Zemunik Donji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 10:30

Prisjećanjem na poginule branitelje i civile iz Domovinskog rata, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, svetom misom, svečanom sjednicom Općinskog vijeća te s dvije glazbeno-zabavne večeri proslavljen je Dan Općine Zemunik Donji (Zemunik Donji, Zemunik Gornji, Smoković), a koji se obilježava u povodu blagdana Kraljice mira - Kraljice Hrvata.
Zbog epidemije koronavirusa svečana sjednica Općinskoga vijeća održana je na Trgu dr. Franje Tuđmana, u centru Zemunika Donjeg.

Petak, Kolovoz 21, 2020 14:49

Uoči proslave blagdana Kraljice Mira - kraljica Hrvata, kada se obilježava i dan Općine Zemunik Donji, žitelji Zemunika Gornjeg od Županijske uprave za ceste Zadarske županije (ŽUC) dobili su dar - završeni su radovi na sanaciji kolnika županijske ceste Ž 6021, od državne ceste D 502 do državne ceste D 56, koja vodi kroz ovo ravnokotarsko naselje.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:43

Jedan od najvećih projekata u Zadarskoj županiji, gradnja podvožnjaka u Zračnoj luci Zemunik, privodi se kraju. U tijeku je zadnje »ušminkavanje« nakon čega slijedi tehnički pregled i - dolazak premijera Plenkovića na svečano otvaranje.
O dovršetku jednog od najvećih projekata u Zadarskoj županiji vijest o skorašnjem otvaranju potvrdili su nam u Županiji i u Općini Zemunik čiji stanovnici već čitavo desetljeće iščekuju dovršetak ovog projekta.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 09:33 1

U centru Zemunika Donjeg u kolovozu 2018. godine je otvoren središnji trg koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Osim prvog predsjednika RH i HDZ-a, trg će uskoro dobiti i zemunički sin Ivan Prenđa, blagopokojni zadarski nadbiskup.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 16:17 1

Usprkos brojnim ograničenjima i zabranama zbog pandemije koronavirusa intenzivni radovi se izvode i na spojnoj dionici između državne i županijske ceste DC422 i ŽC6040, na zemuničkim Lužinama. Dio ceste od Zemunika do raskrižja za Galovac je zatvoren. Zaobilaznica je brzom cestom od čvorišta Tromilja i čvorišta Sv. Martin te s alternativnim pravcem kroz Galovac, iznad galovačkog groblja na zapad prema Zemuniku.

Četvrtak, Ožujak 26, 2020 20:26

Oko 150 starijih i potrebitih na području koje pokriva Općina Zemunik Donji su u svojevrsnoj karanteni. Organizirani su timovi koji se u pandemiji koronavirusa brinu da im pomognu u zadovoljavanju najosnovnijih životnih potreba, u nabavi lijekova, namirnica i kućnih potrepština.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 08:15 1

Na prigodnoj svečanosti na Gradini iznad Zemunika Donjeg kod ulaza u Dom za odrasle Zemunik otkriveno je spomen obilježje poginulom bojovniku Tomislavu Lončaru Gangi, pripadniku postrojbe Hrvatskih obrambenih snaga (HOS).

Subota, Veljača 1, 2020 11:11

Aktivnost izvlačenja iz mora dijelova helikoptera Kiowa Warrior OH-58D završena je u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine, a snage koje su sudjelovale u aktivnosti vratile su se u matične postrojbe, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Srijeda, Siječanj 29, 2020 08:45

U ponedjeljak poslijepodne poduzete su intenzivne mjere traganja za jednim nestalim pilotom te helikopterom i za dijelovima i dokazima koji bi mogli poslužili u razotkrivanju uzroka ove nesreće. Tragali smo na površini, u podmorju, iz zraka i ispod mora, a koristili su se resursi Ministarstava mora, policije i Hrvatske vojske. Tako je u ponedjeljak poslijepodne sonarom ribarska inspekcija pretraživala podmorje i nije uočena olupina helikoptera.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 13:00

U klupama drugog razreda Osnovne škole Zemunik sjedi točno 20 učenika. Ovaj razred poseban je po tome što ga pohađaju čak tri para blizanki. Lucija i Petra Brcanija, Angelina i Gabriela Buljat te Ana i Marija Mitrović nerazdvojne su od rođenja, a to se nije promijenilo ni u školi, gdje dijele klupe.
- Poznato je kako su blizanci nerazdvojni, a njihova posebna i jedinstvena veza započinje još u majčinoj utrobi, kazala je učiteljica Tina Perić.

Stranice