Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Likar Krombacher

Bivši reprezentativac zabio nevjerojatnih 13 trica u jednoj utakmici

Autor:

13.03.2023. 20:30
Bivši reprezentativac zabio nevjerojatnih 13 trica u jednoj utakmici

Foto: Likar Krombacher



Treće izdanje zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher polako ulazi u ključnu fazu, tj. ostalo je tek jedno kolo (nekim sastavima i dva) do doigravanja. Sudionici istog već su poznati jer se u konkurenciji deset klubova isprofiliralo šest najboljih, no posljednje utakmice osnovnog dijela dat će konačni sud o tome koja momčad će direktno izboriti plasman u polufinale (prva dva mjesta), a koje će morati proći četvrtfinalni baraž (od 3. do 6. mjesta). Zasad čelo poretka drži Relja s omjerom 7-1, no onda slijedi kolona od pet sastava koju predvode lanjski osvajači naslova Vrsi s omjerom 6-2.


Europski štih Vršana


Vršani koji u svojim redovima imaju pravi euroligaški štih s Markom Popovićem i braćom Ružić, plus nekad renomirani prvoligaški igrači koje predvodi Domagoj Vidaković i Tomislav Jurjević, žele naravno ponovno do kraja, a sudeći po njihovom zadnjem ogledu odigranom prekjučer itekako su upalili svoje motore. U jednoj praktički revijalnoj utakmici protiv pretposljednje Jadere rezultatski značaj je ugašen već u prvoj polovici utakmice, dok konačnih 98:38 najbolje oslikava stanje na terenu, no ta utakmica ostat će upamćena po nevjerojatnom dosegu nekadašnjeg igrača Zadra, Cibone, Pamese, Efesa, Žalgirisa, UNICS-a, Khimkija i Fuenlabrade. Marko Popović podsjetio je na svoje najbolje dane u profesionalnim vodama zabivši Jaderi čak 13 trica, a sve skupa ubacio je Pop 44 poena i pogurao svoju momčad do ruba plasmana u polufinale koje će trebati potvrditi u posljednjem kolu kad je na rasporedu repriza lanjskog finala s Veteranima Puntamike. Kako je i sam kasnije kazao Marko ovo mu je bila rekordna izvedba, zabio je najviše trica ikada na jednoj utakmici otkada igra košarku. A nije da kroz karijeru nije imao »ludih« šuterskih izdanja, poput one u dresu Fuenlabrade kada je Zaragozi u susretu španjolskog prvenstva utrpao deset dalekometnih projektila ili 2009. u dresu UNICS-a protiv Besiktasa kada je izvan perimetra gađao 9 od 14 i srušio rekord Eurokupa.


Liga za pohvalu


– Na službenim utakmicama nikad nisam pogodio ovoliko trica. Ako me dobro pamćenje služi mislim da sam ih zabio najviše deset u španjolskom prvenstvu, mislim da je to bilo protiv Zaragoze, a sjećam se da sam u Eurokupu zabio devet trica u jednoj utakmici – prokomentirao je Pop tricaški šou kontra Jadere nakon kojeg se morao čak ispričavati svojim suigračima.




– Ispričao sam se svojim suigračima nakon utakmice jer sam uzeo malo sebi oduška, zabavljao sam se malo više nego što sam trebao. Ipak je utakmica poprimila revijalni karakter u jednom trenutku, meni se otvorilo i tako se na kraju poklopilo da sam skinuo tricaški rekord – u polušali kazao je Popović koji je u osnovnom dijelu odigrao mali broj utakmica, ali svakako će biti dostupan svojim Vrsima u nadolazećem prijelomnom dijelu sezone.


– Liga je za svaku pohvalu, ima tu dobrih momčadi, od Vodovod Ballersa koji su nas dobili s 20 razlike, pa Veterana Puntamike, Relje… One ozbiljnije utakmice tek sada dolaze, treba biti spreman i nadam se da ću za razliku od osnovnog dijela sezone biti na punoj usluzi suigračima i pomoći im da se ponovi lanjski uspjeh kada smo u finalu svladali Veterane Puntamike – istaknuo je Popović.