Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Australian Open

Četvrti tenisač svijeta i treću godinu zaredom stigao do polufinala Australian Opena, poznat je i njegov idući suparnik

Autor: Hina

24.01.2023. 14:08
Četvrti tenisač svijeta i treću godinu zaredom stigao do polufinala Australian Opena, poznat je i njegov idući suparnik

Foto: Stefanos Tsitsipas/Foto REUTERS

Tsitsipas protiv Hačanova vodi sa 5-0 u međusobnim dvobojima, ali ovo će biti njihov prvi obračun na Grand Slam turnirima i u meču na tri osvojena seta



MELBOURNE Četvrti tenisač svijeta, 24-godišnji Grk Stefanos Tsitsipas, treću godinu zaredom probio se do polufinala Australian Opena, pobijedivši u četvrtfinalu 21-godišnjeg Čeha Jirija Lehečku (ATP – 71.) sa 6-3, 7-6 (2), 6-4 za dva sata i 17 minuta.


Po jedan oduzeti servis u prvom i trećem setu te pet spašenih “break-lopti” i odlično odigran ‘tie-break’ drugog seta donijeli s Tsitsipasu šestu pobjedu u isto toliko odigranih četvrtfinalnih mečeva na Grand Slam turnirima.


Za mjesto u svom prvom finalu na Australian Openu, a drugo u karijeri na Grand Slam turnirima, Grk će se boriti protiv 26-godišnji Karena Hačanova (ATP – 20.) koji je do polufinala stigao nakon što mu je Amerikanac Sebastian Korda (ATP – 31.) predao meč, pri vodstvu Rusa 7-6 (5), 6-3, 3-0. Korda je tijekom meča osjetio bol u desnom zglobu zapešća, dvaput zatražio liječničku pomoć, ali se u trećem setu odlučio na predaju.




Tsitsipas protiv Hačanova vodi sa 5-0 u međusobnim dvobojima, ali ovo će biti njihov prvi obračun na Grand Slam turnirima i u meču na tri osvojena seta.


Osim mjesta u svom drugom Grand Slam finalu, Tsitsipas ima i dodatan motiv, jer bi mu naslov pobjednika Australian Opena donio proboj na čelno mjesto ATP ljestvice. Osim Grka, šansu za ponovni proboj na vrh ATP ljestvice osvajanjem desetog naslova u Melbourneu ima i Srbin Novak Đoković, koji će u srijedu igrati svoj četvrtfinalni meč protiv Rusa Andreja Rubljova.


AUSTRALIAN  OPEN, tenisači – četvrtfinale


Karen Hačanov (18) – Sebastian Korda (SAD/29) 7-6 (5), 6-3, 3-0, predaja


Stefanos Tsitsipas (Grč/3) – Jiri Lehečka (Češ) 6-3, 7-6 (2), 6-4