Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u Kataru

Australci svladali Tunis, Mitchell Duke postigao jedini pogodak u prvom poluvremenu

Autor: Hina

26.11.2022. 13:09
Australci svladali Tunis, Mitchell Duke postigao jedini pogodak u prvom poluvremenu

Foto: Mitchell Duke/Foto REUTERS

U drugom poluvremenu Tunižani su pritisnuli te su pokušali doći do obrata, dok je Australija čekala svoju šansu u kontranapadima



AL WAKRAH  Nogometaši Australije upisali su minimalnu, 1-0 pobjedu protiv Tunisa, u ogledu drugog kola skupine D na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar.


Bolje otvaranje utakmice Australci su naplatili pogotkom u 23. minuti kada je spretno glavom reagirao Mitchell Duke koji je pogodio za 1-0. Do kraja poluvremena Tunis je odgovorio napadima i pokušao se vratiti u rezultatski egal. Imali su Tunižani dvije odlične šanse u završnici prvog dijela, ali Drager i Msakni nisu pogađali suparničku mrežu.


U drugom poluvremenu Tunižani su pritisnuli te su pokušali doći do obrata, dok je Australija čekala svoju šansu u kontranapadima. Prijetili su i jedni i drugi, obje su reprezentacije imale šanse za pogotke, ali rezultat se sve do kraja nije mijenjao.




U nastavku dana, od 17 sati, u ovoj skupini D igraju Francuska i Danska. Trenutačno na ljestvici Francuska i Australija imaju po tri boda, dok Danska i Tunis imaju po jedan.


U posljednjem trećem kolu, 30. studenoga, igraju Tunis i Francuska te Australija i Danska. Oba susreta počinju u 16 sati.