Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP Katar

Dalić: Utakmica nas je umorila, imali smo i sreće

Autor: Hina

01.12.2022. 19:27
Dalić: Utakmica nas je umorila, imali smo i sreće

Foto: Reuters



Teška utakmica, imali smo i malo sreće, ali to je nogomet, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare, a nakon plasmana u osminu finala svjetskog prvenstva.


Hrvatskim nogometašima bio je dovoljan bod za siguran prolaz, a na kraju je upravo to i ostvareno. S rezultatom 0-0 Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini F te će u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E.


„Očekivali smo tešku utakmicu protiv Belgije, a takvo što smo i dobili. Belgija je sjajna momčad, znali smo da ne mogu odigrati tri loše utakmicu u nizu. No, čestitam svojim dečkima na borbenosti, trčanju, na igri po cijelom terenu. Kako prema naprijed tako i u obrani. Imali smo u drugom poluvremenu i malo sreće u svemu, ali to je nogomet“, rekao je Dalić te je naglasio kako je ova utakmica silno potrošila njegove igrače.




„Glavna nam je stvar fizički se oporaviti. Utakmica je stvarno bila iscrpljujuća. Znali smo rezultat druge utakmice u kojoj su igrali Maroko i Kanada. Nismo kalkulirali. Htjeli smo pobijediti iako nam je bod bio dovoljan“.