Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Košarka

Američki mediji: Luka Dončić i Kyrie Irving postaju suigrači, NBA zvijezda prelazi u Dallas

Autor: Hina

05.02.2023. 21:27
Američki mediji: Luka Dončić i Kyrie Irving postaju suigrači, NBA zvijezda prelazi u Dallas

Foto: Luka Dončić i Kyrie Irving/Foto REUTERS

U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA ligeNEW YORK Kako objavljuje jedan dio američkih medija Kyrie Irving, NBA zvijezda koja trenutačno nosi dres Brooklyn Netsa, karijeru će nastaviti u Dallasu.


Službeno još nije potvrđen posao između ova dva kluba, no navodi se kako će Irving ubuduće biti najveća pomoć Slovencu Luki Dončiću u Dallasu, dok u suprotnom smjeru sele Spencer Dinwiddie i Dorian Finney-Smith. Isto tako, Dallas će Brooklynu proslijediti i nekoliko izbora u prvoj i drugoj rundi drafta.


Posljednjih dana se glasno govorilo o odlasku Irvinga iz Brooklyna te bi, potvrdile si ove informacije, 30-godišnji Irving zaigrao u četvrtom NBA klubu. Karijeru je počeo u Clevelandu, s kojim je postao i NBA prvak 2016. godine, a potom je od 2017. do 2019. godine igrao za Boston i nakon toga u Brooklynu.
U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA lige.


U vrijeme pandemije koronavirusa bio je najžešći protivnik cijepljenja zbog čega je propustio i kratki dio karijere, a vrlo često je zbog svog karaktera bio u epicentru raznih manjih i većih skandala tijekom karijere.