Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PREMIER LIGA

"Crveni vragovi" pobjedom u 92. minuti završili prvi dio sezone

Autor: Hina

13.11.2022. 21:20

Foto: Reuters



U susretu 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio Fulham sa 2-1, a identičnim rezultatom je Aston Villa kao gost porazila Brighton & Hove Albion.


Peta je to pobjeda “Crvenih vragova” u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima, a gol odluke zabio je 18-godišnji Alejandro Garnacho u drugoj minuti nadoknade.


United je poveo u 14. minuti golom Christiana Eriksena, izjednačio je Daniel James nakon sat vremena igre, a kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, mladi Argentinac je zabio za pobjedu.




Aston Vila je nastavila svoj preporod pod vodstvom španjolskog stručnjaka Unaija Emeryja upisavši i drugu ligašku pobjedu u nizu. Nakon što je pobijedila Manchester United sa 3-1, Villa je u nedjelju na gostovanju porazila Brighton & Hove Albiona sa 2-1.


Domaćin je poveo već u 49. sekundi utakmice kada je argentinski veznjak Alexis Mac Allister presjekao dodavanje vratara Emiliana Martineza prema Douglasu Luizu izvan kaznenog prostora i zakucao loptu u mrežu. Bio je to Brightonov najbrži gol ikada u Premier ligi.


Međutim, gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat, a oba gola zabio je Danny Ings. U 20. minuti je s bijele točke zabio za 1-1, a pobjedu gostima donio je golom u 54. minuti.


Na ljestvici vodi Arsenal sa 37 bodova, Manchester City ima 32, Newcastle United 30, a Tottenham 29 bodova. United je peti sa 26 bodova.


Na začelju je Wolverhampton sa 10 bodova.