Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar uvjerljiv protiv Slovaka

Baljak: Jedna od naših najboljih utakmica

Autor: Paulo Sarić

30.01.2023. 18:50
Baljak: Jedna od naših najboljih utakmica

Foto: Mate Komina



– Ovo je jedna od naših najboljih utakmica posljednjih sezona – rekao je Marijo Baljak nakon uvjerljive pobjede kuglača Zadra u prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka protiv slovačke momčadi Trstena Starek. Baljak, koji je ove sezone u europskim nastupima neizostavan član prve postave, donio je svojoj momčadi jedan bod, nakon što je nadigrao suparnički dvojac u zadnjoj izmjeni.


– S obzirom na rezultat koji imamo, kao i osvojeni broj setova, vrlo blizu smo polufinalu, odnosno Final fouru. Vjerujem da ovoliku prednost ne možemo propustiti i da ništa osim našeg prolaska ne dolazi u obzir. Ipak, nije još sve riješeno jer će Slovaci biti domaćini u uzvratu, a riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi – zaključio je Baljak.


Zadrani su od početka bili na visokoj razini, pa su Radovan Vlajkov i Hrvoje Marinović u prvoj izmjeni donijeli dva boda, uz značajnu prednost u srušenim drvima (plus 106). Pobjedu je upisao i Csongor Barany, a jedini kojem to nije uspjelo bio je Borna Bakran.




– Bila nam je bitna pobjeda, naravno sa što većom razlikom, u čemu smo i uspjeli. Pohvalio bih suigrače koji su svaki put kada se lomio rezultat bili bolji od suparnika, često i sa značajnom prednošću. Nažalost, ja u tome nisam uspio, osvojio sam prvi set, ali sam protivniku dopustio sljedeća tri, i ne mogu biti zadovoljan svojom igrom.


Mislim da mogu puno bolje od onoga što sam pokazao rekao je Bakran i dodao kako očekuje našu dobru igru i u uzvratu. Zadar duže vremena nije bio na ovako visokoj razni u Europi i vjerujem da ćemo iskoristiti priliku koju smo izborili i plasirati se na završni turnir u Grazu.


Ipak, nakon buđenja Slovaka u drugoj izmjeni, Milan Uzelac, uz potporu debitanta, juniora Frana Popovčića, i Marijo Baljak vraćaju uvjerljivu prednost svojoj momčadi, koja u uzvratu može proći dalje i s porazom od 6:2, a možda i sa 7:1, bude li imala ukupno više osvojenih setova.


Odličan rezultat iz prvog dvoboja četvrtfinala ostavrio je i splitski Mertojak, koji je na domaćoj kuglani sa 6:2 bio bolji od mađarskog Zalaegerszegija.