Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Škotsko prvenstvo

Bivši napadač Rijeke zabio dva pogotka za Glasgow Rangers u gostujućoj pobjedi protiv Hiberniana

Autor: Hina

09.03.2023. 07:17
Bivši napadač Rijeke zabio dva pogotka za Glasgow Rangers u gostujućoj pobjedi protiv Hiberniana

Foto: Antonio Mirko Čolak/Foto REUTERS

Čolak je igrao za Rangers do 78. minute, dok je Borna Barišić odigrao čitav susret za drugoplasirani sastav škotske lige



EDINBURGH Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak bio je dvostruki strijelac za Rangers u 4-1 (2-1) gostujućoj pobjedi protiv Hiberniana u zaostaloj utakmici 27. kola škotskog nogometnog prvenstva igranoj u srijedu.


Čolak je oba gola postigao na asistencije Sakale, prvoga u 34. minuti kojim je doveo svoju momčad u vodstvo od 2-1, a drugoga u 58. minuti kojim je postavio konačni rezultat. Bili su to njegovi 12. i 13. pogodak u prvensrtvu ove sezone, a prvi nakon 29. listopada.


Hibernian je poveo autogolom Goldsona u 9. minuti, izjednačio je Tavernier iz kaznenog udarca u 12. minuti, a u strijelce se u 52. minuti upisao i dvostruki asistent Sakala.




Čolak je igrao za Rangers do 78. minute, dok je Borna Barišić odigrao čitav susret za drugoplasirani sastav škotske lige. Marijan Čabraja je ušao u igru za Hibernian u 70. minuti.


Drugi Rangers sada ima 70 bodova, devet manje od vodećeg Celtica koji je istovremeno na svom terenu svladao Hearts sa 3-1 (1-1). Hearts je treći sa 45 bodova, a Hibernian četvrti sa 40.