Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Danska očitala rukometnu lekciju Egipćanima, Nijemci se nekoliko puta "vratili iz mrtvih" i na kraju sve uprskali

Autor: A.P.

23.01.2023. 22:43
Danska očitala rukometnu lekciju Egipćanima, Nijemci se nekoliko puta

Foto: Reuters



U posljednje dvije utakmice u skupinama, nije bilo nikakvih iznenađenja. Egipatt nije uspio poraziti svjetske prvaka Dance. Pred praktički punom dvoranom danskih navijača u Malmo-u, Danci su očitali lekciju prvacima Afrike i na kraju pobijedili 30:25(17:12).


Danci su ušli furiozno u ovaj susret i već nakon 10-ak minuta vodili su 6 golova razlike. Egipat niti u jednom trenutku se nije uspio niti približiti kako bi moglo razmišljati o eventualnoj neizvjesnosti pred kraj utakmice. Danska je kontrolirano, s mnogo iskustva igranja ovakvih utakmica, kada mnogo toga ovisi, osvojila prvo mjesto i osigurala si uvjetno rečeno lakši ždrijeb.


Najzaslužniji večeras bili su Gidsel i Pytlick, svaki po 8 golova, Mikel Hansen dodao je 6, a na vratim Niklas Landin upisao je 14 obrana. Egipćanima “na ruku” ne ide ni činjenica da njihovi vratari nisu imali niti jednu obranu na utakmici.




Norveška je Katowicama pobijedila Njemačku, čime je osigurala prvo mjesto u svojoj skupini.  Bila je to puno izjednačenija utakmica, nego ona u Malmo areni.


U susret bolje su ušli Norvežani, poveli s 3 razlike, no uporni Nijemci nisu se predavali bez borbe. Vratili su se u susret, iako nikada nisu uspijeli povesti, no rezultat je većinom bio izjednačen. U samoj završnici prvog poluvremena i početkom drugog, Norvežani su ponovno napravili seriju 3:0, no Nijemci se ni tada nisu predali i ponovno se vratili u život u 42. minuti, kada su izjednačili. U 49. minuti Norvežani su vodili 2 razlike i tada nastaje Njemačka serij 3:0 i u 52. minuti Nijemci prvi puta vode u ovom susretu.


Nažalost po njih, nisu zadržali koncentraciju do kraja i Norvežani okreću rezultat u svoju korist, rade seriju 4:0 i prelamaju susret u svoju korist. Na kraju Norveška-Njemačka 28:26(18:16).


Juri Knorr bio je najbolji strijelac na utakmici, no ključni razlog za pobjedu Norvežana bili su golmani, Bergerund i Saeveraas koji su skupili 13, odnosno 5 obrana.


Ove četiri reprezentacije, Danska, Egipat, Njemačka i Norveška, prolaze dalje u četvrtfinale.