Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tenis

Andy Murray očekuje da će ruski i bjeloruski tenisači nastupiti na Wimbledonu: "Suosjećam s njima"

Autor: Hina

08.03.2023. 14:01
Andy Murray očekuje da će ruski i bjeloruski tenisači nastupiti na Wimbledonu:

Foto: Andy Murray/Foto REUTERS

All England Lawn Tennis Club (AELTC) zabranio je igračima iz dviju zemalja da sudjeluju na Wimbledonu kao odgovor na ono što je Rusija nazvala "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini



LONDON Andy Murray rekao je kako očekuje da će organizatori Wimbledona dopustiti ruskim i bjeloruskim igračima da sudjeluju na tom Grand Slam turniru ove godine nakon što im  to nije bilo dopušteno prošle godine zbog ruske invazije na Ukrajinu.


All England Lawn Tennis Club (AELTC) zabranio je igračima iz dviju zemalja da sudjeluju na Wimbledonu kao odgovor na ono što je Rusija nazvala “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini. Bjelorusija je bila ključno uporište za invaziju.


AELTC je tada rekao da je zabrana igranja iz dviju zemalja jedina održiva opcija prema uputama britanske vlade, ali je taj potez doveo do toga da sudionici Wimbledona nisu dobili bodove za ATP i WTA ljestvicu.




“Stvarno je teško i suosjećam s igračima koji nisu mogli igrati prošle godine. Ali također razumijem situaciju i zašto je vrlo teško Wimbledonu također sudjelovati u tome”, rekao je Murray za BBC Sport.


“Koliko sam shvatio, bit će im dopušteno da igraju i ja neću poludjeti ako to bude slučaj. Ali ako Wimbledon krene drugim putem, razumio bih i to.”


Murray je prošle godine dobio humanitarnu nagradu Arthur Ashe kao priznanje za njegovu potporu humanitarnim naporima u Ukrajini kojoj je donirao više od 630.000 dolara od novčanih nagrada koje je osvojio 2022. godine.


Također je prošle godine rekao da je razgovarao s nekim od ruskih tenisača i da ne vjeruje da su za ono što se događa u Ukrajini.


Ove godine turnir u Wimbledonu je na rasporedu od 3. do 16. srpnja.