Županija

Nedjelja, Svibanj 31, 2020 11:36

TKON - Uoči najneizvjesnije turističke sezone ikad prvi nešto veći broj turista na otoku Pašmanu su naturisti u Naturist camping FKK Sovinje u Tkonu, središtu Klastera Hrvatski otočki proizvod.
- Prvi gosti su nam naturisti iz Austrije i Njemačke te iz Slovenije, kazala je Marija Ugrinić, voditeljica FKK Sovinje.

Subota, Svibanj 30, 2020 18:23

Na 26. sjednici Gradskoga vijeća Grada Nina održanoj u Domu kulture vijećnici su jednoglasno izglasali svih 25 točaka dnevnoga reda. Najviše se raspravljalo o točki podvedenoj pod razno - utjecaju koronakrize na gospodarstvo te mjerama koje bi Grad Nin, budući da je nadolazeća turistička sezona još uvijek neizvjesna, trebao donijeti kako bi olakšao rad poduzetnicima i gradskim tvrtkama na svom području.

Subota, Svibanj 30, 2020 11:31

Izaslanstvo Stožera civilne zaštite Grada Biograda na Moru odalo je počast svim 13 preminulim sugrađanima pokopanim na Gradskom groblju tijekom dvomjesečnih strogih protuepidemijskih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite RH s obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 u svezi načina održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja.

Subota, Svibanj 30, 2020 11:01

Izrađuju se od porculana, kartona i tkanine, potom se lijepe i oblikuju do posljednjeg detalja ili uzorka hrvatskih narodnih nošnji. Dolaze u različitim veličinama od 12, 18 i 24 centimetra, a te šivane lutke u autentičnim narodnim nošnjama izrađuju vješti prsti djelatnika zadarske tvrtke Prudens.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:43

Jedan od najvećih projekata u Zadarskoj županiji, gradnja podvožnjaka u Zračnoj luci Zemunik, privodi se kraju. U tijeku je zadnje »ušminkavanje« nakon čega slijedi tehnički pregled i - dolazak premijera Plenkovića na svečano otvaranje.
O dovršetku jednog od najvećih projekata u Zadarskoj županiji vijest o skorašnjem otvaranju potvrdili su nam u Županiji i u Općini Zemunik čiji stanovnici već čitavo desetljeće iščekuju dovršetak ovog projekta.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:19

Općina Sv. Filip i Jakov provodi program izgradnje stanova po Programu društveno poiticajne izgradnje (POS) s ciljem zadovoljavanja stambenih potreba građana i poboljšanja kvalitete stanovanja po povoljnim kreditnim uvjetima.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 21:14 1

Općina Starigrad (Seline, Starigrad Paklenica, Tribanj) svojim djelovanjem i radom u izvanrednim uvjetima pandemije koronavirusa itekako je opravdala razloge svoga osnivanja i postojanja otkako je Hrvatska u prosincu 1992. dobila novi zakonski okvir lokalne i regionalne samouprave te postojeći teritorijalni ustroj.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:54

Na plaži Prosika u Pagu uredit će se tuševi, sanitarni čvor te će se iznajmljivati velik broj ležaljki i suncobrana. To je plan gradske uprave Grada Paga već za ovu sezonu. No, uređenje Prosike, prema UPU obalnog pojasa Prosika-Golija, kojeg je donijelo Gradsko vijeće Grada Paga, dio je cjelopkupnog uređenja Prosike, magazina i okoliša magazina.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:48 1

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o. općinsko središte Sukošan i općinsko zaobalje (Debeljak, Gorica, Glavica) usprkos epidemiji koronavirusa spremno će dočekati glavnu turističku sezonu.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 17:05

Da ova turistička sezona neće biti ni sjena prethodnih godina, to je već svima jasno i mnogi turistički radnici smatraju kako će se među prvima probuditi nautički turizam, ali logično bi bilo za zaključiti da bi turista moglo biti i u kućama za odmor kojih na području Zadarske županije srećom, ima popriličan broj.

Stranice