Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bivši kapetan modrih

Arijan Ademi službeno predstavljen kao novi član Beijing Guoana

Autor: Hina

30.03.2023. 21:42
Arijan Ademi službeno predstavljen kao novi član Beijing Guoana

Foto: Davor Kovačević



Bivši kapetan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi i službeno je predstavljen kao novi član kineskog prvoligaša Beijing Guoana.


Ademi je s klubom iz Pekinga potpisao ugovor na tri sezone, a zarađivat će 1.65 milijuna dolara po sezoni. U novom klubu nosit će dres s brojem 45.


“Ademi je vezni igrač. Na terenu može djelovati kao defanzivni vezni ili centralni vezni. Ima širok spektar aktivnosti i može pokriti prednji dio svog šesnaesterca do suparničkog. Ademijeve sposobnosti su relativno sveobuhvatne, izvrstan je i napadački i obrambeno. Ne samo da može zaštititi zadnju liniju, već također ima sposobnost igranja pucanja prema naprijed,” objavili su Kinezi na službenim stranicama kluba.




Ademi je u Kinu preselio iz Dinama za koji je upisao 373 nastupa čime drži drugo mjesto na klupskoj ljestvici igrača s najviše nastupa u natjecateljskim dvobojima. Na vrhu je Dražen Ladić sa 468, a treći je Mladen Ramljak sa 337 nastupa.


Dinamov je rekorder po broju nastupa u Uefinim klupskim natjecanjima – odigrao je 104 europske utakmice, a u “plavom” dresu osvojio je čak 21 trofej od čega 11 naslova prvaka.


Osim Ademija, Beijing Guoan je predstavio i ostala strana pojačanja za novu sezonu. To su brazilski veznjak Josef De Souza (34), te kamerunski stoper Michael Ngadeu-Ngadjui (32).


De Souza je igrao za Vasco da Gama, Gremio, Porto, Fenerbahče i Bešiktaš, dok je Ngadeu-Ngadjui stigao iz belgijskog Genta, a igrao je i za prašku Slaviju, te rumunjski Botosani.