Zadar

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 19:15

Projekt Kulturna ruta - putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije vrijedan 5,2 milijuna kuna predstavljen je danas u Kneževoj palači na početnoj konferenciji projekta.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 19:00

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije održala je danas redovitu, 16. po redu izvještajnu  Skupštinu na kojoj je članovima prezentiran prošlogodišnji rad i najavljene planirane aktivnosti u ovoj godini. Skupština je održana i u prigodi 21.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 15:56

U kolovozu 2018., nedugo nakon što je u Zadarskom listu izašao članak o Korini Radman, prvoj djevojčici s Down sindromom iz Zadra koja je upisala srednju školu, njezinu manjku Tanju Radman kontaktirali su iz hrvatskog UNICEF-a.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 14:26

Gotovo se nevjerojatnim čini prizor u neposrednoj blizini zgrade Suda i policije, u  samom srcu Poluotoka. Riječ je doslovce o jednom mini deponiju koji već trajno služi za odlaganje raznog smeća – od ostataka građevinskog materijala, razbijenih WC školjki do odbačenih starih kućanskih aparata. Radi se o jednom malom „otočiću“ uz stari ruševni zid podno žute zgrade Suda, upravo tamo gdje svakodnevno automobile parkiraju možda čak i djelatnici tih dviju ustanova!?

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 14:19

Kao i svake godine povodom Svjetskog dana Down sindroma Udruga za Down sindrom Zadarske županije organizira prigodni  program kojim želi senzibilizirati građane za osobe s ovim poremećajem  i ukazati na potrebu njihova što boljeg i učinkovitijeg uključivanja u zajednicu. Tako će danas 21.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 14:07

Sadnjom dvaju stabala magnolije u Novom kampusu jutros je započeo program obilježavanja Dana Sveučilišta - Dies academicus 2019. Stabla su pred ulazom u sveučilišnu zgradu zajednički posadili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i predsjednica Studentskog zbora Monika Marić.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 10:28

Sedam županija, među kojima i Zadarska, u ponedjeljak je u  Ministarstvu turizma potpisalo Ugovore o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke  2019. godine. Tako će i ove godine Ministarstvo turizma sufinancirati potrebe za dodatne medicinske timove iznosom od 1,5 milijuna kuna, od  kojih je Zadarskoj dodijeljeno 179.738 kuna (12 % udjela).

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 09:42

Nezadovoljni načinom na koji Republika Hrvatska procesuira ratne zločine u Domovinskom ratu, kako su naveli - koje su počinili  pripadnici jugoslavenske vojske i pobunjeni Srbi, vodeći ljudi udruga  proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije u utorak su u Multimedijalnoj dvorani Znanstvene knjižnice organizirali Okrugli stol  “Zločin bez kazne”.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 20:28

Pred nama je izazovna i zahtjevna sezona, konkurencija u Turskoj i Grčkoj se probudila, ali ulaganjem u kvalitetu, nove načine oglašavanja te pravim gostoprimstvom, turističke brojke opet možemo okrenuti u svoju korist - neki su od zaključaka 5. Foruma obiteljskog smještaja koji se danas održao u hotelu Kolovare u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 19:00

Zadarska Udruga Cukrići koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s prostora Zadarske županije organizirala je jutros ispred Trgovačkog centra svoju već tradicionalnu akciju preventivnog mjerenja šećera i krvnog tlaka. Akcija je jedna u nizu sličnih događanja kojima ova aktivna udruga želi informirati i senzibilizirati javnost o šećernoj bolesti, kao i problemima s kojima se svakodnevno suočavaju osobe oboljele od dijabetesa.

Stranice