Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

United Cup

Borna Gojo poravnao na 2:2 protiv Grčke, o konačnom pobjedniku će odlučivati mješoviti parovi

Autor: Hina

04.01.2023. 15:56
Borna Gojo poravnao na 2:2 protiv Grčke, o konačnom pobjedniku će odlučivati mješoviti parovi

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Odluku o pobjedniku donijet će meč mješovitih parova za koje su prijavljeni Vekić i Ćorić. Za Grčku bi trebali nastupiti Tsitsipas i Sakkari



PERTH  Hrvatska je izjednačila na 2-2 protiv Grčke u gradskom finalu u Perthu nakon što je Borna Gojo u četvrtom meču dana sa 6-3, 6-3 poslije sat i pol igre pobijedio Stefanosa Sekaliriisa.


Obojica tenisača su servirala po četiri asa, ali je Gojo uzeo suparniku servis tri puta – jednom u prvom i dva puta u drugom setu, dok svoj nije izgubio ni jednom.


Gojo je ovom pobjedom donio Hrvatskoj izjednačenje na 2-2 u finalu u gradu Perthu. U prvom meču dana Donna Vekić je sa sa 6-2, 6-0 svladala Despinu Papamichail (WTA-158.), a onda je četvrti tenisač svijeta Stefan Tsitsipas pobijedio Bornu Ćorića sa 6-0, 6-7(4), 7-5. Prednost Grčkoj donijela je Maria Sakkari koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Petre Martić.




Odluku o pobjedniku donijet će meč mješovitih parova za koje su prijavljeni Vekić i Ćorić. Za Grčku bi trebali nastupiti Tsitsipas i Sakkari.


Pobjednik ovog meča će izboriti mjesto u polufinalu, a poraženi će se oprostiti, jer je status najbolje od poraženih “gradskih finalista” već osigurala Italija, koja se pridružila Poljskoj i reprezentaciji SAD-a, pobjednicima turnira u Brisbaneu i Sydneyju.


U četvrtak je slobodan dan, a polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak i subotu u Sydneyju, gdje će u nedjelju biti odigran i finalni meč.