Zadar

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 15:34

Renovacijom palače Cedulin i otvaranjem novih prostora TIC-a Zadar je izgubio jedini buvljak i sajam antikviteta. Ovakvi sajmovi dio su turističke ponude u brojnim gradovima kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, počevši od poznatog zagrebačkog sajma na Britancu, preko splitskog, do onoga u Puli, koji se održava svake subote i privlači jako velik broj domaćih i stranih kupaca.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 14:39

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru danas je  s radom započeo trodnevni bijenalni međunarodni znanstveno-stručni skup XXI. Dani psihologije u Zadru. Predavače i sudionike na različitim radionicama i predavanjima pozdravili predsjednica Programsko-organizacijskog odbora doc. dr. sc. Matilda Nikolić, doc. dr. sc.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 12:00

Kolegij gradonačelnika, što se pročelnika tiče, otvorio je Ivan Mijolović, gradski pročelnik za financije, koji je izvijestio gradonačelnika o stanju u gradskoj blagajni gdje je zabilježen višak prihoda u odnosu na rashode od preko šest milijuna kuna. Tim novcem će se popuniti financijski manjak iz prethodnih godina, dok će se jedan dio rasporediti korisnicima proračunskih sredstava. 

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 10:40

Udruga katoličkih studenata 'Emaus' iz Sarajeva boravila je na svom trodnevnom studijskom putovanju u Zadru do nedjelje 20. svibnja. Domaćin im je bio mr. don Ante Sorić, ravnatelj Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar i župnik Župe svetih Ivana i Pavla u Petrčanima. Studenti su spavali u župnoj kući u Petrčanima, a u nedjelju svakog studenta ručkom je počastila jedna petrčanska obitelj na način da je svaki student tu nedjelju bio gost u jednoj obitelji u Petrčanima.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 10:40

U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. počeli su Dani otvorenih vrata i traju do sutra. Od samog jutra u školu su krenuli pristizati osmaši sa svojim roditeljima, a posjetili su ju čak i učitelji sa cijelim razredima među kojima su i oni učenici koji već znaju da je ova škola njihov prvi odabir za srednjoškolsko obrazovanje.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 09:10

U prostorijama zadarskog Arsenala održana je manifestacija 'Naše domaće, sada i ubuduće' kojom Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nastoje promovirati hrvatske poljoprivredne proizvode te novosti u Programu ruralnog razvoja. Svoje proizvode izložilo je dvadesetak najpoznatijih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Zadarske županije.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 19:00

Grad Zadar će izdvojiti 400 tisuća kuna za nabavku i prilagodbu novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, najavio je Mario Pešut, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb na kolegiju gradonačelnika. Podsjetio je kako je vozilo kojim se trenutno obavlja prijevoz invalidnih osoba  nabavljeno još 2005. godine te da je dotrajalo.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 17:00

Na gradonačelnikovu kolegiju predstavljena je i novina koja se uvodi za turističku sezonu, a koja se tiče javnog prijevoza na relaciji Zadar-Petrčane u vremenu od 15. lipnja do 15. rujna.  

Srijeda, Svibanj 23, 2018 14:00

Mlada Zadranka Anđela Tičić koja se od 14. siječnja ove godine nalazila u induciranoj komi u Zagrebu izgubila je bitku s bolešću. Iza sebe je ostavila supruga i jednogodišnjeg dječaka, a ova tužna vijest pogodila je snažno Zadar koji se već aktivirao ne bi li im pomogao kako god može u ovim teškim trenucima.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 13:59

Konkretnom pomoći u vidu smanjenja cijene za boravak djece u vrtićima sa 700 na 600 kuna za prvo dijete, 300 kuna za drugo i potpuno besplatno za treće dijete, ali i besplatan vrtić za svu djecu iz obitelji s četvoro i više djece prilog je Grada Zadra konkretnim demografskim mjerama koje će, kako je na kolegiju naglasio gradonačelnik Branko Dukić, Grad i nadalje nastaviti provoditi.

Stranice