Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u rukometu

Američki rukomet želi biti kompetitivan na OI u Los Angelesu 2028. godine

Autor: Portal Novi list

15.01.2023. 07:49
Američki rukomet želi biti kompetitivan na OI u Los Angelesu 2028. godine

Foto: Foto REUTERS

Večerašnja utakmica protiv Hrvatske počinje u 20.30 sati



RIJEKA Američka rukometna reprezentacija ne gubi 26 puta u nizu na svjetskim prvenstvima. Crnoj seriji došao je kraj, nakon što u šest nastupa na Mundijalima nisu bili ni blizu pobjede. No, sve se promijenilo na petak 13. u Švedskoj, američki izbornik Robert Hedin u svojoj je rodnoj zemlji dohvatio prvu pobjedu s Amerikancima trijumfom 28:27 nad Marokom.


– Za nas je to velik trenutak. U dvoboju, koji je bio vrtuljak s obzirom na to da je bilo puno promjena u vodstvu, ostali smo mirni u ključnim trenucima i došli smo do vrijedne pobjede – rekao je Aboubakar Fofana, strijelac šest pogodaka. – Američki rukomet je posljednjih godina napredovao. Ne tako davno imali smo samo dva profesionalna igrača. Sada pola momčadi igra u Europi. To je od pomoći, ali moramo biti još bolji. Istodobno pokušavamo učiniti rukomet popularnijim u SAD-u.


Amerikanci žele biti kompetitivni na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. godine i ova pobjeda im je velik poticaj. U njihovu sastavu je i 32-godišnji pivot Domagoj Sršen, rođen u New Yorku, koji se kao petogodišnjak vratio u Metković, gdje je počeo trenirati rukomet jer je bio previsok za nogometaša. Sršen je bio i član Zagreba, Meškova, Hannovera…




Večerašnja utakmica protiv Hrvatske počinje u 20.30 sati.