Zadar

Utorak, Srpanj 7, 2020 16:25

Dok je većina građana u nedjelju oko podne bila u kućama i pripremala ručak ili se spremala za plažu, skupina zaljubljenika u penjanje okupila se na Punti Bajlo, odnosno na samom početku Karme gdje je sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva Paklenica organizirala još jedan Deep Water Solo Speed Climb.

Utorak, Srpanj 7, 2020 16:18

Promocija prvog stripa o nogometu u Dalmaciji, zadarskog crtača stripa Julija Jeleske, pod znakovitim nazivom »Majstori baluna« održana je u art cafeu Timbar.
»Majstori baluna« okupili su veliki broj posjetitelja koji su uživali u promociji ovog stripa, popraćenog i izložbom 22 strip crteža koji se mogu pogledati do 16. srpnja.

Utorak, Srpanj 7, 2020 12:56

Situacija je - očajna. Nitko od kolega ne radi ništa i trenutačno se kupaju u našem lijepom Jadranskom moru kako bi sprali sa sebe svoje egzistencijalne mučnine, rekao je dr. sc. Vinko Bakija viši predavač na Odjelu za turizam Sveučilišta u Zadru, ali i čovjek koji iza sebe ima 23 godine staža u ulozi turističkog vodiča. Osim toga, prof. Bakija je i predsjednik Udruge turističkih vodiča Zadra - »Donat« koja broji više od 50 članova.

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2020 15:41

Ja uskoro idem u penziju, ali ne i u mirovinu jer sigurno neću mirovati, govori nam odlučno s osmijehom Davor Vidaković, dugogodišnji ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića, s kojim smo imali priliku razgovarati o odlasku u mirovinu, ali i o minulom radu.

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2020 15:35

Epidemija koronavirusa značajno je otežala poslovanje i trgovcima, koji se nadaju kako će im veliko ljetno sezonsko sniženje, koje je započelo u srijedu, 1. srpnja, barem donekle povećati promet.

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2020 12:24 1

Danas započinje s radom posebni mobilni tim za uzorkovanje kod sumnji na COVID 19 za vrijeme turističke sezone koji će raditi svakodnevno u vremenu od 12,00-20,00 sati. Za organizaciju rada Posebnog/mobilnog COVID tima zadužen je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 22:26

Imam ja "force" za puno toga, rekao je jutros uz smijeh dobro raspoloženi Božidar Kalmeta odgovarajući na novinarsko pitanje ima li "force" za Sabor te je dodao kako treba pričekati rezultate izbora i što će reći građani, pa ćemo, kako je rekao, svi skupa biti puno pametniji i razgovarati o svemu dalje.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:13

Nakon što je Hrvatsku zahvatio novi val epidemije koronavirusa sve bolnice opet su zatvorile sva vrata za posjete. Međutim, nije samo posjetiteljima onemogućen ulazak u bolnički krug, već je to zabranjeno i očevima u pratnji rodilje, ali i roditeljima čija su djeca na liječenju.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:07 1

Unatoč vrelom ljetnom poslijepodnevu, veselo je bilo u jednoj konobi na Puntamici gdje je Anđelka Mičić slavila svoj okrugli 100. rođendan, a to nedvojbeno nije mala stvar, tim više što je ona prva Puntamiška koja je proživjela i doživjela svojih »prvih 100«. Gitara, harmonika i »pisma« orila se ulicom gdje je Anđelka zajedno sa svojom najužom obitelji slavila život. I ono lijepo i ono ružno, ali predragocjeno i samo njezino.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:03

Don Leonard Škec, šesti je prezbiter kojeg je Crkvi u 52 godine od svojeg utemeljenja dala župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zadru na Belafuži. Jučer je don Leonard, okružen braćom svećenicima, slavio mladu misu u svojoj župi u zajedništvu s brojnim vjernicima. Pred ulaskom u župnu crkvu mladomisnik je primio blagoslov svoje majke Ines koja je tim simboličkim i dubokim činom pokazala svoje prianjanje uz sinovljev odgovor na Božji poziv za služenje u prezbiteratu.

Stranice