Županija

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 14:59

Veliki međunarodni uspjeh KUD-a Branimir iz Benkovca, na 7. tradicionalnom Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu kraj Stuttgarta, na kojem se okupilo 15 folklornih društava iz domovine i iseljeništva. Benkovčani su osvojili prvu nagradu publike, a mlada i lijepa folklorašica Marta Rogić titulu prve pratilje u izboru "Najljepše djevojke u narodnoj nošnji", te ime Benkovca poslali u svijet.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 11:33

Dane kolektivne sadnje drveća pod nazivom »Zasadi drvo, ne budi panj« prepoznali su i u Privlaci i pridružili se akciji koja je zahvatila cijelu Hrvatsku.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 11:21 1

U Dječjem vrtiću Biograd na Moru u koji polazi 186 djece, s predškolskom djecom preko 200, nikad nije dosadno. Rujan i listopad prepuni su raznoraznih aktivnosti zahvaljujući i dobroj suradnji s roditeljima.
Nakon posjeta Maškovića hanu u Vrani, Policijskoj postaji Biograd na Moru, automehaničarskoj radionici Labar i biogradskoj polupodmornici mališani su posjetili i Poljoprivredno dobro Vrana u obližnjoj Jankolovici.

Subota, Listopad 26, 2019 20:30

Ovih dana na Cresu su dodijeljene najnovije oznake Hrvatskog otočnog proizvoda - HOP koji označava kvalitetu proizvoda. Na dodjeli su bili i brojni proizvođači Zadarske županije, odnosno zadarskih otoka koji su dobili priznanja za inovativne i zanimljive proizvode. Od 78 dobitnika iz Zadarske županije bilo je njih čak 28.

Subota, Listopad 26, 2019 20:15 1

U sklopu trodnevne nacionalne akcije pod motom »Zasadi drvo, ne budi panj« koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena, Školska grupa Mali čuvari prirode Osnovne škole Sukošan uz blagoslov Branimira Peričića, ravnatelja škole, jučer je prvog dana akcije, imala uspješnu akciju sadnje stabla.

Subota, Listopad 26, 2019 20:00

Vrijedni učenici OŠ Sveti Filip i Jakov sa svojim su učiteljima posadili 300 sadnica crnike, pinije i alepskog bora kraj reciklažnog dvorišta u Sv. Filipu i Jakovu, u sklopu akcije Kolektivna sadnja drveća koja se ovih dana provodi u cijeloj zemlji. Za nabavku sadnica su se pobrinule Hrvatske šume, a Općina Sv. Filip Jakov učenike je podržala u želji da na mjestu dojučerašnjeg odlagališta otpada nikne zelena šuma.

Petak, Listopad 25, 2019 15:11

U dupkom punoj Gradskoj knjižnici u Biogradu na Moru održano je multimedijalno predavanje o putopisnoj knjizi »Latinskom Amerikom uzvodno: Za Che Guevarom od Patagonije do Kube«, autora Jasena Boke, dramaturga, kazališnog kritičara i putopisca iz Splita

Petak, Listopad 25, 2019 10:32

Osnovna škola Sukošan drugu godinu za redom bila je u dvodnevnom humanitarno-edukativnom posjetu, hodočašću u hrvatski grad patnje, herojski grad Vukovar gdje su Osnovnoj školi Čakovci kod Vukovara i područnim školama u Berku, Mikluševcima i Tompojevcima uručili humanitarnu pomoć koju su na inicijativu i u organizaciji učiteljice Nevije Pavić i ovog puta sakupili učenici iz Sukošana i Debeljaka.

Četvrtak, Listopad 24, 2019 14:34

Iška kraljica 2019. – najbolji adventski vikend u Hrvatskoj počinje 21.12.2019. Spektakularni otočki skijaški spust u centru mjesta Veli Iž, na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine treći put.
Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku okruženom morskim plavetnilom, neponovljivo je iskustvo i razlog dolaska u zimsku skijašku destinaciju Veli Iž.

Četvrtak, Listopad 24, 2019 12:02

»Maslina je neobrana, nima koga da je bere…«, riječi su legendarne pjesme u izvođenju šibenske klape Maslina, koje se na sreću nisu obistinile, barem kada je u pitanju maslinik Osnovne škole Biograd o kojem se brine i kojeg održava Školska zadruga Lavanda.

Stranice