Zemunik Donji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Svibanj 16, 2021 11:19

Američki sustav protuzračne obrane "Patriot" koji će sudjelovati u vježbi "Astral Knight 21" stigao je jučer preko graničnog prijelaza Pasjak iz Slovenije u Hrvatsku te je dopremljen u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Četvrtak, Travanj 29, 2021 15:12

Akrobatska grupa "Krila Oluje" koja djeluje u sastavu 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavila je u srijedu, 28. travnja 2021., letački program nastupa za sezonu 2021. u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 10:32

Akrobatska grupa talijanskog ratnog zrakoplovstva »Frecce Tricolori« posjetila je akrobatsku grupu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva »Krila Oluje« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku.

»Frecce Tricolori« doletjeli su iz svoje baze u Rivoltu s osam aviona AERMACCHI MB 339, a samom slijetanju na pistu u Zemuniku prethodio je efektni prelet s »razlazom«.

Utorak, Ožujak 16, 2021 10:12

Prigodnom svečanošću na Trgu dr. Franje Tuđmana u centru Zemunika Donjeg kod općinske uprave, osnovne škole i župne crkve Kraljice mira - Kraljice Hrvata, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja u fondova EU Šime Erlić, u pratnji zadarskog župana Božidara Longina, uručio je 16 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, ugovora koji se financiraju nacionalnim i europskim sredstvima u ukupnoj vrijednosti od 4,2 milijuna kuna za Zadarsku županiju, dva grada i 12 općina.

Petak, Ožujak 12, 2021 12:16

Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa ipak nije bitno utjecala na kontinuitet izvođenja niza infrastrukturnih i kapitalnih projekta u Općini Zemunik Donji. Iako je kriza prouzročila i ekonomske probleme, što je uzrok znatnog smanjenja općinskog proračuna, iz zemuničke općinske uprave pohvalili su se odgovornim upravljanjem proračunskim sredstvima te pravovremenim i uspješnim apliciranjem na EU fondove i javne natječaje resornih ministarstva.

Srijeda, Ožujak 10, 2021 12:55

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva »Rudolf Perešin« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku, od 1. do 7. ožujka provedeni su zimski kampovi na kojima su bili kadeti 28. naraštaja koji se školuju za vojne pilote i učenici letači, pripadnici 26. naraštaja vojnih pilota.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 13:29

Da je uspješno privlačenje EU sredstava uz mudro i racionalno gospodarenje financijskim sredstvima izuzetno učinkovito za održavanje postojeće te izgradnju nove komunalne infrastrukture, najbolje nam svjedoči primjer Općine Zemunik Donji. Naime, u povlačenju EU sredstava Općina Zemunik Donji je prva u Zadarskoj županiji i osma od ukupno 428 općina u Lijepoj Našoj.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 12:45

U Središtu za obuku HRZ -a »Rudolf Perešin« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku, u petak je polaganjem završnog ispita završila obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za avion Air Tractor AT-802 specijalnosti ZIM (zrakoplov i motor) i IRE (zrakoplovni instrumenti, radio i elektronika).

Petak, Siječanj 29, 2021 21:05

Hrvatska povijest je prepuna značajnih događaja i osoba koje su zaslužne da im se podignu spomenici. U Općini Zemunik Donji to itekako podržavaju, u centru općinskog središta u ljeto 2018. godine je otvoren središnji trg koji nosi ime dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika RH i HDZ-a. Trg će uskoro dobiti i zemunički sin Ivan Prenđa, blagopokojni zadarski nadbiskup.

Srijeda, Listopad 7, 2020 16:08

Nakon što je Stožer civilne zaštite Zadarske županije u ponedjeljak, 5. listopada objavio da je koronavirusom zaraženo troje korisnika i jedna djelatnica Doma za starije osobe Zemunik, pojavila se bojazan od širenja covida-19 u domu, jer su upravo stariji jedna od najkritičnijih skupina, koja i najteže obolijeva.

Stranice