Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ATP Miami

Ćorić u drugom kolu ispao od kvalifikanta

Autor: Hina

25.03.2023. 18:58
Ćorić u drugom kolu ispao od kvalifikanta

Foto: Reuters



Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao na ATP Masters 1000 turniru kojem je domaćin Miami, u drugom kolu pobijedio ga je Amerikanac Christopher Eubanks s 3-6, 6-4, 6-2.


Ćorić je bio postavljen za 17. nositelja turnira te je bio slobodan u prvom kolu, dok je njegov suparnik, inače 119. igrač na svijetu, prvo prošao kvalifikacije, dok je u prvom kolu glavnog ždrijeba svladao sunarodnjaka Denisa Kudlu 7-6(2), 6-2.


Autoritativno je Ćorić otvorio meč te je odmah oduzeo servis suparniku. Vrlo lako je osvajao svoje servis gemove te je dominantni prvi set zaključio novim breakom za 6-3.




Činilo se da će hrvatski tenisač vrlo jednostavno preskočiti prvu prepreku na turniru jer je drugi set otvorio s 2-0, ali se 26-godišnji Eubanks odmah vratio na 2-2, nakon čega je uslijedila izjednačena borba. No, kod 4-4 Amerikanac radi break, a potom ga i potvrđuje za 1-1 u setovima.


Nakon lošeg ulaza u drugi set Eubanks se definitivno razmahao tijekom te dionice, a s jednako dobrom igrom je otvorio treći set. Amerikanac je odmah napravio break iako mu je prilično i Ćorić pomogao u tom gemu s dvije servis pogreške.


Bio je to samo početak kraja hrvatskog tenisača jer je Eubanks na brzinu pobjegao na 4-0 i time riješio ovaj susret.


U idućem kolu Eubanks čeka pobjednika meča 11. nositelja Britanca Camerona Norrieja i francuskog tenisača Gregoire Barrerea.