Zadar

Utorak, Studeni 20, 2018 14:55

Nema više nekadašnjih gužvi kakve su se svakodnevno znale zateći na zadarskoj ribarnici. “Borba” za ribu, cjenkanje, “pecanje” djevojaka i gospođa komplimentima... nekako je u posljednje vrijeme sve to utihnulo. Moderna vremena i dulje radno vrijeme učinili su svoje, ali oni koji su se snašli i prilagodili itekako imaju posla.

Utorak, Studeni 20, 2018 14:50

Na Trgu Petra Zoranića započelo je sastavljanje 15 adventskih kućica.

Utorak, Studeni 20, 2018 14:43

Kao i svake godine već prvog dana trajanja tradiocionalne preventivno-sigurnosne akcije nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018“ mnogi zadarski vozači odazvali su se pozivu da besplatno provjere svoje vozilo.

Utorak, Studeni 20, 2018 12:07

Za nekoliko dana ističe žalbeni rok natječaja za zamjenika  gradskog pročelnika za komunalne djelatnosti Robertina Dujele. No,  uoči objave Grada o rezultatima natječaja saznajemo tko je novi Dujelin zamjenik - riječ je o 38-godišnjem Hrvoju Šariću, predsjedniku  HDZ-ovog ogranka Ploče i dosadašnjem predsjedniku ovog Mjesnog  odbora.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 14:16

Švedski poduzetnik Mike Blixt s obitelji je prije šest mjeseci  doselio u Zadar, rodni grad njegove supruge. Za razliku od brojnih Hrvata koji ne vide perspektivu u svojoj zemlji, ovaj poduzetni Šveđanin vjeruje kako upravo u Zadru može ugodno živjeti, odgajati djecu na njemu  prihvatljiviji, tradicionalni način te uspješno poslovati i razvijati privatni  biznis i to inovativni. Blixt je osmislio Vidicine - platformu kojom će pacijenti moći kontaktirati svog liječnika putem video poziva.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 13:48

Ususret izborima za MO grada Zadra na koje Neovisni za Hrvatsku izlaze samostalno sa svojim listama u 19 MO-a, predstavnici  NHR-a grada Zadra, predvođeni gradskim i županijskim vijećnicima  obišli su MO Vidikovac.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 13:38

Nakon što su se i formalno osnovali prošloga proljeća, Udruga mladih Ploče i Dračevca jako je aktivna i već je do sada organizirala niz aktivnosti te upriličila mnoga događanja za svoje sugrađane, kako oni sami to vole reći, stanovnike zadarskog predgrađa.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 13:15

Jednostavno rečeno u kazalište dolazim zbog kazališta. Sve  ovo oko kazališta, cijela atmosfera, ljudi koje vidim, stari prijatelji koje  srećem sve to me ispuni, ispričala nam je Marija Bakočević, gospođa koja je već 45 godina kontinuirano dolazi na svaku predstavu u HNK Zadar  te je najduža pretplatnica ove kulturne kuće.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 13:04

Tržnica na Meladi bi s radom trebala početi odmah iza Nove godine, potvrdio nam je Tomislav Letinić, direktor gradskog poduzeća Tržnica Zadar.

- Nije došlo do nikakvih problema. Grad je završio velike građevinske radove koji su bili potrebni, a Tržnica Zadar će sada ishoditi minimalne tehničke uvjete i izvesti instalacije za kioske koji su predviđeni na prostoru tržnice na Meladi, dodao je Letinić.

Ponedjeljak, Studeni 19, 2018 09:00

Trgovine Sarag do kraja mjeseca studenog ili isteka zaliha imaju atraktivne popuste.

Cijene su snižene šećeru "Viro" koji je sada samo 3,99 kuna za kilogram, što je ponuda mjeseca, a poznata talijanska tjestenina "Barilla" je u ovoj akciji 5,99 kuna za pola kilograma.

Stranice