Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vedran Martić

Bilo bi super kada bismo bili domaćini u Zadru

Autor: Zlatko Horvat

08.02.2023. 18:15
Bilo bi super kada bismo bili domaćini u Zadru

Foto: Vedran Karuza



Na komentar da bi Zadar mogao biti domaćin jedne od skupina Davis Cupa, Vedran Martić, izbornik hrvatske reprezentacije, ističe da je riječ o – odličnoj ideji!


– Bilo bi super kada bismo bili domaćini. Nisam se nadao tome, ali van je izašla ta informacija. U posljednje dvije godine bili smo u skupini i gostovali u Italiji i igrali s Italijom. Ako budemo zaigrali kod kuće, to bi bio velik plus za nas. Prvo, ne moramo nigdje putovati, a tu je i velika podrška navijača. Bilo bi sjajno za reprezentaciju i razvoj tenisa kada bismo igrali kod kuće – kaže Martić koji je izbornik od sredine prosinca 2019. godine. S reprezentacijom je igrao finale 2021. godine i polufinale lani, sada je bez prvog igrača Marina Čilića i bez jednog od najboljih igrača svijeta u parovima Mate Pavića, u Rijeci sa svojim igračima preskočio nezgodnu Austriju.


– Austrija je jako opasna, predvođena Dominicom Thiemom, izbornikom Jürgenom Melzerom, u Rijeku su stigli odlični igrači Rodionov i Novak, uigran par… Znali smo da će biti teško i trebalo ih je pobijediti. Momci su odlično odigrali, jako sam sretan i zadovoljan. Zahvalan sam dečkima na maksimalnom angažmanu. I jedan i drugi Borna dobili su Thiema. Znali smo da će u paru biti malo teže, Mektić i Dodig imali su puno šansi, koje nisu uspjeli iskoristiti.




Borna Ćorić nije dozvolio da se dvoboj dodatno zakoplicira, odigrao je briljantno protiv nekad trećeg igrača svijeta.


– Ćorić je protiv Thiema odigrao savršeno, pogotovo drugi set. Borna je uvijek igrao sjajno u Davis Cupu, u kojem daje strašne partije. Uostalom, lani je igrao izvanredno, izgubio je samo od Berrettinija, sve ostale pojedinačne susrete je dobio, a sada je nastavio uspješan niz. Sretan sam i zbog njega, vratio je samopouzdanje s dvije pobjede uoči dvoranskih turnira na kojima može jako dobro igrati, nakon poraza od Lehečke na Australian Openu. Nadam se da će u Montpellieru i Rotterdamu, a zatim i u Indian Wellsu i Miamiju, nastaviti s dobrim igrama, kao i u nastavku sezone – dodao je Martić, koji se nada da će u rujnu njegova momčad biti kompletna, a tada Hrvatska ima lijepu šansu opet se naći među osam najboljih u Malagi.