Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Australija minimalno svladala Dansku i pridružila se društvu u osmini finala, Tunis svladao Francusku

Autor: Hina

30.11.2022. 18:29
Australija minimalno svladala Dansku i pridružila se društvu u osmini finala, Tunis svladao Francusku

Foto: Foto REUTERS

U izravnom dvoboju za osminu finala, u Al Wakrahu, Australija je s minimalnih 1-0 svladala Dansku. Nakon što je na početku ogleda odbila sve danske napade Australija je od drugog poluvremena bila sve bolja



DOHA Uz nogometaše Francuske, koji su osminu finala svjetskog prvenstva izborili već nakon drugog kola, iz skupine D se među 16 najboljih reprezentacija plasirala i Australija.


U izravnom dvoboju za osminu finala, u Al Wakrahu, Australija je s minimalnih 1-0 svladala Dansku. Nakon što je na početku ogleda odbila sve danske napade Australija je od drugog poluvremena bila sve bolja, a pogodak odluke dao je Mathew Leckie u 60. minuti.


Na kraju je Australija završila kao druga s istim brojem bodova kao Francuska. Naime, Tunis je s 1-0 pobijedio aktualne svjetske prvake, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Wahbi Khazri je u 58. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, ali Tunis je s četiri boda završio kao treći. Bitno promijenjena momčad Francuske je izjednačila golom Antoine Greizmanna u 98. minuti, ali je pogodak poništen.




U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine C, dok će Australija igrati protiv pobjednika te skupine. Inače, u skupini C je sve otvoreno prije posljednjeg kola koje se igra u srijedu od 20 sati. Za prvu poziciju konkuriraju Poljska, Argentina i Saudijska Arabija, dok Meksiko još može biti drugi.