Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

američki skijaški savez

Američka skijašica Mikaela Shiffrin za glavnu trenericu dovela Karin Harjo

Autor: Hina

13.03.2023. 20:16
Američka skijašica Mikaela Shiffrin za glavnu trenericu dovela Karin Harjo

Foto: Reuters



Američku skijašicu Mikaelu Shiffrin, koja je ovaj vikend postala skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, a nedavno se rastala od svog trenera Mikea Daya, sada će trenirati Karin Harjo, objavio je u ponedjeljak Američki skijaški savez.


Harjo je prije bila u kontaktu sa Shiffrin dok je bila pomoćna trenerica američke reprezentacije u tehničkim disciplinama od 2015. do 2017., a zatim u brzim disciplinama od 2017. do 2022. godine. Ove sezone je Harjo vodila kanadsku žensku reprezentaciju.


“Stvarno se veselim ponovnoj suradnji s Karin, ovaj put izravno kao mojom glavnom trenericom”, izjavila je Shiffrin u izjavi.




“Vjerujem da može dati veliki doprinos mom radu u godinama koje dolaze i da će donijeti novi način gledanja na stvari”, dodala je peterostruka pobjednica Svjetskog kupa.


Na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Courchevelu i Méribelu (Francuska) američka je reprezentacija 15. veljače objavila da Mike Day, s kojim je Shiffrin nizala uspjehe od 2016. godine, odlazi s dužnosti trenera. Shiffrin je u subotu ostvarila 87. pobjedu u Svjetskom kupu i tako srušila rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka u broju pobjeda (86).


Skijašica iz Colorada, peterostruka pobjednica Svjetskog kupa, ima personaliziranu ćeliju za trening u dogovoru, ali izvan “Team USA”, a vodi ju njezina majka Eileen Shiffrin.