Županija

Četvrtak, Travanj 2, 2020 14:36 1

Petorica od 11 vijećnika Općinskog vijeća Općine Stankovci, Kluba nezavisnih vijećnika, odnosno vijećnika s Liste grupe građana Marko Savić (Marko Savić, Damir Dubravica, Ana Klarić Bubica, Jadranka Orlović, Željko Perica), u svezi s pandemijom koronavirusa i, kažu, kriznom situacijom u kojoj se nalazimo te neizvjesnom budućnosti, uputili su dopis načelniku Željku Baradiću i mjerodavnima u Općini s njihovim prijedlozima mjera koje treba žurno provesti.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 12:43

Teško je vrijeme i za nas otočane i našu otočnu proizvodnju, osobito će biti teško ako doista, od ove turističke sezone ne bude ništa. Nadam se da će država i nama »uskočiti« i pomoći barem nekim dotacijama ili sufinanciranjem jednog dijela proizvodnje.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 12:17

Mjerama zaštite i očuvanja ukupnog hrvatskog gospodarstva koje poduzima hrvatska Vlada od srijede se pridružila i Općina Vir, koja će na sljedećem Općinskom vijeću (početkom narednog tjedna) predložiti nekoliko mjera potpore virskim poduzetnicima. One će, ako se usvoje, biti važeće za rok od tri mjeseca, ali u slučaju produljenja krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, taj će se rok produžiti, ističe načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Srijeda, Travanj 1, 2020 16:10

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite RH, Stožer CZ Grada Paga može izdati propusnicu isključivo zbog vitalnih obiteljskih razloga, kao što su pružanje skrbi djeci ili starijim i nemoćnim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Srijeda, Travanj 1, 2020 16:04

Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, proračunski prihodi Grada Paga su, zbog uvođenja mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom, pali za 70 posto.

Srijeda, Travanj 1, 2020 15:58

Humanost darivatelja krvi veća je od straha od koronavirusa. Naime, u ponedjeljak, 30. ožujka 2020., u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju provodi Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar prikupljeno je 35 doza krvi.

Utorak, Ožujak 31, 2020 21:23

Udruga poslovni Klaster Hrvatskog otočnog proizvoda(HOP) u ovoj iznimno teškoj situaciji epidemije borbe s virusom Covid-19, poziva sve otočane da poštuju mjere zaštite zdravlja propisane od strane nadležnih institucija i da se pridržavaju poziva #OstaniDoma.

Utorak, Ožujak 31, 2020 19:29

Prema priči, kralj Bela IV. je 1242. godine došao na Pag bježeći pred Tatarima. Pažani su ga dočekali, ugostili ga, opskrbili hranom i otpratili ga do broda s kojim je nastavio put prema kontinentu. Dvije godine kasnije, u znak zahvalnosti, Pagu je podario status slobodnog kraljevskog grada.
Prof. dr. Mate Suić smatra kao je Bula Bele IV. za Pažane imala značenje »magne charte«.

Utorak, Ožujak 31, 2020 19:17 1
Koronavirus mijenja tradiciju i običaje, pučke i vjerske. Cijeli svijet se okrenuo naglavce. Zatvorile su se crkve koje su kroz povijest bile utočišta u kriznim vremenima, zatvorile su se i sinagoge i džamije. Vjerske aktivnosti sad su putem radija, televizije i interneta, sve u želji da Božja riječ dopre do vjernika koji su zbog pandemije u izolaciji.
Utorak, Ožujak 31, 2020 12:40

S obzirom na trenutačnu situaciju epidemije, širenja bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2, župan Božidar Longin donio je Odluku kojom se odgađa donošenje Odluke o odobravanju potpora za programe i projekte.

Stranice