Županija

Petak, Srpanj 12, 2019 14:52

U povodu obilježavanja Dana Općine Tkon i blagdana sv. Benedikta jučer je u kristalnoj dvorani Škraping centra u ovom općinskom središtu otvorena impresivna izložba 25 kiparskih radova 67-godišnjeg fra Joakima Jakija Gregova porijeklom s otoka Pašmana, osebujnog franjevačkog svećenika, kipara, restauratora, konzervatora, slikara, pjesnika, filantropa, ribara, kapetana bojnog broda, pod nazivom »A more i kamen čuvaju mi snove«.

Petak, Srpanj 12, 2019 14:03

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika te načelnika općina Tkon i Pašman Gorana Mušćeta i Krešimira Ćosića obišao je radove na trajektnoj luci u Tkonu.

Četvrtak, Srpanj 11, 2019 12:56

U Pakoštanima nedaleko osnovne škole i nogometnog igrališta na Krču u tijeku je rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Gardelin. Nova zgrada dječjeg vrtića imat će jaslice i dodatne prostorije.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 15:01 1

Ruslana Kostjuk iz Ukrajine odabrala je Bibinje kako bi proslavila svoj 50 rođendan. Fascinantna zabava uz izuzetno bogat stol, slavljeničku tortu, pjenušac, milozvučni pjev klape Bibinje i vatromet sa svojom obitelji, prijateljima i domaćinima, održana je u prekrasnom vrtu raskošne vile obitelji Dragana i Gordane Bralić.

Najljepši odmor u životu

Srijeda, Srpanj 10, 2019 13:50 2

Četiri jedinice lokalne samouprave na krajnjem zapadnom dijelu Zadarske županije ostvarit će jedinstveni i pionirski projekt u Republici Hrvatskoj: Grad Nin, Općina Privlaka, Općina Vir i Općina Vrsi udružit će svoje snage kako bi postali prva pametna mikroregija u Hrvatskoj!

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:29 1

Blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju se cijelog dana svečano slavio u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera. U ovoj duhovnoj oazi molitve i zajedništva s Bogom tradicionalno se okuplja tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije koji se mole s pouzdanjem u Božji zagovor za svoje potrebe i nakane.

Kako ostvariti svetost

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:59 1

U nedjelju navečer oko 22.30 sati strašno nevrijeme pogodilo je zadarsko područje. Kratkotrajna oluja, grmljavinsko nevrijeme, kiša i vjetar iznimne snage, pokazali su moć prirode. Apokalipsa, gotovo da nema naselja na obali, zaobalju i otocima u Zadarskoj županiji koji nije osjetilo nepredvidivu ćud oluje. Pojedini dijelovi gradova i naselja ostali su i bez struje, kaos.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 16:31 1

Već desetu godinu za redom Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni Kotari i Udruga vinara Zadarske županije organizirala je ovoga puta dakle, jubilarni 10. Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - Vinfest Benkovac 2019.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 15:22

U posljednje vrijeme, Zadrani i njihovi gosti svjedoci su dosta čestih susreta s dobrim dupinima diljem zadarskog arhipelaga. Prema snimkama i fotografijama koje se objavljuju na internetu, posebice na društvenim mrežama, može se vidjeti kako se dupini približavaju barkama, brodovima,... a pojedinim sretnicima, koji se nađu u pravo vrijeme na pravom mjestu, priušte i nevjerojatne prizore svoje igre, pri čemu izazivaju salve oduševljenja.

Stranice