinskih radova.

Utorak, Studeni 24, 2020 16:50

Jutros je svečano otvorena nova zadarska šetnica - Muraj kojom su Zadrani dobili uređen javni prostor.

Utorak, Studeni 24, 2020 10:43

Zadarska etnologinja Jasenka Lulić Štorić održala je Edukativnoj dvorani Kneževe palače predavanje pod nazivom "Voli, ne voli - tko koga, zašto i kako". Predavanje je započelo pjesmom popularnih Beatlesa "All you need is love" čime je Lulić Štorić htjela potaknuti okupljene da se vrate u vrijeme kad je sama ljubav bila aktualnija.

Stranice