Zadar

Srijeda, Siječanj 19, 2022 14:19

Svakim danom cijene sve više rastu, teško je ne primjetiti da za isti iznos novca kupujemo sve manje i manje. Kako skaču cijene energenata, razumije se, rastu i cijene hrane, općenito, život postaje itekako skuplji.
Neizbježna tema je uvođenje eura, kao i predviđanja kako će i koliko utjecati na našu platežnu moć. U svemu je tome najveće pitanje - hoćemo li uz europske cijene imati i europske plaće.

Srijeda, Siječanj 19, 2022 13:55

U uvjetima pandemije koronavirusa Zračna luka Zadar i dalje obara sve rekorde - prošle je godine, u odnosu na 2020., ostvarila porast prometa od 323 posto!

Srijeda, Siječanj 19, 2022 12:07

Športski centar Višnjik i u 2021. godini bio je u središtu mnogih javnih zbivanja različitih provenijencija. Iako je pandemija kao popratnu pojavu, uz ostalo, donijela i održavanje javnih priredbi ili bez posjetitelja ili s ograničenim brojem posjetitelja, na Višnjiku je održan cijeli niz događanja domaće i međunarodne naravi. Višnjik je brojnim rekreativcima, ali i posjetiteljima svakodnevna stanica.

Srijeda, Siječanj 19, 2022 11:56

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra donio je plan rada za ovu godinu kojim će nastojati zadržati istu razinu kvalitete komunalne gradske infrastrukture kao i prethodnih godina. Navodeći niz projekata koji su već u fazi realizacije ili će se s njima uskoro započeti, pročelnik Odjela, Robetino Dujela, napominje kako se ponajprije mora jasno artikulirati kako su, nažalost, u šumi predloženih amandmana ostali bez 1.

Srijeda, Siječanj 19, 2022 10:24

Na području Zadarske županije 429  je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule.

Srijeda, Siječanj 19, 2022 08:34

Zadarski brojevi bolji su od većine ostalih hrvatskih gradova i sjedišta županije te je pad u našoj županiji ispod prosjeka, no to ne mijenja ozbiljnost situacije. U Zadru je manje stanovnika nego prije 10 godina. Konkretno za 4233 ili 5,6 posto manje u odnosu na oko 10 posto manje na razini države, komentirao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić podatke Popisa stanovništva.

Srijeda, Siječanj 19, 2022 08:30

Hrvatsku u srijedu očekuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti je ujutro moguće lokalno stvaranje magle, u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu mjestimice može biti niskih oblaka, a krajem dana i osobito u noći uz malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Utorak, Siječanj 18, 2022 13:55

U prošloj je godini zadarska Čistoća imala pune ruke posla. Osim redovitih projekata i akcija za poboljšanje sustava odlaganja i saniranja otpada, djelatnici Čistoće više su puta intervenirali pri čišćenju ilegalnih odlagališta otpada, a i redovito su sudjelovali u akcijama čišćenja podmorja, kao i edukativnim projektima o važnosti reciklaže i pravilnog odvajanja otpada.

Utorak, Siječanj 18, 2022 13:51

Premda se jučer počelo provoditi brzo antigensko testiranje u ordinacijama obiteljske medicine, Zavod za javno zdravstvo Zadar (ZJZ Zadar) nije značajno rasterećen.

Utorak, Siječanj 18, 2022 13:49

Naša budućnost usmjerena je na razvoj i primjenu vještina iz područja prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, odnosno STEM vještine.
Na početku provedbe EU projekta »darZa sySTEM – STEMiziraj se!« održan je radni sastanak partnera u projektu: Udruge za robotiku, inovativnost i kreativnost »ROBOTIC«, Sveučilišta u Zadru i Grada Zadra.

Stranice