Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TRENER SVIH TRENERA

Brojne dirljive objave posvećene Ćiri Blaževiću: Treneru moj, voljet ću vas zauvijek!

Autor:

08.02.2023. 10:04
Brojne dirljive objave posvećene Ćiri Blaževiću: Treneru moj, voljet ću vas zauvijek!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



U jeku tužne vijesti o smrti Miroslava Ćire Blaževića polako stižu i prve objave u kojima se brojni opraštaju od velikog trenera.


Među prvim reakcijama one su iz sportskih krugova, iako je smrt legendarnog trenera potresla i one koji nisu pratili nogomet, ali su itekako znali tko je Ćiro Blažević, što je još jedno posthumno svjedočanstvo njegove veličine. 


Na društvenim mrežama opraštaju se svi: od premijera Andreja Plenkovića, nogometaša Edina Džeke, HNS-a pa sve do najmanjih i najvećih nogometnih klubova i brojnih pojedinaca na koje je “trener svih trenera” ostavio trag.




Hrvatski nogometni savez na svom je Instagram profilu objavio crno – bijelu fotografiju Ćire Blaževića, posvetivši mu dirljivu objavu: “U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti preminuo Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener i izbornik Vatrenih koji su 1998. godine osvojili svjetsku broncu.


Omiljenom Ćiri neka je laka hrvatska zemlja, a najbližima izražavamo najdublju sućut u ime cijele nogometne obitelji koja je danas izgubila ‘trenera svih trenera’”.


Premijer Andrej Plenković na Facebooku je objavio: “Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta.


Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Izražavam iskrenu sućut obitelji”, uz fotografiju na kojoj zajedno poziraju.


Na Instagramu se oproštajna objava nalazi i na stranici Dinama gdje stoji: “Dan prije svog 88. rođendana zauvijek nas je napustio trener svih trenera, veliki i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.


Gospodine Ćiro hvala Vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski nogomet. Vaš nogometni rukopis, lik i djelo nikada nećemo zaboraviti.


GNK Dinamo ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji i prijateljima legende hrvatskog nogometa. Počivao u miru…”


Dirljivu objavu uz zajedničku fotografiju objavio je i nogometaš Edin Džeko:“Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek. Porodici najiskrenije saučešće.”