Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Francuska vrsta

Deschamps pozvao trojicu debitanata za kvalifikacijski ciklus, Francuzi oslabljeni zbog ozljeda

Autor: Hina

16.03.2023. 16:28
Deschamps pozvao trojicu debitanata za kvalifikacijski ciklus, Francuzi oslabljeni zbog ozljeda

Foto: Wesley Fofana/Foto REUTERS

Zbog ozljeda na popisu nema Lucasa Hernandeza, Ousmanea Dembéléa, Paula Pogbe, N'Goloa Kantéa, Ferlanda Mendyja, Christophera Nkunkua, što je Deschampsu omogućilo da pozove neka nova imena



PARIZ Francuski izbornik Didier Deschamps je u četvrtak objavio popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice u ožujku, a na njemu su mjesto našla i trojica debitanta, među kojima Khéphren Thuram i Wesley Fofana.


S obzirom da je Hugo Lloris otišao u reprezentativnu mirovinu, Deschamps je također prvi put pozvao vratara Lensa Bricea Sambu za početak kvalifikacija za Euro-2024. Novi prvi vratar reprezentacije je Mike Maignan, golman Milana, a drugi je Alphonseu Areoli koji brani u West Hamu.


Zbog ozljeda na popisu nema Lucasa Hernandeza, Ousmanea Dembéléa, Paula Pogbe, N’Goloa Kantéa, Ferlanda Mendyja, Christophera Nkunkua, što je Deschampsu omogućilo da pozove neka nova imena.




Fofana (Chelsea, 22) pridružio se pomlađenoj obrani čiji je stup još uvijek Benjamin Pavard (Bayern).


U vezni red je pozvan 21-godišnji Khéphren Thuram koji će se tako priključiti svom starijem bratu Marcusu koji igra u napadu.


Nakon međunarodnog umirovljenja Stevea Mandande, 36-godišnji Olivier Giroud je najstariji igrač u reprezentaciji, a u napadu će igrati uz Kyliana Mbappéa i Antoinea Griezmanna. Nema novih imena u napadu u koji se vraća Moussa Diaby (Leverkusen). Prisutna su još tri napadača iz Bundeslige: Kingsley Coman (Bayern München), Randal Kolo Muani (Frankfurt) i Marcus Thuram (Mönchengladbach).


Framncuska prvu utakmicu kvalifikacija igra kod kuće 24. ožujka protiv Nizozemske, a tri dana kasnije ide na gostovanje kod Irske.