Zadar

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 14:35

Nakon što je rukovodstvo SDP-a donijelo odluku o raspuštanju podružnice na Viru, njen bivši predsjednik Marino Rukavina poslao im je očitovanje. U njemu oštro kritizira novo rukovodstvo županijske organizacije navodeći kako su u podružnici neugodno iznenađeni odlukom povjerenika SDP-a za Zadarsku županiju, Erola Gašija, o raspuštanju tijela Općinskog odbora SDP-a Vira i imenovanju povjerenika Jure Zubčića:

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 14:32

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije uključila se u projekt CUHaCHA 15. kolovoza prošle godine, a projekt će se provoditi do 14. kolovoza 2022. Riječ je o projektu prekogranične suradnje u koji su uključeni i partneri iz susjednih zemalja: Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Neretvanske županije iz Bosne i Hercegovine te Općina Tivat u Crnoj Gori.

Subota, Siječanj 23, 2021 11:50

Znam da Centar Mocire napokon ide svome kraju i da će doista vrlo skoro uslijediti i preseljenje Osnovne škole Voštarnica i Dječjeg vrtića Latica i to me beskrajno veseli, ali što se tiče naših korisnika, nitko nas još uvijek nije kontaktirao. Nisu nas zvali ni iz Ministarstva, a niti iz Grada.

Subota, Siječanj 23, 2021 11:30

Gimnazija Jurja Barakovića u sljedeće će dvije godine provoditi projekt pod nazivom »Reconstructing individual fates in World War I«.

Subota, Siječanj 23, 2021 11:09

Volonterski centar Zadar počinje provoditi projekt »Pokretačka snaga volonterstva« koji je na Pozivu za prijavu dvogodišnjih programa volonterskih centara za 2021. i 2022. godinu dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Grad Zadar, Zadarska županija, Centar za socijalnu skrb Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje.

Subota, Siječanj 23, 2021 11:04

 I »fini« radovi u Centru za kreativne industrije na Relji privode se kraju. U tijeku je finalno opremanje, montaže, popravci, čišćenja, a službeno otvorenje očekuje se u ožujku. Kako kaže Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVACIJA koja provodi projekt gradnje Centra, uskoro se očekuje tehnički pregled zgrade.

Subota, Siječanj 23, 2021 10:53

Dan mimoza, odnosno Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice ove će se godine obilježiti bez podjele grančica mimoza, cvijeta koji simbolizira borbu protiv ovog karcinoma od kojeg svake godine u Hrvatskoj umre oko 110 žena.

Subota, Siječanj 23, 2021 10:48

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 233 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1121 osoba, a od bolesti se oporavila još 21 osoba.

Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 16 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su 4 pacijenta.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Petak, Siječanj 22, 2021 15:05

Iza Doma za starije i nemoćne osobe Zadar poprilično je izazovno razdoblje tijekom kojega su se borili s epidemijom koronavirusa koji se proširio među korisnicima.
​Njihovi korisnici bili su među prvima u Zadarskoj županiji koji su se cijepili protiv koronavirusa, a iz Doma su nam potvrdili kako je veći dio korisnika, koji nisu preboljeli koronu, već cijepljen drugom dozom cjepiva.

Petak, Siječanj 22, 2021 14:08

Ovih dana umjetnička organizacija ARKTIK - Institut za budućnost, započela je s projektom »Izlazak« koji se bavi predrasudama s kojima se suočavaju osobe starije životne dobi u našem, ali i globalnom društvu. Institut Arktik je osnovan upravo kako bi se kroz umjetnost dalo glas temama, pojedincima i grupama koje se nedovoljno čuje.

Stranice