Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novo ime

Brazilci nakon poraza od Hrvatske na SP-u još uvijek traže novog izbornika

Autor: Hina

10.02.2023. 12:44
Brazilci nakon poraza od Hrvatske na SP-u još uvijek traže novog izbornika

Foto: Foto REUTERS

Brazilski mediji navode kako se Guardiola našao na vrhu liste kandidata nakon nezavidne situacije u kojoj se našao engleski prvak Manchester City



SAO PAULO Španjolski nogometni stručnjak Josep “Pep” Guardiola (52) kandidat je za klupu brazilske nogometne reprezentacije koja je bez izbornika nakon poraza od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.


Brazilski mediji navode kako se Guardiola našao na vrhu liste kandidata nakon nezavidne situacije u kojoj se našao engleski prvak Manchester City.


Premier liga je naime, prije nekoliko dana objavila kako je uputila više od 100 optužbi na račun Manchester Cityja za navodno kršenje pravila financijskog fair-playa neovisnoj komisiji. Riječ je o prekršajima u razdoblju od 2009. i 2018. godine. Bude li City proglašen krivim, može ga se izbaciti iz lige, a moguće je isto tako oduzimanje osvojenih naslova te izricanje visoke novčane kazne.




Španjolski stručnjak je još prošle godine izjavljivao da će, ako sazna da ga je uprava lagala o financijama, podnijeti ostavku.


Brazilci su već jednom pokušali angažirati Guardiolu, međutim on nije želio napustiti City. Brazilski mediji navode kako je vodstvo Saveza spremno čekati do konca ove sezone, što bi značilo da Guardiola teoretski može završiti sezonu na klupi Cityja.


Španjolac vodi City od 2016. godine, a prije toga trenirao je Bayern i Barcelonu.


Brazil je trenutačno bez izbornika nakon što je Tite napustio kormilo “Selecaoa” poslije poraza od Hrvatske u četvrtfnalu World Cupa nakon izvođenja jedanaesteraca.


Tite je vodio brazilsku vrstu od 2016. godine, a u 81 utakmicu upisao je 61 pobjedu, 14 remija i šest poraza.