Županija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Srpanj 25, 2021 11:15

Komadići Novigrada obojenog posebnim i nesvakidanjim stilom mlade novigradske slikarice Dajane Pavasović postavljeni su na izložbi u prostoru informativnog centra Kula Buta u Novigradu.
Dajana, koja dolazi iz malog gradića Novigrad Dalmatinski, a trenutačno živi u Zadru ispričala je kako se razvijala njena ljubav prema umjetnosti i gdje pronalazi inspiraciju.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 10:30

U Sukošanu je sve spremno za otkrivanje spomenika tovaru, simbolu dalmatinskih sela i težačkog života. Zajednički je to projekt Općine Sukošan, ovdašnje Turističke zajednice i komunalnog poduzeća Zlatna luka.
- Spomenik, brončanu statuu tovara izradio je zadarski akademski kipar Igor Maštruko, dok radove na postolju i uređenju okoliša izvode djelatnici komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., kazao je Nikola Milošević Niko, direktor Turističke zajednice Općine Sukošan.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 09:36

U predivnom ambijentu atrija ninske Barokne kuće u četvrtak navečer je svečano otvoren II. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, na kojem se predstavilo čak 25 autora izlagača.

Subota, Srpanj 24, 2021 12:15

Vir je drugi, odmah iza vodećeg Rovinja koji ima samo 29 tisuća noćenja više od otoka rekordera.

Subota, Srpanj 24, 2021 12:09

U vjeronaučnoj dvorani Svetoga Jurja mučenika na otoku Viru otvorena je izložba fotografija u boji Krajolik i nebo Isusove domovine, fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića Donjeg, naselja udaljenog oko tri kilometara jugoistočno od Benkovca.

Petak, Srpanj 23, 2021 14:24

Park prirode Vransko jezero za vikend sprema poseban program aktivnog odmora u lučici Prosika. Uz kupnju osnovne karte i najam kajaka ili bicikala, sve posjetitelje, do nedjelje 25. srpnja, očekuje tematsko stručno vođenje po Parku, koje se održava u četiri termina, u trajanju od jednog sata. Osim pješačkih tura, u kampu se mogu unajmiti bicikli ili kajaci. O ovoj smo akcijskoj ponudi razgovarali s ravnateljem Danijelom Katičinom.

Petak, Srpanj 23, 2021 13:49

Sukošan je rekordne 2019. bez nautičara iz Marine Dalmacija posjetilo oko 38.000 turista, dvanaest puta više nego broji stanovnika. Usprkos činjenici da pjesmu cvrčaka u Sukošanu ove sezone utišava zvuk s gradilišta jučer, 22. srpnja 2021., shodno podacima iz sustava eVisitor u ovom općinskom središtu boravilo je 3.308 prijavljenih gostiju bez nautičara, što je čak oko 85 posto gostiju s obzirom na 2019. godinu.

Petak, Srpanj 23, 2021 13:43

U organizaciji Fan cluba i Love Privlaka, a u suorganizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat Zadar i promotora utrke Slovenca Roka Kerina, 38-godišnjeg daljinskog plivača iz Ljubljane koji je prije desetak godina bio suvremeni vladar svih maratonskih natjecanja na hrvatskom Jadranu, 5. kolovoza 2021. na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Privlaci će se održati prvi Međunarodni plivački maraton.

Četvrtak, Srpanj 22, 2021 14:16 1

Kad bi se u Zadarskoj županiji birao uzoran poljoprivrednik jedan od glavnih favorita zasigurno bi bio 70-godišnji Stanko Sikirić iz Bibinja, nekadašnji uspješni mesar, a sad uzorni poljoprivrednik, jednan od pionira modernog maslinarstva u Dalmaciji i neokrunjeni »kralj« kapule, crvenog luka.

Četvrtak, Srpanj 22, 2021 10:48

Petero znanstvenika iz Splita, s Hrvatskog hidrografskog Instituta, Instituta za oceanografiju i ribarstvo te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta ima želju stanovnicima otoka, a poglavito djeci, približiti svoja iskustva i znanja o istraživanjima mora.

Stranice