Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Cristiano Ronaldo ipak nije postigao pogodak protiv Urugvaja, pametna lopta nije dirala njegovu glavu

Autor: Hina

29.11.2022. 14:50
Cristiano Ronaldo ipak nije postigao pogodak protiv Urugvaja,  pametna lopta nije dirala njegovu glavu

Foto: Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Lopta uključuje tehnologiju koja može pružiti podatke u stvarnom vremenuZUERICH  Tehnologija u lopti korištenoj na Svjetskom prvenstvu u Katru uvjerljivo je dokazala da u jučerašnjoj pobjedi Portugala nad Urugvajem 2-0 Cristiano Ronaldo nije ostvario nikakav kontakt s loptom, potvrdili su u utorak za ESPN FIFA i proizvođač lopti Adidas.


Portugal je poveo u 54. minuti, kada je Bruno Fernandes uputio odličnu loptu desnom nogom s lijevog boka, a ona je preletjela Cristiana Ronalda, prevarila urugvajskog vratara i završila u maloj mreži. Identitet strijelca bio je obavijen nedoumicama, a Fernandes i trener Fernando Santos nisu mogli razjasniti nakon utakmice je li Ronaldo dodirnuo loptu ili ne.


A sada je ESPN-u rečeno da tehnologija unutar lopte dokazuje da Ronaldova glava nije došla u kontakt s loptom što znači da je pogodak sigurno Fernandesov.
“U utakmici između Portugala i Urugvaja, koristeći tehnologiju Connected Ball koja se nalazi u Adidasovoj Al Rihla službenoj lopti , u mogućnosti smo definitivno pokazati da nema kontakta s loptom Cristiana Ronalda kod prvog gola”, stoji u priopćenju Adidasa.


Lopta uključuje tehnologiju koja može pružiti podatke u stvarnom vremenu. Također bilježi svaki dodir igrača sa senzorima.


Fernandes je zabio i drugi gol na utakmici za konačnih 2-0 u trećoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, a Portugal se ovom drugom pobjedom u skupini H plasirao u osminu finala SP-a.