Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

LIGA PRVAKA

Atletico Madrid ispao iz europskih natjecanja, Porto pobjednik skupine

Autor: Hina

01.11.2022. 23:22
Atletico Madrid ispao iz europskih natjecanja, Porto pobjednik skupine

Foto: Reuters

Nogometaši Porta osvojili su prvo mjesto u skupini B Lige prvaka nakon što su u susretu posljednjeg kola pobijedili Atletico Madrid 2-0, dok su u drugom susretu Bayer Leverkusen i Club Brugge odigrali bez golova.




Uoči zadnjeg kola Club Brugge i Porto su osigurali plasman u osminu finala, a u posljednjih 90 minuta razriješeno je tko će biti pobjednik skupine, ali i tko seli u Europsku ligu.


Porto je porazio Atletico Madrid sa 2-0, dok su Bayer Leverkusen i Club Brugge odigrali 0-0, pa je portugalski sastav osvojio prvo mjesto. Club Brugge je drugi, Bayer seli u Europsku ligu, dok se Atletico Madrid oprostio od Europe.


Porto je poveo već u petoj minuti utakmice golom Mehdija Taremija kojem je to već peti pogodak ove sezone u Ligi prvaka. Pepe je povukao po desnoj strani, sjajno uposlivši Evanilsona koji je produžio na drugu stranu do iranskog napadača koji je pogodio za 1-0.




U 24. minuti domaćin je zabio i drugi gol. Savić je loše reagirao na jednu dugu loptu, Galeno je iskoristio kiks gostujućeg stopera, jurnuo prema kaznenom prostoru, a potom uputio povratnu loptu na 10 metara gdje se našao Stephen Eustaquio zabivši u donji desni kut gola Jana Oblaka.


Atletico je u 68. minuti zatresao suparničku mrežu, no gol Antoinea Griezmanna je poništen. Lijepu priliku u 74. minuti imao je i Angel Correa, ali je Diogo Costa sačuvao mrežu domaćeg sastava. U završnici susreta Griezmann je mogao ublažiti poraz, ali nije uspio. Ipak, u petoj minuti nadoknade Ivan Marcano je zatresao vlastitu mrežu za konačnih 2-1. Ivo Grbić nije branio za Atletico.


U drugom susretu Bayer Leverkusen i Club Brugge su odigrali bez golova.


Najbolju priliku na utakmici imao je Bayer u 55. minuti kada je Patrik Schick nakon ubačaja iz kornera pucao glavom, ali je golman skrenuo loptu u prečku.


Na koncu je Porto osvojio prvo mjesto sa 12 bodova, Club Brugge ima 11 bodova, a Bayer i Atletico po pet bodova. Kako su “apotekari” bili bolji u međusobnom srazu sa španjolskim sastavom, osvojili su treće mjesto.