Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

NOGOMET

Četiri prvoligaša uz puno drame prošli u 1/8 finala Hrvatskog kupa

Autor: Hina

18.10.2022. 20:56
Četiri prvoligaša uz puno drame prošli u 1/8 finala Hrvatskog kupa


Sva četiri prvoligaša koji su nastupili u utorak u utakmicama 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa plasirali su se u osminu finala iako su ih njihovi suparnici držali u neizvjesnosti do pred sam kraj dvoboja. Osijek je u Orahovici svladao domaćeg četvrtoligaša Papuk sa 2-0 (2-0) golovima Jugovića u 32. minuti i Belje koji je potvrdio pobjedu u prvoj minuti sudačke nadoknade.


Šibenik je do 2-1 (1-1) pobjede protiv trećeligaša Jadrana iz Poreča stigao preokretom i golom pred sam kraj utakmice. Domaće je u vodstvo doveo Lepinjica u 11. minuti, Marasović je poravnao na 1-1 u 22., da bi pobjedu i prolazak Šibeniku osigurao Delić u 72. minuti.


Još je neizvjesnije bilo u zagrebačkoj Dubravi gdje je Gorica pobijedila domaćeg drugoligaša sa 3-2 (2-1) pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Dubrava je povela na samom otvaranju preko Yije u 1. minuti, do odmora je Gorica preokrenula golovima Vujnovića u 27. i Steenvoordena u sudačkoj nadoknadi. Na 2-2 izjednačio je Petriško u 75. minuti, ali Mitrović je u trećoj minuti nadoknade zabio za 3-2 za Goricu i spasio svoju momčad produžetka.




Produžetak se zato igrao u Solinu gdje je Slaven Belupo tek nakon dodatnih 30 minuta slavio protiv domaćeg drugoligaša sa 2-1. Koprivničane je u prednost doveo Žuljević u 23. minuti, ali je Nimely golom u 89. minuti poslao susret u produžetak. Veteran Krstanović je golom u 100. minuti ipak odveo Slaven među posljednjih 16 klubova u ovom natjecanju.


Neizvjesnosti nije bilo samo u susretu Mladosti iz Ždralova i Oriolika u kojem je domaći trećeligaš sa 6-0 (4-0) nadvisio gostujućeg četvrtoligaša. Po dva gola za domaće postigli su Guja (2, 44-11m) i Jajalo (7, 51), a jednom su se u strijelce upisali Abramović (22) i Raužan (49).


Još ranije su plasman u osminu finala izborili Dinamo, koji je izbacio Borince te Hajduk koji je svladao Tehničar iz Cvetkovca. U srijedu su na programu dvoboji Moslavina Kutina – Rijeka, Bistra – Lokomotiva, Grobničan – Istra 1961, Bednja Beletinec – Rudeš, Primorac Biograd – Varaždin, Bjelovar – Jaska Vinogradar, Split – Cibalia i Belišće – BSK (15 sati), dok je dvoboj Nedelišća i Intera iz Zaprešiča otkazan.