Županija

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 13:00

Turizam općine Pakoštane nalazi se na prekretnici razvoja između izrazito sezonalne destinacije masovnog turizma i turizma temeljenog na prirodnim i kulturnim preduvjetima prepoznatljive destinacije specifičnih oblika turizma, s naglaskom na autohtone i originalne elemente.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 12:30

U ravnokotarskoj općini Galovac u kojoj živi oko 1.300 stanovnika u tijeku je izgradnja dječjeg vrtića.
- Izgradnja vrtića je pravo veselje za Galovac jer su tu mlade obitelji i vrtić im je neophodan, kazao je Marin Gulan, načelnik Galovca.

Po projektu poduzeća za projektiranje i nadzor Via Factum d.o.o. Biograd na Moru izvođač radova je zadarska tvrtka Krekić Avangrad d.o.o.

Nedjelja, Travanj 18, 2021 13:30

Boće, buće, balote – različiti nazivi ali jedna igra koja korijene vuče iz antičke Grčke, dok je hrvatski naziv izveden od talijanske riječi boccia, što u prijevodu znači kugla. Hrvatski boćarski savez utemeljen je 1950. u Rijeci, a hrvatski boćari ubrajaju se u vrh svjetskog boćanja. Iako se igra tisućama godina, boćanje je u Vrsima popularizirano tek na početku novog milenija. Skupina lokalnih entuzijasta tražila je sport prigodan za nedjeljno poslijepodne, prilagođen svim uzrastima.

Subota, Travanj 17, 2021 11:46

Na dugogodišnjoj obnovi i rekonstrukciji Pučkog otvorenog učilišta Biograd na Moru završeni su radovi na 10. i 11. od ukupno predviđenih 13. faza radova. Vrijednost navedenih dviju faza iznosi 6 milijuna kuna, dok je dosad ukupno uloženo oko 20 milijuna kuna.

Subota, Travanj 17, 2021 09:59

Žitelji povijesnog grada Nina i gradskih naselja na Putu Grgura Ninskog opet imaju svoju ambulantu Hitne pomoći. Riječ je o modernom prostoru, zgradi na kat bruto površine od 401,15 metra četvornih, od čega se 196,5 metara četvornih odnosi na prizemlje gdje je smještena hitna medicinska služba.
Otvaranje ispostave Nin županijskog Zavoda za hitnu medicinu važno je i s aspekta turizma je će gosti grada Nina mogući dobiti hitnu zdravstvenu skrb u mjestu gdje borave na odmoru.

Subota, Travanj 17, 2021 09:48

Radovi na izgradnji rotora na državnoj cesti D-106, kod predjela Sveta Jelena u Pagu, odvijaju se u skladu s planom, potvrđeno je na gradilištu. Proteklih dana, zbog olujne bure i kiše, bilo je teže raditi, ali s poboljšanjem vremena, radovi su se ponovno zahuktali. Prema projektu, radovi će trajati šest mjeseci, odnosno do sredine kolovoza ove godine.

Petak, Travanj 16, 2021 13:30

Mali otoci diljem dalmatinske obale prošle su godine, zbog pandemije koronavirusa bili suočeni s velikim promjenama u turističkom poslovanju i opstanku poduzetnika u turizmu. Zatvaranje granica i ograničenja u putovanjima poremetila su planove za dolazak mnogim domaćim i stranim turistima vlasnicima kuća za odmor na dalmatinskim otocima.

Petak, Travanj 16, 2021 12:00

Izuzetno atraktivan krajolik na predjelu Ledenik na otoku Pagu postaje sve dostupniji za razgledavanje. Naime, Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro označavanjem novih staza na području Ledenika koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor.

Petak, Travanj 16, 2021 11:15

Tragom neslužbene informacije o širenju zaraze u općini Kolan te u gradu Novalji kontaktirali smo Stožer civilne zaštite Općine Kolan, gdje su nam potvrdili kako je situacija zapravo stabilna i imaju vrlo mali broj zaraženih.

Petak, Travanj 16, 2021 10:45

Dobra vijest stigla je iz Ministarstva poljoprivrede RH. Naime, do 15. listopada 2021. godine produljena je Odluka o zabrani sakupljanja školjkaša, puževa, spužava i bodljikaša u Paškoj uvali, javlja . Odluka je prvi put stupila na snagu 24. listopada 2019. godine.

Stranice