Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ogroman uspjeh

Benkovački kickboxing klub iznjedrio dvije juniorske i dvoje kadetskih državnih prvaka te je proglašen za najboljeg na prvenstvu

Autor: Portal ZL

06.03.2023. 17:17
Benkovački kickboxing klub iznjedrio dvije juniorske i dvoje kadetskih državnih prvaka te je proglašen za najboljeg na prvenstvu

Foto: Kickboxing klub "Velebit"



Protekle subote  u gradskoj sportskoj dvorani u Đakovu održano je Prvenstvo Hrvatske u tri kickboxing discipline za kadete, juniore i seniore, na kojemu su nastupila 243 natjecatelja iz 49 nacionalnih klubova


Na prvenstvu je nastupilo i 7 članova Kickboxing kluba „Velebit“ iz Benkovca (kadeti i juniori), te su ostvarili iznimne rezultate:


  • Martina Buterin (-70 kg) juniorka, disciplina Light contact – osvojila 1. mjesto i postala nova prvakinja Hrvatske
  • Nika Pavičić (-60 kg) juniorka, disciplina Light contact – osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske. Uz osvojeno zlato, Nika je prema ocjeni izbornika proglašena za najbolju juniorku ovog državnog prvenstva, za što je dobila i posebno priznanje.
  • Lucija Tokić (-60 kg) starija kadetkinja, disciplina Kick light – osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske.
  • Oskar Brzoja (-42 kg) stariji kadet, disciplina Kick light – također je osvojio 1. mjesto i naslov prvaka Hrvatske.

Osim navedenih državnih prvaka, Kickboxing klub “Velebit” imao je još troje svojih natjecatelja.


  • Klara Barešić (-65 kg), starija kadetkinja, disciplina Kick light – osvojila 2. mjesto (izgubila u finalu tijesnom bodovnom razlikom)
  • Viktor Brzoja (+69), stariji kadet, disciplina Kick light – osvojio 3. mjesto
  • Magdalena Tokić (-60), juniorka, disciplina Light contact – unatoč dobrom nastupu u eliminacijskim borbama nije uspjela izboriti medalju.


S obzirom na ovako sjajan rezultat, KBK Velebit je proglašen i za najbolji klub prvenstva u disciplini kick light.


Treneri kluba Mario Brzoja i Boris Pavičić ne kriju zadovoljstvo odličnim rezultatima, odnosno potvrdom kvalitetnog rada u vidu naslova državnih prvaka i ostalih priznanja, te najavljuju nastupe članova kluba i na predstojećim državnim prvenstvima u ostalim kickboxing disciplinama.