Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

GOTOVA SEZONA

Čilić izgubio u prvom kolu Pariza, bolji bio Musetti

Autor: Hina

01.11.2022. 09:06
Čilić izgubio u prvom kolu Pariza, bolji bio Musetti

Foto: REUTERS



Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP – 17.) zaustavljen je u prvom kolu Masters 1000 turnira u Parizu, gdje ga je sa 6-4, 6-4 sa 82 minute pobijedio Talijan Lorenzo Musetti (ATP – 23.). Ovo je bio 14. Čilićev nastup u Bercyju, a po četvrti put je poražen u prvom meču.


Marin do nove prilike za ‘break’ nije došao


Musetti je do pobjede došao u dva seta koja su bila vrlo sličnog scenarija, a jedina razlika je bila u tome da je Čilić u prvom setu imao priliku vratiti izgubljeni servis u prvom gemu. U četvrtom gemu je hrvatski tenisač došao do 15-40, ali ga je Musetti prvo prisilo na pogrešku, a potom mu zabio jedan od svojih sedam asova u meču.
Marin do nove prilike za ‘break’ nije došao pa ga je izgubljeni servis u prvom gemu drugog seta odveo u poraz. Statistički je to bio izjednačen meč, a presudilo je to što je Musetti iskoristio obje prilike za ‘break’, dok je Čilić svoje dvije propustio.


Čilić je po drugi put od 2008 sezonu završio bez ijednog trofeja


Musettijev sljedeći suparnik je Gruzijac Nikoloz Basilašvili koji je sa 6-3, 6-4 bio bolji od francuskog kvalifikanta Quentina Halysa.Čilić je po drugi put od 2008., kad je u New Havenu osvojio prvi od 20 naslova na ATP Touru, sezonu završio bez ijednog trofeja, a najbliže je 21. naslovu bio u Tel Avivu, gdje je u finalu poražen od Novaka Đokovića.
Sezonu na ATP Touru je završio s učinkom od 31 pobjede i 20 poraza, a priliku za popravak imat će u nokaut fazi finalnog turnira Davis Cupa u Malagi, gdje će Hrvatska u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Španjolske.
Hrvatska je tako ostala na jednom predstavniku u pojedinačnoj konkurenciji. Borna Ćorić (ATP – 26.) će u utorak na teren, kad će mu suparnik u prvom kolu biti domaći kvalifikant Corentin Moutet (ATP – 64.).