Zadar

Subota, Veljača 15, 2020 15:30

U dvorani Matice hrvatske u Zadru jučer je organizirana humanitarna akcija pod nazivom »Srcem i knjigom za život«. Riječ je o drugoj ovakvoj akciji koju zadarski Ogranak provodi na dan zaljubljenih, sv. Valentina, a kojom se prikupljaju novčana sredstva u humanitarne svrhe. Tako je prošle godine, doznajemo od predsjednika zadarskog Ogranka Matice hrvatske dr. sc.

Subota, Veljača 15, 2020 13:30

Ovdje smo danas kako bismo građanima poručili da planirano dovesti kanalizaciju u svaki gradski kvart, a što ćemo ostvariti kroz četiri godine. Moram istaknuti kako je natječaj za Sinjoretovo gotov i vjerujem da će uskoro biti potpisani ugovori i krenuti radovi. Osim toga, kreću i radovi na Bokanjcu.

Subota, Veljača 15, 2020 09:00

Upravno vijeće Županijske uprave za ceste na najnovijoj je sjednici donijelo odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja ove ustanove. Naime, vršitelju dužnosti, Branku Kutiji, uskoro ističe mandat te Vijeće mora krenuti u izbor novog ravnatelja.

Subota, Veljača 15, 2020 08:00

Nakon izbora gradskog čelnika i županijski HNS-ovci dobit će svoje rukovodstvo. Prema svemu sudeći, bit će to aktualni predsjednik Milan Stojanov koji ovu stranku vodi u već nekoliko mandata.

Petak, Veljača 14, 2020 20:30

Točno u 11 sati, prvi čovjek Zadra Branko Dukić na balkonu gradske uprave predaje ključeve grada novom gradonačelniku, a to će značiti samo jedno: ne, nisu bili prijevremeni izbori za koje nismo čuli ili znali, već grad preuzimaju maškare! Kako je to na maškarama red i običaj, na vlast dovode svoga čovjeka koji će im dati alibi za sva ludovanja, podvale i podmetanja koja pripremaju u ovo karnevalsko vrijeme.

Petak, Veljača 14, 2020 17:00

 Josip Milković, 26-godišnji zadarski student iz Vrlike, dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske, a zaista i može biti na ponos i Vrlici i Zadru i cijeloj Hrvatskoj. Josip je prije četiri godine kao kadet Hrvatske vojske na izobrazbi za časnika prilikom vježbe na vojnom vježbalištu Cerovac kraj Karlovca teško stradao od eksplozivne naprave.

Petak, Veljača 14, 2020 15:00

Podrijetlom Bibinjka po ocu, iz obitelji Bralić, Zadranka Paola Genovese, predstavila se u srijedu navečer zadarskoj glazbenoj publici u u Koncertnoj dvorani Braće Bersa. Prvi put u paru sa svojim suprugom Giovannijem Genoveseom, mladim čelistom iz Vicenze. Zadarsku glazbenicu i talijanskog glazbenika povezala je ljubav prema glazbi, a glazba je probudila i njihovu uzajamnu ljubav koju su okrunili brakom, a sretno i ponosno čekaju i svoju prvu bebu.

Petak, Veljača 14, 2020 12:15

Zbog ostavke dosadašnjeg ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, dr. Predraga Orlovića, ovu županijsku ustanovu zasad vodi njegov zamjenik Ivica Erlić. Hoće li Erlić Zavod preuzeti i na kraju mandata vršitelja dužnosti ili će ravnateljsku palicu preuzeti netko drugi znat će se po okončanju natječaja koji ovih dana raspisuje Upravno vijeće.

Petak, Veljača 14, 2020 09:00

Dugo sam razmišljao da li ću javno pisati o tome!? Naime, još od mojih mladenačkih studentskih dana, (pedesetih godina prošlog stoljeća), a i kasnije, povezan sam na određene načine sa zadarskim Filozofskim fakultetom i Sveučilištem, ali i s prostorom Novog kampusa.

Petak, Veljača 14, 2020 07:45

Kada je glavni tajnik SDP-a, Nikša Vukas, u rujnu prošle godine imenovan za povjerenika zadarske organizacijem, nitko nije ni slutio da će najjača oporbena stranka u predsjedničke izbore krenuti bez rukovodstva, a osobito da bi takva ušla i u - parlamentarne.

Stranice