Zadar

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 11:53

Početkom, a posebno u srcu sezone, brojni vlasnici suvenirnica i štandova koji redovno i uredno plaćaju sve svoje doprinose, poreze, prireze, ali i druge obaveze prema državi, nađu se, kako kažu, u nezahvalnoj i nepoštenoj situaciji.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 21:33

Povod za razgovor s Mihaelom Kadijom direktoricom Turističke zajednice Zadarske županije je mnogo, ali centralni su podaci prema kojima ova županija u srpnju ali i sedam mjeseci ove godine ima najmanji pad gostiju i noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 21:01

Svi koji ovih dana prođu zadarskom tržnicom mogu se uvjeriti kako je puna i kupaca i prodavača. Sasvim je to drugačija slika u odnosu na onu iz svibnja i lipnja kada se tek pokoji prodavač počeo vraćati i pola je pijace bilo prazno.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 20:54

Situacija sa svjetskom pandemijom koronavirusa koja se i dalje ne smiruje u potpunosti ostavlja traga na mnoge djelatnosti, no turizam ponajviše. Osjeća se to i u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. I dok su turstički djelatnici umjereno zadovoljni budući da stanje ipak nije onako crno kao što su neke prognoze zvučale, oni koji također snose posljedice svega ovoga su svakako i sami turisti.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 12:41

Na području Zadarske županije danas su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj ženskoj i mlađoj muškoj osobi sa područja općina Stankovci i Gračac. U samoizolaciji je 147 osoba, a nadzor je istekao za 4839 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 3 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije

Subota, Kolovoz 8, 2020 19:55

U ime najužeg kruga prijatelja, rodbine i obitelji, našeg prerano preminulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marka Novkovića, ovim putem izražavamo iskrenu zahvalnost svima koji su pomogli da ovaj mural bude ostvaren.

Subota, Kolovoz 8, 2020 19:10

Na radost ugostitelja, kako je rekao predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, Stipe Knežević, "krvna slika" se kroz osmi mjesec popravila, tako da su za razliku od prethodnih mjeseci restorani puno bolje popunjeni. Iako je korona ostavila trag na cijelo gospodarstvo, koje je poljuljano u svim njegovim segmentima, cijene u zadarskim restoranima nisu se povećale, a i neće. Stanje se malo popravilo u odnosu na početak sezone, i naravno da nas sve ugostitelje takav podatak raduje.

Subota, Kolovoz 8, 2020 18:48

Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

Subota, Kolovoz 8, 2020 18:15

Turistička zajednica Zadarske županije niz godina provodi više marketinških projekata razvoja turizma posebnih interesa kako bi se postigao unificiran, pouzdan i cjelovit proizvod. I gastro priča dio je naše svake kampanje jer se radi o nezaobilaznom proizvodu kroz kojim naša destinacija može ispričati niz fantastičnih priča – od one paške, preko soli, peke, ulja, vina do činjenice da je naša kuhinja dio prepoznate mediteranske prehrane koju štiti čak i UNESCO.

Subota, Kolovoz 8, 2020 14:29

Građevinski radovi teku predviđenom dinamikom, u tijeku je postavljanje fasade, a uskoro slijedi i otvranje javne nabave za multimedijalnu opremu. Završetak građevinskih radova predviđen je do kraja kolovoza, nakon čega je predviđen tehnički pregled i primopredaja objekta.

Stranice