Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Supersport kup

Dinamo pobjedom protiv Splita osigurao četvrtfinale

Autor: Hina

14.02.2023. 18:14
Dinamo pobjedom protiv Splita osigurao četvrtfinale

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su nastup u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u utorak na stadionu Park mladeži domaći Split sa 3-1 (2-1).


Josip Drmić je doveo Dinamo u vodstvo u 12. minuti, a sedam minuta poslije je postigao i svoj drugi pogodak za 2-0. Ante Babić je u 31. minuti smanjio zaostatak domaće momčadi. Pobjedu Dinama potvrdio je Josip Šutalo pogotkom u 49. minuti.


Dinamo će u četvrtfinalu igrati protiv Lokomotive, a taj će dvoboj biti odigran 1. ožujka, baš kao i utakmica Osijek – Hajduk. Dan prije, 28. veljače, igrat će BSK – Šibenik i Slaven Belupo – Rudeš.




Kod prvog pogotka u 12. minuti Drmić je izveo solo akciju i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gornji lijevi kut gola, tako da je domaći vratar Sven Vojnović bio nemoćan.


Drugi Drmićev gol je došao nakon što je Vojnović obranio udarac Petra Bokčaja iz neposredne blizine, no lopta se odbila do Brune Petkovića koji je zanjihao obranu Splićana, a onda nesebično gurnuo loptu udesno prema Drmiću koji nije imao težak posao te poslao loptu u nebranjenu mrežu.


Split je smanjio zaostatak nakon što je odlično na ubačaj Marija Vojkovića reagirao Ante Babić i vrhom kopačke poslao loptu u donji lijevi kut pokraj ispruženog Dinamovog vratara Daniela Zagorca.


I Dinamo je do trećeg pogotka došao nakon slobodnog udarca. S lijeve strane ga je izveo Petar Bočkaj poslavši loptu na suprotnu vratnicu, gdje je najviši u skoku bio Kevin Theophile-Catherine. Francuski stoper je loptu glavom proslijedio prema sredini, gdje ju je s četiri metra Josip Šutalo ugurao u mrežu za konačnih 3-1.


Utakmicu je sudio Dario Bel iz Osijeka.