Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva muška liga

«Bura s Kvarnera« protutnjala Višnjikom

Autor: Paulo Sarić

06.02.2023. 18:21
«Bura s Kvarnera« protutnjala Višnjikom

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike upisali su novi poraz u Prvoj muškoj ligi. Bolji od igrača Jakova Vladovića u subotu su na Višnjiku u susretu 17. kola drugog razreda hrvatske muške košarke bili košarkaši Kvarnera 2010 koji su slavili rezultatom 70:93. Premda su Puntamičani dobro otvorili susret i na otvaranju druge dionice imali okruglih deset poena prednosti, nastavak utakmice je protekao u znaku puno iskusnijih gostiju koji su na krilima kontrole skoka i 13 ubačenih trica stigli do novih bodova u borbi za vrh.


Dobro otvaranje


Nakon početnog ispitivanja snaga koje je završilo »podjelom bodova«, Zadrani su krajem prve četvrtine vezali devet poena i u drugu dionicu donijeli ugodnu zalihu od tri posjeda prednosti (20:12). Pokazivao je semafor u 12. minuti nakon trice kapetana Dominika Zelanta i okruglih plus deset za mladiće Jakova Vladovića (25:15), no kako je vrijeme odmicalo, a prvi igrači s klupe počeli dobivati veću priliku, tako su i Riječani polako hvatali priključak. Razigrao se Ivan Kučan, a uskoro mu se priključio i veteran Siniša Štemberger pa su gosti već do odlaska na veliki odmor preokrenuli rezultat i prvo poluvrijeme zaključili serijom 0:12, u svlačionice odnijevši prednost od sedam koševa (29:36). Puntamika je u posljednjih osam minuta druge četvrtine ubacila samo jedan koš iz igre, djelo kapetana Zelenta, što je, pokazat će se, usmjerilo daljnji tijek dvoboja.


Odvajanje Riječana


Početne minute nastavka donijele su izjednačenu igru u kojoj su se Puntamičani uspjeli prišuljati na četiri poena zaostatka, no sredinu trećeg perioda je obilježila nova napadačka kriza domaćeg sastava koji je ponovno muku mučio da dođe do koša. Bila je to prilika koji košarkaši Kvarnera nisu propustili te su s novih 12 vezanih poena otišli na dvoznamenkastu prednost i čvrsto preuzeli rezultatsku inicijativu (40:55). S istim odstojanjem se ušlo i u posljednjih deset minuta, da bi sve dileme oko vlasnika nova dva boda nestale na otvaranju četvrte četvrtine kada su Štemberger i Courtney Fells dalekometnim ubačajima odveli svoju momčad na 49:71, nakon čega su gosti mirno priveli susret kraju. Riječane je s 26 koševa predvodio Ivan Kučan, a pratio ga je Daniel Zovko s 21 poenom i deset skokova, dok je Borna Jurela s 19 koševa, četiri uhvaćene lopte i dvije asistencije bio najefikasniji u domaćim redovima.