Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

MotoGP

Bagnaia ponovno pobijedio, utrku obilježio stravičan incident

Autor: A.P.

26.03.2023. 16:09
Bagnaia ponovno pobijedio, utrku obilježio stravičan incident

Foto: Reuters



Nakon jučerašnje pobjede u prvoj sprint utrci u MotoGP u povijesti, svjetski prvak Francesco Bagnaia na Ducatiju pobijedio je i na glavnoj utrci voženoj na stazi Algarve u Portugalu. Sjajni Talijan preuzeo je vodstvo nekoliko krugova nakon početka utrke i kontrolirao tempo do kraja. Drugi je završio vozač Aprilije Maverick Vinales koji je sjajno pratio tempo Bagnaia-e, međutim nije imao mogućnosti ozbiljnije ugroziti Talijana. Treći je završio još jedan Talijan na Ducatiju Marco Bezzecchi. Iako obojica Talijana voze Ducati, oni nisu ista momčad. Bagnaia vozi za tvornički tim, dok je Bezzecchi u privatnom timu kojeg vodi legendarni Valentino Rossi.


Utrku je definitivno obilježio strašan incident na početku utrke. Šesterostruki svjetski prvak Marc Marquez promašio je točku kočenja te je izbjegavajući Jorgea Martina koji se nalazio ispred, krenuo u zaobilaženje, no uletio je u Miguela Oliveiru koji je već “legao” u zavoj. Oliveira je nepomično ležao nakon ovog incidenta, no nakon nekoliko minuta se pridigao i prebačen je u medicinski centar na daljnje pretrage. O čemu je riječ pogledajte ovdje.


Ovo je bio vrlo kaotičan vikend u MotoGP-u. Prvo je u petak Pol Espargaro pao tijekom treninga i zaradio ozbiljnu povredu prsnog koša, prijelom čeljusti te nekih ligamenata kralježnice. Ubrzo ga čeka operacija. Jučer je Enea Bastianini izbačen s utrke, kada je Luci Mariniju pobjegao motor u zavoju i pogodio Bastianinija. Mladi vozač tvorničke momčadi Ducatija prošao je s prijelomom desne lopatice.




Sljedeća utrka ovih “gladijatora na dva kotača” na rasporedu je sljedećeg vikenda kada se vozi Velika Nagrada Argentine.