Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Supersport HNL

Dinamo minimalnim rezultatom svladao Istru

Autor: Hina

10.02.2023. 19:44
Dinamo minimalnim rezultatom svladao Istru

Foto: Pixsell



U prvoj utakmici 21. kola HNL-a Dinamo je kao domaćin na stadionu u Maksimiru svladao Istru 1961 sa 1-0 (1-0).


Strijelac jedinog gola bio je Stefan Ristovski u 37. minuti.


Iako je Dinamo u potpunosti nadigrao Istru 1961 te us postigignzuti pogodak zapucao i kazneni udarac, a još dva gola su mu poništena zbog minimalnih zaleđa, za pobjedu je morao strpiti do samoga kraja dvoboja.




Nakon potpuno nezanimljivih prvih 25 minuta igre za prvo uzbuđenje na utakmici pobrinuo se – sudac Ivan Bebek. Baturina je u toj 25. minuti ubacio s desne strane, na loptu je skočio kapetan Ademi no bio je prenizak te se bacio na travnjak u gostujućem petercu, a Bebek je pokazao na bijelu točku smatrajući kako je Hujber gurnuo Ademija u leđa prilikom skoka. Iako se na snimci jasno vidi kako Hujber nije utjecao na Ademijev pad te su VAR suci pozvali Bebeka da situaciju provjeri na monitori i ispravi svoju pogrešku odluku bahati Riječanin je i nakon pregleda snimke ostao pri svojoj odluci pa je Drmić dobio priliku dovesti Dinamo u vodstvo. No, Švicarac je s bijele točke zatresao vratnicu i ostalo je 0-0.


No, u 37. minuti Dinamo je stigao do prednosti. Opet je začetnik akcije bio Baturina koji je ovoga puta ubacio s lijeve strane, ovoga puta na volej desnog braniča Ristovskog koji je snažnim udarcem sa 10-ak metara “probio” Majkića.


U razdoblju od 63. do 67. minute Dinamo je dva puta tresao mrežu suparnika, no oba ta gola poništena su zbog malij zaleđa u kojima se našao Špikić. Prvi put su Baturina i Ivanušec odlično kombinirali na sredini igrališta, uslijedila je odlična okomita lopta za Špikića koji je izbio sam pred Majkića i rutinski ga svladao. Pregledom VAR-a ustanovljen je kako je Špikić ipak bio u zaleđu prilikom proigravanja Ivanušeca. Drugi put je Špikić dobio loptu na desnom krilu i zatim odlično ubacio za Petkovića koji je utrčao u kazneni prostor i lijepo poentirao no ponovno je reakcija VAR-a spasila Puljane i zadržala ih u igri za pozitivnim rezultatom.


Ipak, Istra 1961 do kraja utakmice nije stvorila niti jednu suvislu akciju za poravnanje, dok su se domaći propisno ispromašivali pa je ostalo minimalnih 1-0.


Vodeći Dinamo sada ima 49 bodova, 11 više od drugog Hajduka, a 15 od trećeg Osijeka, dok je Istra 1961 ostala peta sa 27 bodova, koliko ima i šesti Varaždin, a četvrti Slaven Belupo ima bod više.


Na dnu je Gorica s devet bodova.