Zadar

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 09:25

Na području Zadarske županije danas je 6 novooboljelih osoba od koronavirusa, 4 muške i 2 ženske osobe. Novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra (3), Benkovca(1), Poličnika (1) i Sukošana (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 115 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 457 osoba, a istekao je za njih 7266.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 bolesnika od kojih je 1 na respiratoru.

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 08:57

Na nedavno održanom sastanku u Vladi RH najavljen je nastavak izrade studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka, odnosno preostale projektno-tehničke dokumentacije kako bi se u narednom razdoblju projekt mogao pripremiti za apliciranje putem europskih fondova, a procijenjena vrijednost projekta cjelokupne izgradnje vodovodne mreže na otočnom prostoru iznosi oko 470 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 08:40

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, sa suradnicima, obišli su proteklog petka gradske projekte na području Mjesnog odbora Crno. Također, s predstavnicima Grada bili su i direktor komunalne tvrtke »Nasadi« Josip Krnčević te projektantica nove ispraćajnice koja će se graditi u Crnom Doris Smirčić. S problematikom Mjesnog odbora Crno gradonačelnika i njegove suradnike upoznao je predsjednik MO-a Ivica Grgurević.

Nedjelja, Rujan 20, 2020 13:39

Na području Zadarske županije danas je 8 novooboljelih osoba od koronavirusa, 6 muških i 2 ženske osobe. Četiri osobe su sa područja Grada Zadra, dvije sa područja Općine Preko te po jedna sa područja Pakoštana i Poličnika. 6 je muških i 2 ženske osobe. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 197 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika oboljelih od Covid-19, a na respiratoru je jedna osoba.

Nedjelja, Rujan 20, 2020 10:14

Zadar ima još troje prvaka svijeta - Vanju Tokić, Nikolinu Čalušić i Blaženka Mrkića koji su te prestižne titule osvojili u subotu na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu IBFF Federacije u Brežicama u Sloveniji.

Subota, Rujan 19, 2020 13:00

Početkom pandemije koronavirusa dio gradskih prostora stavljen je u službu prevencije i borbe protiv ove zarazne bolesti te je prenamijenjen za razne ambulante ili prostore u kojima se pacijenti pregledavaju i testiraju. Jedan od takvih prostora je i Sportski centar Ravnice na kojem je podignut šator i koji se koristi kao punkt za mobilnu COVID ambulantu te testiranje.

Subota, Rujan 19, 2020 13:00

Nakon ljetne stanke, nastavljeni su radovi na uređenju obalnog pojasa u Diklu. Radovi su počeli u siječnju, usporili su zbog pandemije, a obustavljeni su u lipnju zbog sezone kupanja.

Kako kaže Darko Kasap, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, bilo je lijepo vrijeme pa se radovi nastavljaju malo kasnije u rujnu.

Subota, Rujan 19, 2020 12:30

Besplatnim korištenjem gradskih klasičnih i električnih bicikala za sve građane od 16. do 22. rujna obilježava se Europski tjedan mobilnosti.

Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Obilježavanje u Zadru provodi Odjel za EU fondove Grada Zadra, a kako kaže pročelnik Šime Erlić, slogan ovogodišnje manifestacije je "Mobilnost s nultim emisijama za sve".

Subota, Rujan 19, 2020 10:45

Na području Zadarske županije danas je 10 novooboljelih osoba od koronavirusa, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima. Među novooboljelima 4 je ženskih i 6 muških osoba, a izolaciju provode na području Grada Zadra (7), Sv.Filip i Jakova (2) i Nina (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 234 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 486 osoba, a istekao je za njih 7234.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru.

Stranice