Županija

Petak, Rujan 18, 2020 08:39

Na zadnjoj skupštini udruge Vir bez podjela većinom glasova nazočnih donesena je odluka o organiziranju velikog prosvjeda protiv institucionalnog reketa u Zagrebu ispred zgrade DORH-a.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:21

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, predsjednika OV-a, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 umjesto u Općinskoj vijećnici u utorak navečer, 15. rujna 2020., održana je u Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika, sedam većinskih vijećnika iz više političkih stranaka i nezavisnih te šest iz HDZ-a.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:13

Nakon što smo pisali kako je maloj Eni Škoda pored genetske bolesti neurofibromatoza tip I-NF pronađen i tumor između malog mozga i kralježnice, ona je tijekom prošloga tjedna odradila niz specijalističkih pregleda u Zagrebu kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi i kakvi su daljnji koraci.

Srijeda, Rujan 16, 2020 10:32 1

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov pod predsjedanjem Igora Pedisića, u Općinskoj vijećnici u tzv. staroj školi nazočilo je 9 od 13 vijećnika. Nedostajali su Josipa Skazlić i Snježana Raspović (obje MODES), Željko Serdarević (HDZ) i Tomislav Demo.

Ponedjeljak, Rujan 14, 2020 13:20

U Lišanima Ostrovičkim, jednoj od najmanjih općina u Hrvatskoj, koja se nalazi u Ravnim kotarima u istočnom rubnom dijelu Zadarske županije, završila je priča o opskrbljivanju vode iz hidranata i cisterni, stoljetna priča o vodi iz seoskih bunara, naročito iz glavnog bunara Trubanj.

Ponedjeljak, Rujan 14, 2020 12:59

RAŠTANE GORNJE - Mlade obitelji i djeca su nam prioritet pa smo i krenuli u projekte izgradnje dvaju vrtića, u Turnju te u Raštanima Gornjim gdje će se izgraditi i dječje igralište i urediti postojeće vanjsko igralište, kazao je Zoran Pelicarić - Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 19:11

Sakrament prve svete pričesti godinama se Župi sv. Kasijana u Sukošanu ali i diljem države uobičajeno održava tijekom svibnja. Međutim ove godine, zbog epidemije koronavirusa, sakrament pričesti se održava u rujnu uvažavajući pritom stroge epidemiološke mjere.

Prije tjedan dana u crkvi Velike Gospe u Debeljaku bilo je četiri prvopričesnika, a ove subote u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu 29 prvopričesnika, deset djevojčica i 19 dječaka.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 17:43

Bijelo dugme 1980. je izbacilo pjesmu Doživjeti stotu u kojoj imaju stihove.« Mora da je strašna gnjavaža u životu, doživjeti stotu, doživjeti stotu«. Mi smo imali priliku upitati jednog stogodišnjaka, gospodina Matu Kozulića s Ista koji je ovih dana proslavio upravo jubilarni okrugli rođendan, je li Bijelo Dugme bilo u pravu i je li zaista gnjavaža doživjeti stotu.

Subota, Rujan 12, 2020 16:15

U stečajnom postupku nad varaždinskom tvrtkom Coning, Trgovački sud donio je zaključak o prodaji niza objekata, a u Zadarskoj županiji apartmanskog naselja Zelena punta u Kukljici na Ugljanu, dok je prodaja hotela Pagus na Pagu odgođena zbog nesređenih imovinsko pravnih odnosa.

Subota, Rujan 12, 2020 14:36

Prvašići Roko i Adrijana ove su jeseni sjeli u školske klube Područne škole na Olibu te su tako nakon dugo vremena vratili život u puste hodnike ove otočne škole.
Vođeni učiteljicom Barbarom Pericom zakoračili su najljepše životno doba koje uključuje malo učenja, mnogo smijeha i zabave te bezbroj odgovora na bezbroj pitanja.

Stranice