Zadar

Subota, Listopad 23, 2021 12:52

U listopadu je Turistička zajednica Zadarske županije nastavila s aktivnostima promocije jednog od najvažnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda Zadarske županije - nautičkog turizma. Neposredan povod za pojačane aktivnosti na temu nautike bilo je održavanje Biograd Boat Showa, najvećeg jesenskog nautičkog sajma u regiji.

Subota, Listopad 23, 2021 12:50

Udruga Cinaz za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti i agencija Integral Edukacijski Programi upravo su završili dvodnevni program savjetovanja i predstavljanja mogućnosti stjecanja radnog iskustva u SAD-u i obrazovanja u inozemstvu. U sklopu »Time to Move« kampanje organizirali su informativne prezentacije i konzultacije na kojima su mladima predstavili mogućnosti obrazovanja u inozemstvu, američki program kulturne razmjene »Work and Travel USA« te »Internship USA«.

Subota, Listopad 23, 2021 11:49

U sklopu inovativnog projekta tvrtke grabAhome - prve hrvatske platforme za srednjoročni najam smještaja, osmišljene u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, Upravnim odjelom za EU fondove Grada Zadra i tvrtkama Inovativni Zadar te Falkensteiner H&R, u turističkom naselju Falkensteiner Resort Borik na zadarskom predjelu Puntamika, otvorena je prva »Dolina za digitalne nomade«.

Subota, Listopad 23, 2021 11:37

Na području Zadarske županije 177 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (110), Benkovac (6), Biograd (3), Obrovac (1) i Pag (3) te općina Bibinje (1), Jasenice (1), Lišane Ostrovičke (2), Novigrad (1), Pakoštane (1), Pašman (5), Polača (2), Poličnik (9), Posedarje (1), Preko (1), Privlaka (9), Sali (1), Stankovci (3), Starigrad (3), Sukošan (4), Sv. Filip i Jakov (1), Tkon (1), Vir (6), Vrsi (1) i Zemunik Donji (1).

Subota, Listopad 23, 2021 10:26

Jela od junetine, prvenstveno odlična pašticada s njokima mladog Turisthotelovog chefa Klaudija Mrkića, zatim puna dva lonca juneće lešade i junetina s grila te ravnokotarska vina PZ MasVin bili su tema petog, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa Meat Me 2.0 kojeg s brojnim partnerima, prvenstveno zadarskim mesarima i ugostiteljima, organizira TZ Zadar.

Petak, Listopad 22, 2021 14:11

U Sukošanu 19. listopada nepoznati počinitelj je provalio u kuću 56-godišnjakinje iz koje je ukrao novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Petak, Listopad 22, 2021 14:05

Stanovnici Ulice Đure Basaričeka na Bilom Brigu sa svakom se jačom kišom susreću s istim problemom. Naime, ulica uslijed veće količine oborinskih voda poplavi, što izaziva glavobolju lokalnom stanovništvu, koje ne može izaći iz svojih domova. Kratko smo razgovarali s direktorom Odvodnje Grgom Peronjom, koji nam je kazao kako se problem sanira.

Petak, Listopad 22, 2021 13:53

Entuzijasti okupljeni oko Facebook grupe »Đir oko Borika« te zadarski motociklisti priključili su se akciji za šestogodišnju djevojčicu Kiaru Goršić iz Tribunja koja boluje od rijetkog zloćudnog tumora na mozgu i treba ići na eksperimentalno liječenje u SAD. Šestogodišnjoj djevojčici Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu.

Petak, Listopad 22, 2021 13:37

Započela je prva faza, odnosno analiza stanja Plana upravljanja gradskom jezgrom Zadra.
U prvu, istraživačku fazu, uključeni su predstavnici upravnih odjela Grada, konzervatori te niz udruga, ustanova u kulturi, škola, vrtića, gradskih i županijskih tvrtki, komora, ceh ugostitelja itd.

Petak, Listopad 22, 2021 11:42

Na Sveučilištu u Zadru jučer je održana svečana promocija polaznika Programa za stjecanje kompetencija nastavnika – specijalizacije za nastavnike i instruktore letenja Centra Stjepan Matičević, Pilotske škole i Središta za obuku HRZ.
Rektorica Sveučilišta u Zadru na promociji je dodijelila i posebno priznanje brigadiru mr. sc. Vladimiru Šumanovcu za značajan doprinos razvoju specijalizacije za nastavnike letenja i instruktore.

Najviše društvene vrijednosti

Stranice