Županija

Petak, Listopad 8, 2021 13:35

Mladi raketni modelari iz Obrovca već su godinama među najusješnijima u Hrvatskoj.
Na nedavno održanom 26. državnom natjecanju u raketnom modelarstvu nastavili su svoj uspješni niz i potvrdili da su u ovoj tehničko-sportskoj djelatnosti jednostavno sjajni pa su se kući vratili s jednim pojedinačnim zlatom, dva ekipna srebra i jednom ekipnom broncom.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 13:52

Na nedavnoj svečanoj sjednici Općine Preko dodijeljena su javna priznanja za 2021. godinu te su nagrađeni dobili plakete i Grb Općine Preko, kao i kameni kip sv. Mihovila. Udruga žena Luzor dobila je tako javno priznanje za doprinos u razvoju kulture i tradicije.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 13:40

Srednja škola Biograd na Moru u sklopu 15. Tjedna cjeloživotnog učenja jučer je na trgu ispred Gradske uprave organizirala Sajam strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Sudionici sajma, osim Srednje škole Biograd bili du LAG Laura Biograd, Crveni križ Biograd i Veleučilište Baltazar, dislocirani studij Biograd.

Srijeda, Listopad 6, 2021 13:58

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda pretvorili su filipjansko područje u izuzetno poželjnu turističku destinaciju.

Srijeda, Listopad 6, 2021 10:31

Prve nedjelje u listopadu Posedarci slave svoju nebesku zaštitnicu, Gospu od Ružarija, blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice koji se još u puku zove Luzarica. To je već tradicionalno jedna od najljepših i najdojmljivijih svetkovina s procesijom u Zadarskoj nadbiskupiji.

Utorak, Listopad 5, 2021 14:00

Na plaži u Karinu Donjem, u organizaciji ŠRD Sipa iz Benkovca, održano je tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom s tradicijom dugom 22 godine, pod nazivom 22.Kup Karinskog i Novigradskog mora.
- Osim uobičajenog natjecanja za seniore športske ribolovce, održano je i natjecanje u lovu štapom s obale za djecu u kategorijama do 12 i do 16 godina, kazao je Ante Šuto, predsjednik ŠRD Sipa.

Utorak, Listopad 5, 2021 13:40

U Obrovcu je u petak 1. listopada održana treća i ujedno završna, večernja izložba fotografija „Tri mora kroz fotoobjektiv" u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nakon uspješno postavljenih izložbi u Novigradu i Starigradu, unutarnje dvorište Srednje škole Obrovac u Obrovcu, poslužilo je kao izvrsna kulisa za treći postav izložbe, čiji su morski motivi ovaj put privukli znatiželjnike Obrovca i okolice.

Utorak, Listopad 5, 2021 12:02

U obilasku gradilišta Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, proteklog vikenda je bio potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević. Djelatnici tvrtke Eko d.o.o. Zadar koja upravlja Centrom, nedavno su preselili iz prostorija na kolodvoru u Zadru u kontejnerske urede uz budući Centar. A još jedan povod za ovu temu je i to što se pitanje mehaničko-biološke obrade otpada (MBO) kao zastarjele, nedavno ponovno povuklo.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:24 1

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su supružnici Petar (72) i Anka (67) Brkić iz Škabrnje, iz Ambara na zapadnom ulazu u ovo ravnokotarsko općinsko središte.
- Moji roditelji imali su tri sina i mene. A kako smo moj Petar, koji je imao još četiri brata i dvije sestre, i ja živjeli jedno od drugoga stotinjak metara, još od djetinjstva stalno smo se viđali, igrali i družili, kazala je slavljenica Anka.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:12

U uvjetima pandemije koronavirusa nautika se pretvorila u najvažnijih hrvatski turistički proizvod, koji se u tržišnim okolnostima globalne pandemije pokazao kao najsigurniji vid turizma jer ga karakterizira boravak na plovilu, u osami. Korisnicima plovila omogućena je svojevrsna izolacija od ostataka svijeta. Nautičari osim toga, i dalje mogli uživati u svim ljepotama koje plovidba i boravak na moru kao takvi pružaju.

Stranice