Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

La Liga

Barcelona jedva svladala Bilbao i ponovo se odvojila na vrhu, domaći navijači prosvjedovali i provocirali

Autor: Hina

12.03.2023. 23:26
Barcelona jedva svladala Bilbao i ponovo se odvojila na vrhu, domaći navijači prosvjedovali i provocirali

Foto: Foto REUTERS

Pobjednika je odlučio gol Raphine u 45. minuti susreta



U susretu 25. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao sa 1-0 i ponovo ima devet bodova više od Real Madrida.


Pobjednika je odlučio gol Raphine u 45. minuti susreta.


Domaćin je u 88. minuti uspio svladati Marca-Andrea ter Stegena, nakon brze kontre zabio je Inaki Williams, ali je sudac Jesus Gil Manzano nakon video pregleda poništio pogodak jer je Iker Munain u začetku akcije igrao rukom. Domaći igrači i trener Ernesto Valverde žestoko su prosvjedovali, ali Manzano nije promijenio odluku.




Domaći sastav je imao još nekoliko odličnih prilika. U 33. minuti je Williams odlično pucao, ali je Barcin vratar bio spreman. Dvije minute kasnije Raul Garcija je nakon kornera pucao glavom, ali je pogodio prečku. U sudačkoj nadoknadi Bilbao je u istom napadu imao dvije izgledne prilike, prvo je pucao Yuri Berchiche, ali je Ter Stegen sjajno obranio, da bi u nastavku utakmice opalio Oier Zarraga, ali je protivnički igrač stigao blokirati njegov šut.


Zbog slučaja “Negreire” u kojem je Barca optužena za korupciju i kupovanje sudaca, navijači Athletica više su puta provocirali goste pjesmom “Segunda oe, a Segunda oe”, (druga liga, druga liga), a u 30. minuti prosvjedovali su bacavši s tribina lažne novčanice s bojama Barcelone i riječju mafija otisnutom na njima.