Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PREMIER LIGA

Arsenal upisao prvi remi, Newcastle bolji od Tottenhama

Autor: Hina

23.10.2022. 23:18
Arsenal upisao prvi remi, Newcastle bolji od Tottenhama

Foto: Reuters

Nogometaši Arsenala prvi su put ove sezone remizirali u engleskoj Premier ligi, a do boda su stigli odigravši 1-1 na gostovanju kod Southamptona, čime je njihovo vodstvo na ljestvici svedeno na dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City.




Granit Xhaka je doveo goste u vodstvo na stadionu St. Mary’s u 11. minuti, a konačnih 1-1 postavio je Stuart Armstrong u 65. minuti.


Arsenal ima 28 bodova iz 11 nastupa, a Manchester City 26. Treći je Tottenham sa 23 boda.


Aston Villa je prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede svladavši pred svojim navijačima na Villa Parku gostujući Brentford sa 4-0. Momčad je vodio dosašnji pomoćni trener Aaron Danks koji je na klupi zamijenio smijenjenog Stevena Gerrarda.




Već nakon 14 minuta domaćin je imao tri pogotka prednosti. Bailey je pogodio mrežu gostiju već u 2. minuti, a uslijedila su dva gola Dannyja Ingsa (7, 14). Za konačnih 4-0 strijelac je bio Watkins u 59. minuti.


Istim je rezultatom (4-0), slavio Leicester na gostovanju kod Wolverhamptona. “Lisice” su nadumurile “Vukove” i pobjegle s dna ljestvice. Strijelci za Leicester City su bili Tielemans (8), Barnes (19), Maddison (66) i Vardy (80). Leicester je sa 11 bodova skočio na 16. mjesto, a Wolverhampton je sa devet bodova ostao u zoni ispadanja zajedno s Leedsom i Nottingham Forestom.


Važnu gostujuću pobjedu (3-2) ostvario je Fulham u Leedsu, kojom se sa 18 bodova probio na sedmo mjesto. Leeds je poveo golom Rodriga (20), ali su gosti iz Londona s tri pogotka u nizu došli do preokreta. Strijelci su bili Mitrović (26), Reid (74) i Willian (84). Summerville (90+1) je samo uspio ublažiti poraz domaće momčadi.


Newcastle je u gostima pobjedio Tottenham 2:1. U oba slučaja kada je Newcastle zabio gol, krivac je bio domaći golman Hugo Lloris. Prvo se u 31. minuti zaletio u protivničkog igrač na nekih 20-ak metara od svojeg gola, a Wilson nije imao težak posao pospremiti loptu u gol. U 40. minuti Lloris loše izbacuje loptu iz svojeg peterca. Do lopte na 25 metara od protivničkog gola dolazi Almiron, koji se obrušio prema golu i zabio za 2:0.


U drugom poluvremenu Harry Kane je smanjio rezultat na 2:1, no to je bilo to što se golova ticalo.


Naš Ivan Perišić u igru je ušao u 61. minuti.


Tottenham je to bio prvi domaći poraz ove sezone, a Newcastleu četvrta pobjeda u posljednjih pet utakmica.