Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ništa od sankcija

Britanski mediji tvrde da je izgledan povratak ruskih i bjeloruskih predstavnika na ovogodišnji Wimbledon

Autor: Hina

09.03.2023. 13:48
Britanski mediji tvrde da je izgledan povratak ruskih i bjeloruskih predstavnika na ovogodišnji Wimbledon

Foto: Foto REUTERS

Rusi i Bjelorusi trebali bi nastupati pod neutralnom zastavom. Od njih se neće tražiti nikakve izvanredne radnje, ali će odmah biti kažnjeni pokažu li bilo čim da podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu



LONDON Dio britanskih medija u četvrtak je pisao kako je izgledan ovogodišnji povratak ruskih i bjeloruskih tenisačica i tenisača u Wimbledon, travnati Grand Slam turnir u Londonu.


Njima je prošle godine bio zabranjen dolazak u London uslijed ruske invazije na Ukrajinu, a unatoč tome što invazija i dalje traje otočki mediji navode da bi zabrana mogla prestati vrijediti ovog ljeta. Wimbledon se, inače, održava od 3. do 16. srpnja.


O tome je i dan ranije za BBC Sport govorio Andy Murray, najbolji britanski tenisač svih vremena, koji je također najavio kako očekuje povratak ruskih i bjeloruskih tenisača ovog ljeta.




Spomenuti sportaši trebali bi nastupati na Wimbledonu, ali pod neutralnom zastavom. Od njih se neće tražiti nikakve izvanredne radnje, ali će odmah biti kažnjeni pokažu li bilo čim da podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu.


„Uvijek ću poštovati odluku Wimbledona kakva god ona bila. Poštivao sam je i prošle godine te sam je smatrao u redu. Tenis je moj posao i naravno da bih volio igrati na londonskoj travi, ali ako nije suđeno prihvatit ću to bez ikakve zamjerke“, rekao je šesti tenisač na svijetu, Rus Daniil Medvjedev. Sličnog je razmišljanja i Arina Sabalenka, bjeloruska tenisačica koja je na startu godine osvojila Australian Open.