Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Australian Open

De Minaur priznao da je bio nemoćan protiv Đokovića, a Nole poručio: "Odigrao sam meč godine"

Autor: Hina

23.01.2023. 14:14
De Minaur priznao da je bio nemoćan protiv Đokovića, a Nole poručio:

Foto: Foto REUTERS

Žao mi je što nisam ispunio određena očekivanja, kako svoja tako i mojih navijača, no Đoković je bio predobar - rekao je Australac



MELBOURNE  “Nisam znao što napraviti na terenu”, priznao je australski tenisač Alex De Minaur nakon vrlo lakog poraza od Novaka Đokovića u osmini finala Australian Opena.


Domaći navijači u Melbourneu su se nadali kako De Minaur može prvog favorita ovog Grand Slam turnira staviti u određene probleme, ali baš ništa od toga se nije dogodilo. Đoković, koji je devet puta podizao pehar pobjednika na ovom turniru, sve je završio vrlo brzo uz samo pet izgubljenih gemova. Bilo je 6-2, 6-1, 6-2.


„Žao mi je što nisam ispunio određena očekivanja, kako svoja tako i mojih navijača, no Đoković je bio predobar. Pretpostavljam da je odigrao na najvećoj mogućoj svojoj razini. Kada je takav ne znam tko ga može ugroziti. Nisam uspio ništa, nisam ga stavljao pod pritisak i nisam znao što napraviti na terenu. Igrao je duboko, sjajno se kretao i dominirao je od početka do kraja“, rekao je Australac.




S druge strane, Đoković je naglasio kako po prvi puta nije osjetio nikakve bolove tijekom meča. Inače, od dolaska u Australiju konstantno se tužio na razne fizičke probleme.


„Ne, nisam osjećao nikakve bolove i iznimno sam sretan što sam sve uspio završiti u tri seta. Odigrao sam najbolji meč ove godine“, izjavio je Đoković kojeg u četvrtfinalu čeka dvoboj protiv Rusa Andreja Rubljova.