Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Njemačka

Borussia (D) preuzela vrh Bundeslige, Smolčić odigrao svih 90 minuta u porazu kod Gvardiola

Autor: Hina

25.02.2023. 18:27
Borussia (D) preuzela vrh Bundeslige, Smolčić odigrao svih 90 minuta u porazu kod Gvardiola

Foto: Foto REUTERS

Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2-1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje



ZAGREB Nogometaši Borussije Dortmund upisali su pobjedu od 1-0 kod Hoffenheima u 22. kolu njemačkog prvenstva, a time su crno-žuti privremeno skočili na vrh ljestvice uoči nedjeljnog odmjeravanja Bayern Münchena i Union Berlina.


Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2-1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje.


Dortmund je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu zahvaljujući Julianu Brandtu, koji je u 43. minuti glavom pogodio nakon slobodnog udarca Marca Reusa. U drugom poluvremenu Hoffenheim je također bio opasan, ali je prosuo dosta prilika. Svoje je imala i Borussia, a pogodak Mariusa Wolfa u 57. minuti glavni je sudac poništio zbog prekršaja nakon intervencije VAR-a. Jude Bellingham pogodio je vratnicu u sudačkoj nadoknadi.Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.




Leipzig je pobijedio Eintracht s 2-1 pogocima Tima Wernera u šestoj i Emila Forsberga u 40. minuti. Konačni pogodak za goste postigao je Djibril Sow u 61. minuti. Joško Gvardiol je igrao 90. minuta za Leipzig, kao i Hrvoje Smolćić za Eintracht, dok je Kristijan Jakić ušao u 60. minuti.


U pobjedama su se veselili i nogometaši Wolfsburga, berlinske Herthe i Werdera iz Bremena. Wolfsburg je u gostima pobijedio Köln s 2-0, a kod kuće je Hertha pobijedila Augsburg s 2-0 pogocima Richtera i Lubebakia. Za Berlinčane je cijeli susret odigrao Filip Uremović, a za Augsburg je Dion Beljo ostao na klupi.


Bremenci su kod kuće bili bolji od Bochuma s 3-0.