Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ATP i WTA ljestvica

Borna Ćorić se vratio u društvu 20 najboljih tenisača svijeta, Pecotić napredovao za čak 211 mjesta

Autor: Hina

20.02.2023. 11:09
Borna Ćorić se vratio u društvu 20 najboljih tenisača svijeta, Pecotić napredovao za čak 211 mjesta

Foto: Borna Ćorić/Foto REUTERS

Najbolje hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić ostvarile su male pozitivne pomake



ZAGREB  Iako nije bio aktivan prošloga tjedna Borna Ćorić vratio se u društvo 20 najboljih tenisača svijeta, on je popravio plasman za jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan i sada je upravo 20. na ATP ljestvici.


Marin Čilić, koji se oporavlja od ozljede koljena je i dalje 22., dok je Borna Gojo pao za 15 mjesta pa zauzima 160. mjesto. Veliki korak naprijed ostvario je 33-godišnji Matija Pecotić koji je zahvaljujući prvoj pobjedi u glavnom ždrijebu na ATP Touru u karijeri koju je ostvario na turniru u Delray Beachu skočio za 211 mjesta i sada je 573. igrač svijeta.


Pobjedom na turniru u Rotterdamu Danil Medvedev se vratio među 10 najboljih, sada je osmi igrač svijeta, dok su osvajači Buenos Airesa i Delray Beacha, Španjolac Carlos Alcaraz i Amerikanac Taylor Fritz ostali na drugom, odnosno sedmom mjestu. Alcaraz je smanjio zaostatak za vodećim Srbinom Novakom Đokovićem na 590 bodova, dok ima 540 bocova više od trećeg Grka Stefanosa Tsitsipasa.




Najbolje hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić ostvarile su male pozitivne pomake na novoj WTA ljestvici u odnosu na prošli tjedan, Martić je popravila plasman za dva mjesta i sada je 28. igračica svijeta, a Vekić za jedno mjesto i sada je 31.


Poljakinja Iga Swiatek se trijumfom na turniru u Dohi još više učvrstila na vrhu ljestvice sa 10900 bodova, 4800 više od druge Arine Sabalenke, dok je finalistica iz Dohe Amerikanka Jessica Pegula stigla na treće mjesto preskočivši za 139 bodova Tunižanku Ons Jabeur.