Županija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Siječanj 9, 2021 10:51

U i maloj Općini Tkon na otoku Pašmanu, koja broji oko 800 stanovnika, ovih dana su se brojni mještani odazvali akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za stradale od razornog potresa na Banovini.

Subota, Siječanj 9, 2021 10:17

Nakon Petrinje i Gline, jutros je prema Kostajnici otišao treći kombi humanitarne pomoći s otoka Vira za stanovnike unesrećene u razornom potresu. Prvi je s raznim potrepštinama bio otišao 31. prosinca prema mjestu Hrastovica kod Petrinje, drugi je 3. siječnja bio upućen u Glinu, a posljednji je s prikupljenom i sortiranom raznom robom, odjećom i potrepštinama odnesen u Kostajnicu.

Petak, Siječanj 8, 2021 19:52

Žitelji Općine Tkon (Tkon, Ugrinić) na otoku Pašmanu u novu 2021. ušli su s općinskim proračunom teškim 9.690.910 kuna.

- Ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života i razvoj zajednice s ciljem prirodnog priraštaja. Pomoću EU fondova, ministarstva i Zadarske županije glavni cilj je opstojnost otoka i otočana. Planirali smo sve općinske projekte koji su izgledni, kazao je načelnik Goran Mušćet.

Petak, Siječanj 8, 2021 19:47

Općina Tkon obavijestila je putem svoje FAcebook stranice kako je projekt uređenja dječjeg parka Đardin u Tkonu završen.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:33

Završena je prva faza uređenja plaže u Obrovcu na rijeci Zrmanji. Obrovčani i njihovi gosti željni odmora, opuštanja, zabave i zdravlja dobili su gradsku plažu gotovo u samom centru grada, uzvodno uz Zrmanju, kod dječjeg vrtića, nedaleko od gradskog mosta.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 11:07

Zadar region island adventure naziv je nove inicijative oko koje su se okupile sve turističke zajednice otoka zadarskog arhipelaga u želji da se bolje promoviraju na tržištu, ali i da postignu bolje rezultate na natječajima za EU projekte.

Utorak, Siječanj 5, 2021 15:41

Prije više od 14 godina, 16. kolovoza 2006., u povodu Dana općine i blagdana nebeskog zaštitnika sv. Roka kamen temeljac za izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane iznad Svetog Filipa i Jakova zajednički su postavili tadašnji ministar Božidar Kalmeta, zadarski župan Ivo Grbić, saborski zastupnik Šime Prtenjača, ravnatelj osnovne škole Ivan Soch i općinski načelnik Marin Colić.

Utorak, Siječanj 5, 2021 15:32 1

Općina Kolan je jedina od 34 jedinice lokalne samouprave u Zadarskoj županiji i jedina među 576 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj u kojoj nije usvojen proračun za 2021. godinu. Riječ je o izbornoj godini, treće nedjelje u svibnju održavaju se redoviti lokalni izbori.
Kako nije donesen proračun niti Odluka o privremenom financiranju na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, raspušta se Općinsko vijeće, vijećnicima prestaje mandat.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 14:52

Na sastanku održanom u Uredu gradonačelnika dogovoreno je da Grad Pag, u suradnji s gradskim tvrtkama Komunalno društvo Pag, Čistoća Pag, Pag II i Turistička zajednica Grada Paga, uplati financijsku pomoć Gradu Petrinji u iznosu od 100.000 kuna. Sredstva su uplaćena na žiroračun Grada Petrinje za obnovu Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 12:34

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Biograd na Moru, moglo bi se reći, već su tradicionalno radno ispratili staru godinu koju je, nažalost, obilježila korona i razorni potres. Oni ponaosob odlučuju žele li se odreći po dvije vijećničke naklade za stradale od katastrofalnog potresa.

Stranice