Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Svjetski skijaški kup

Braathen pobijedio u prvoj utrci u Alta Badiji, čudesni Odermatt ponovno na postolju, Zubčić ostvario najbolji rezultat sezone

Autor: Zadarski list

18.12.2022. 14:35
Braathen pobijedio u prvoj utrci u Alta Badiji, čudesni Odermatt ponovno na postolju, Zubčić ostvario najbolji rezultat sezone

Foto: Reuters



Druga vožnja veleslaloma u sklopu Svjetskog skijaškog kupa, koji se vozi u Alta Badiji, donijela nam je mnogo uzbuđenja.


Norvežanin Lucas Braathen koji je bio 3. nakon prve vožnje, stigao je do svoje druge veleslalomske pobjede, sa samo 2 stotinke prednosti pred sunarodnjakom Henrikom Kristoffersenom. Treći je završio vodeći kako u ukupnom, tako i u poretku veleslaloma, trenutno najbolji skijaš na svijetu, Švicarac Marco Odermatt, koji je za pobjednikom kasnio svega 10 stotinki sekunde.


Odermatt je nakon prve vožnje bio “tek” 9., no fenomenalnom drugom vožnju stigao je na postolje i to 11. puta zaredom u veleslalomu.




Naš najbolji skijaš Filip Zubčić završio je 10., što mu je najbolji rezultat ove sezone.


Najveće iznenađenje druge veleslalomske vožnje je Andorac Joan Verdu, koji je nakon prve vožnje zauzeo 28. mjesto s više od tri i pol sekunde zaostatka za tada vodećim Slovencem Žanom Kranjecom. Na kraju, Verdu je završio 12.


Spomenuti Kranjec, nakon loše druge vožnje završio je 5.


Sljedeća veleslalomska utrka vozi se sutra na ovom isto skijalištu.