Zadar

Utorak, Lipanj 25, 2019 10:43

Mještanima Dikla dojadilo je čekati da institucije odrade svoj posao. Odlučili su uzeti stvar u svoje ruke te su pokrenuli peticiju za »Konačno zatvaranje i protiv proširenja odlagališta »neopasnog« otpada Diklo u Zadru«, koje je pored njihovih kuća od 1963. godine.

Utorak, Lipanj 25, 2019 10:38

Nakon prometne nezgode u Ulici Benka Benkovića u Zadru u kojoj je prije otprilike dva tjedna smrtno stradao pješak, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je, uz obavijest Mjesnom odboru te suglasnost policije, putem ugovorenog izvođača postavio uspornik. Kako saznajemo od pročelnika Robertina Dujele, u idućem tjednu u istoj ulici iz Odjela planiraju dodatno pojačati vertikalnu signalizaciju postavljanjem dva treptača.

Utorak, Lipanj 25, 2019 10:15

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, 28. obljetnicu od proglašenja državne neovisnosti i suverenosti. Dan uoči blagdana bio­­ je prilika da porazgovaramo s poznatim Zadranima, od gradske vlasti do obrazovanja i kulture i provjerimo što za njih znači taj dan te kako gledaju na razvoj Zadra i, općenito, Republike Hrvatske u proteklih 28 godina.

Ponedjeljak, Lipanj 24, 2019 09:36

Zadarski ugostitelji i hotelijeri, kao i oni u ostatku Hrvatske, već godinama muku muče s pronalaženjem kvalitetne, odnosno kvalificirane radne snage. Problem najviše dolazi do izražaja uoči ljetne sezone kada se, pored objekata koji rade cijelu godinu, otvara i mnoštvo sezonskih objekata. Nedostatku domaće, kvalitetne radne snage svakako ne ide u prilog i činjenica da je većina masovno otišla, i odlazi, na rad u inozemstvo.

Ponedjeljak, Lipanj 24, 2019 09:22

Što turisti misle o dvije trenutno najpopularnije gradske atrakcije - Morskim orguljama i Pozdravu Suncu, nastojali smo doznati za vrijeme jutarnje turističke »špice«. Sunce je bilo skoro u zenitu, no to nije spriječilo poprilično veliku skupinu ljudi da doslovno okupiraju spomenute lokacije. Očekivano, mogli su se čuti skoro pa samo strani jezici, taman onako kako nam je i trebalo.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:47

Veselo je bilo jutro zadnjeg dana na urbanom zadarskom festivalu – KvartArtu. Događanja su startala u 10 sati kada je na programu bio Art/Market, radionice u »režiji« HDLUD-a u Dnevnom boravku, odnosno prostoru iza Gradske knjižnice Zadar. Slijedilo je natjecanje robota u nogometu - Robo Soccer Challenge, također u dnevnom boravku, pod »pokroviteljstvom« Tehničke škole Slavonski Brod.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:34

Zadar je vratio komadić svoje »duše« - Staru pijacu, mjesto na gradskoj tržnici gdje se od jučer, svakim danom od 8 do 15 sati mogu kupiti proizvodi malih, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pa tako sve do listopada. Pijacu je otvorila Turistička zajednica Dugog otoka uz njihove tradicionalne delicije, ali i Saljani koji su u nošnjama zaplesali svoj tradicionalni ples.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:19

U povodu Dana antifašističke borbe Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra, predstavnici SDP-a i HSS jučer su na Gradskom groblju Zadar položili vijence na Spomenik palim borcima NOB-a i palim antifašistima.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:12

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježila je jučer delegacija Grada Zadra. Lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu položili su zamjenici gradonačelnika: Ante Babić i Jagoda Surać, a u delegaciji su bili i gradski pročelnici: Ivan Mijolović, Robertino Dujela, Ivica Katić, Dolores Grdović Kalmeta, Mario Pešut i Krešimir Karamarko.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:09

Članovi SDP-a Radoslava Gregov, Josip Tičić i Robert Pelicarić održali su jučer u stranačkim prostorijama konferenciju za novinare, a povod je bila, kako su rekli, činjenica da je pressica jedina mogućnost da kažu što misle o nekim problemima u Zadarskoj županiji s obzirom na to da kao županijski vijećnici tu mogućnost nemaju na mjestu gdje bi trebali imati, a to je Županijska skupština.

Stranice