Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Premiership

Arsenal velikim preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobjede

Autor: Hina

18.02.2023. 16:12
Arsenal velikim preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobjede

Foto: Reuters



Nogometaši Arsenala vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva sretnom 4-2 (1-2) gostujućom pobjedom protiv Aston Ville u prvoj utakmici subotnjeg programa Premier lige.


Domaći su dva puta vodili, nakon lijepih akcija mrežu “topnika” tresli su Watkins (6) i Coutinho (31), no Arsenal je uzvraćao eurogolovima. Na 1-1 je izjednačio Saka (16) bombom sa 15-ak metara, za 2-2 pogodio je Zinčenko (61) jakim prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora.


Klub iz Londona u vodstvo dovodi autogol domaćeg vratara Martineza, no sve je učinilo zimsko pojačanje Arsenala, Jorginho. On je fantasično pucao s 20-ak metara i pogodio gredu, a taj odbijanac pogodio je Martineza u potiljak i lopta se našla u golu.



Konačni rezultat postavio je Martinelli (90+8) pogotkom u praznu mrežu jer je u posljednjim sekundama nadoknade pred vrata Arsenala stigao i Martinez, no domaći su izgubili loptu i to platili još jednom loptom u svojoj mreži.


Arsenal sada ima 54 boda, tri više od drugog Manchester Cityja koji danas gostuje kod Nottinhgam Foresta, dok je Aston Villa ostala 11. sa 28 bodova.