Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Crnogorci unatoč porazu odigrali odličnu utakmicu, Island na samom kraju slomio Portugal, Šveđani sigurni krenuli u pohod na tron

Autor: A.P.

12.01.2023. 22:14
Crnogorci unatoč porazu odigrali odličnu utakmicu, Island na samom kraju slomio Portugal, Šveđani sigurni krenuli u pohod na tron

Foto: Reuters



Drugi dan Svjetskog rukometnog prvenstva zaključen je trima fantastičnim utakmicama. Na kraju, rezultatski gledano, nije bilo iznenađenja, no dvije od tri utakmice mogle su otići na jednu i na drugu stranu.


Sigurnu pobjedu osigurali su Šveđani rezultatom 26:18 (11:9), protiv Brazila. Švedska rukometna mašina, na pogon glavnog igrača Jima Gottfridssona, slomila je otpor opasnih Brazilaca u 42. minuti, kada je krenula serija 5:0. Do te minute Brazilci su se stalno držali na 2 pogotka zaostatka. U nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena Švedska je čak i gubila. 


Fenomenalnu utakmicu u sklopu grupe A odigrali su Crna Gora i Španjolska. Iako je Španjolska u tu utakmicu ušla kao favorit, Crnogorci se nisu dali prestrašiti. Poveli su 7:6 na samom kraju 13. minute i tada se dogodila “crna rupa” u igri Crne Gore koju su Španjolci iskoristili i u roku od 4 minute poveli 10:7. Od tada Španjolci nisu ispuštali prednost. Mnogo tehničkih grešaka u napadu rezultiralo je lakim pogodcima Španjolaca koji su na krilima toga i odlične, granitne obrane prelomili utakmicu.
Kod Crne Gore istaknuo je vratar Nebojša Simić koji je na kraju imao nevjerojatnih 15 obrana. Rezultat po završetku utakmice bilo je 30:25 (15:12) za Španjolsku.
Crna Gora unatoč porazu nastavila je odličnom igrom koju je prezentirala na prošlom Europskom prvenstvu te bi mogla zakomplicirati natjecanje za neku od “većih” reprezentacija.
Najizjednačeniju utakmicu večeri odigrali su Island i Portugal u sklopu grupe D. Poluvrijeme te utakmice završilo je 15:15, dok je na kraju rezultat bio 30:26  za Island.
Zanimljivo je kako je Island u 43. minuti poveo 3 razlike, nakon čega se Portugal uspio vratiti. Na nova 3 pogotka prednosti Islanđani su otišli u 53. minuti i tada više nije bilo povratka. Mirno su zatvorili utakmicu i spremno dočekuju Mađare za dva dana.
Za Islanđane najefikasnije je bilo desno krilo, Elisson, koji je postigao 9 pogodaka te desni vanjski Omar Ingi Magnusson sa 7 pogodaka. Kod Portugala Portela je zabio Portela je zabio 8 pogodaka.