Zadar

Subota, Listopad 17, 2020 16:01

Djelatnici studentskih restorana u Zadru od jučer su u štrajku do ispunjenja zahtjeva ili do odluke Štrajkaškog odbora da se štrajk prekida.

Subota, Listopad 17, 2020 14:01

Na području Zadarske županije danas su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima već zaraženih osoba dok se za ostale utvrđuju kontakti i kretanja.

Po osam je novooboljelih osoba s područja grada Zadra i općine Sukošan, dvoje ih je iz općine Privlaka, a po jednog novozaraženog bilježe gradovi Benkovac i Nin te općine Novigrad, Poličnik, Škabrnja i Vir.

Subota, Listopad 17, 2020 12:05

Razočaran ponašanjem nekih svojih podružnica, predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije Milivoj Dujela stopirao je izlete za umirovljenike, šokiran činjenicom da je nekome uopće palo na pamet u situaciji s tisućom oboljelih u Hrvatskoj organizirati izlet. I to za najosjetljiviju skupinu ljudi koji, prema podacima Nacionalnog stožera od početka infekcije, najviše podliježu ovom virusu.

Subota, Listopad 17, 2020 11:36

Zadranka Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije koja upravlja radom Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana opet je izabrana za predsjednicu Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Subota, Listopad 17, 2020 11:19

Ugostitelji su prije svega bili zbunjeni ovim mjerama jer nisu znali što one točno podrazumijevaju i kako ih provesti. Sada, dva tri dana poslije, te vijesti su »sjele« i puno ugostitelja mi je reklo kako više nemaju kalkulaciju raditi. Naime, mi moramo ostvariti neki dnevni promet kako bismo mogli platiti određene obaveze.

Subota, Listopad 17, 2020 11:13

Grad Zadar objavio je detaljan plan i program uoči obilježavanja Dana grada Zadra, koji se obilježava 24. studenog. Za ovu godinu, koja je po svemu specifična i drugačija i sam program je prilagođen. Kroz sljedećih mjesec i nešto dana planirani su brojni kulturno-umjetnički, edukativni i zabavni programi.
Na sam Dan grada obilježavanje počinje već u 8.30 sati budnicom zadarske Gradske glazbe na Poluotoku. Za 9 sati planirano je polaganje vijenaca na Gradskom groblju Zadar.

Petak, Listopad 16, 2020 17:00

Sonik, jedan od najpoznatijih zadarskih lanaca maloprodajnih trgovina, ušao je u jesensko razdoblje povoljnijih cijena. Znajući kako vjerojatno nema kvarta u Zadru, kao ni mjesta u Zadarskoj županiji, bilo na otocima ili na kopnu, u kojem ne postoji trgovina Sonik, sniženje cijena značajno će doprinijeti uštedi u kućnom budžetu mnogih domaćih kupaca. U što se mogu i sami uvjeriti u njima najbližoj Sonik trgovini.

Petak, Listopad 16, 2020 15:54

Zajednica Talijana Zadar i gospođa Rozana Itković, koja je idejna pokretačica izložbe, organizirali su humanitarnu prodajnu izložbu slika »Dariji s ljubavlju« čiji je cilj omogućiti sugrađanki Dariji Šimunov da nastavi s liječenjem koje joj je neophodno za samostalan život.
Izložba je otvorena ovih dana u Zajednici Talijana i trajat će do 23. listopada.

Petak, Listopad 16, 2020 15:45

Pošto krv nije moguće proizvesti, darivanje krvi je jedini način na koji se može doći do količina krvi potrebnih u svakodnevnom radu zdravstvenih ustanova. Stoga nije teško razumjeti da u određenim nepredviđenim situacijama, kao što je trenutna epidemija koronavirusa, može doći do nestašice zaliha krvi. Situaciju dodatno komplicira postojanje osam različitih krvnih grupa.

Petak, Listopad 16, 2020 10:26

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada s ciljem upoznavanja javnosti s problematikom slijepih i slabovidnih osoba. U svijetu takva praksa traje od 1963. godine, a u Hrvatskoj od 1996. godine. Bijeli štap predstavlja zaštitni znak slijepih osoba, odnosno njihovo pomagalo za kretanje.

Stranice