Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ženska košarkaška reprezentacija

Ana Mandić dobila poziv izbornika

Autor:

06.02.2023. 18:51
Ana Mandić dobila poziv izbornika

Foto: Marin Sušić/HKS



U Zagrebu se jučer okupila ženska košarkaška reprezentacija. Pred Hrvatskom su dva dana treninga, u srijedu put je za Beograd, a u četvrtak posljednja kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Srbije. U reprezentaciji je i Zadranka Ana Mandić dok je u ulozi pomoćne trenerice Iva Borović Gregov.


– Očekuje nas izazovna i teška utakmica protiv europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima izvan rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić – rekao je Stipe Bralić, hrvatski izbornik, i dodao:


– Pobjedom u Vukovaru protiv Bugarske smo osigurali drugo mjesto u skupini, ali s obzirom na sustav natjecanja kojim iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane, eventualnom pobjedom bismo kao drugoplasirani s rezultatom 3-1 imali siguran plasman, dok bi s minimalnim porazom i rezultatom 2-2 bili u igri do kraja. U tom slučaju ovisimo o puno rezultata drugih utakmica koje se igraju u četvrtak i iduću nedjelju kad smo mi slobodni.