Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Indian Wells

Medvedev protiv Alcaraza za naslov u Kaliforniji

Autor: A.P.

19.03.2023. 07:32
Medvedev protiv Alcaraza za naslov u Kaliforniji

Foto: Danil Medvjedev/Foto REUTERS



Daniil Medvedeva i Carlos Alcaraz finalisti su ovogodišnjeg izdanja Indian Wellsa, odnosno “petog Grand Slama” kako ga se voli nazivati. Nevjerojatnom Rusu potrebno je bilo sat i 48 minuta igre protiv domaćeg uzdanice, Francesa Tiafoea. Iako je meč bio poprilično izjednačen, popularni “Medo” pod kontrolom je držao sve važnije poene. Na kraju rezultatom 7:5, 7:6 te nakon 7 propuštenih meč lopti, Rus je izborio finale. Za njega je ovo bila 19. pobjeda u nizu te se četvrti turnir zaredom našao u finalu. Podsjetimo, prije američke turneje Medvedev je uzeo Rotterdam, Dohu i Dubai i tako podsjetio na svoje najbolje dane kada je bio i svjetski broj 1.


Onaj tko eventualnom osvajanjem turnira može postati svjetski broj 1, Carlos Alcaraz, stigao je za malo manje od dva sata u finale, pritom izbacivši sjajnog Talijana Jannika Sinnera. U prvom setu mladi dvojac razmijenio je po jedan break i stigao u tie-break. Alcaraz pri rezultatu 4-4 radi “mini – break” i sa svoja dva servisa zaključuje posao u prvom setu. Drugi set, Španjolac, otvara servisom, nakon toga radi break te ponovno osvaja servis i odlazi na nedostižnih 3:0. Na kraju rezultatom 7:6, 6:3, Alcaraz odlazi na megdan iznimno raspoloženom Medvedevu.


Njih dvojica igrala su do sada samo jednom i to u drugom kolu Wimbledona 2021. godine, kada je Medvedev “pomeo pod” s mladim Španjolcem.