Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Branič Brazila

Dani Alves: "Ne možemo razmišljati o polufinalu s Argentinom zbog poštovanja prema Hrvatskoj"

Autor: Hina

07.12.2022. 08:21
Dani Alves:

Foto: Foto REUTERS

Brazil i Hrvatska igrat će u petak svoj dvoboj četvrtfinala, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Argentine i Nizozemske pa mnogi smatraju kako bi se u polufinalu mogli sudariti ljuti južnoamerički rivali



MADRID Branič brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves, drugi igrač po broju nastupa za tu južnoameričku reprezentaciju, rekao je kako Hrvatska ima jako kvalitetne igrače pa da će joj njegova momčad posvetiti “110 posto svoje pozornosti” kako bi prošla u polufinale Svjetskog prvenstva.


Brazil i Hrvatska igrat će u petak svoj dvoboj četvrtfinala, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Argentine i Nizozemske pa mnogi smatraju kako bi se u polufinalu mogli sudariti ljuti južnoamerički rivali.


“Ne možemo razmišljati o polufinalu jer smo u četvrtfinalu. Zbog poštovanja prema Hrvatskoj, prema protivniku, moramo ostati usredotočeni na tu utakmicu”, rekao je medijima 39-godišnji Alves, čije riječi prenose argentinske novine La Nacion.




“Hrvatska ima jako kvalitetne igrače pa zaslužuje da joj pridamo 110 posto svoje pozornosti”, dodao je nogometaš meksičkog kluba Pumas.


Hrvatska je četvrtfinale izborila boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Japana, nakon što je susret završio 1-1, dok je Brazil sa 4-1 bio bolji od Južne Koreje.


Alves je u toj utakmici na poziciji desnog beka odigrao 27 minuta, čime je upisao 126. nastup za Brazil. Tako je prestigao nekadašnjeg lijevog beka Roberta Carlosa. Najviše nastupa ima bivši desni bek Cafu koji je 142 puta nosio brazilski žuti dres.


“Nismo ovdje kako bismo birali protivnike. Bez obzira s kime igramo dajemo sve od sebe kako bismo se nastavili boriti za ostvaranje svog cilja”, rekao je Alves.


Brazil se nada osvajanju šestog naslova svjetskog prvaka. Susretne li se na tom putu s Argentinom, Alves smatra da je najveću pozornost potrebno pridati njegovom nekadašnjem suigraču iz Barcelone Lionelu Messiju.


“Messi je trenutačno Argentina. Sve ide preko njega. U fantastičnoj je formi. On je nesumnjivo jedan od igrača koje treba imati na umu na ovom natjecanju”, izjavio je Alves koji je u Barceloni od 2014. do 2016. igrao i s hrvatskim veznjakom Ivanom Rakitićem.


Napadač Richarlison, koji je na Svjetskom prvenstvu zabio tri gola, također napominje kako je potrebno razmišljati samo o idućem protivniku.


“Sada razmišljamo o Hrvatskoj”, rekao je 25-godišnji Richarlison, suigrač hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića u Tottenhamu.