Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hrvatski nogometni kup

Dinamo tek u produžecima svladao Lokose

Autor: Hina

01.03.2023. 17:49
Dinamo tek u produžecima svladao Lokose

Foto: Pixsell



Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su na stadionu u Maksimiru u četvrtfinalu svladali Lokomotivu sa 3-1 (1-1, 0-1) nakon produžetka.


Lokomotiva je povela golom Silvija Goričana (37), no Dario Špikić (55) je u drugom dijelu poravnao na 1-1 da bi Dinamo u dodatnih pola sata osigurao prolazak preko Josipa Drmića (91), koji je pogodio u 47. sekundi produžetka, a u igru je ušao u pauzi između kraja drugog poluvremena i početka produžetka, te Roberta Ljubičića (117).


Gosti s Kajzerice uspjeli su umrtviti utakmicu u prvom poluvremenu, a onda u 37. minuti i povesti. Stojković je lijepom dijagonalom “rasparao” obranu domaćih, do lopte u kaznenom prostoru je stigao Goričan koji ju je potom potkopao preko Livakovića i poslao u mrežu.




Početkom nastavka Stojković se mogao upisati i u strijelce, ali u tome ga je spriječio – vlastiti suigrač. Lokomotiva je u 51. minuti razvila odličan protunapad, Kulenović je sjajno razigrao suigrače, lopta je stigla na udarac sa sedam metara od vrata Stojkoviću, on nije najbolje zahvatio loptu koja je ipak bila neuhvatljiva za Livakovića. Upitno je bi li Stojkovićev udarac završio u mreži, vratnici ili gol-autu, pa je na metar od gol-linije loptu u mrežu skrenuo Aliyu koji se nalazio u zaleđu, pa je gol poništen.


Dinamu nije trebalo dugo vremena za kažnjavanje gostiju zbog tog promašaja. Četiri minute kasnije Mišić je poslao dugu loptu prema Špikiću koji je iskoristio nonšalantnost De Haasa, primirio dodavanje te po ulasku u kazneni prostor smireno svladao Čavlinu.


Mogao je Dinamo riješiti pitanje prolaska i prije produžetka, no mladi Martin Baturina nije imao sreće, u dva navrata je pogodio gredu. U 62. minute je pokušao udarcem glavom, no na toj je lopti bio i Čavlina te bi zasigurno reagirao da je bilo potrebno, ali u 71. minuti je nakon lijepog udarca Baturine sa 20-ak metara vratar Lokomotive bio svladan te ga je samo sreća spasila. S druge strane, u dvije se odlične prilike našao napadač Lokomotive Kulenović, ali Livaković ga je fantastičnim reakcijama u 75. i 88. minuti spriječio da se upiše u strijelce.


Na početku produžetka trener Dinama Ante Čačić uveo je Drmića umjesto Moharramija, a ta odluka se pokazala ispravnom nakon samo 47 sekundi. Baturina je dobio loptu na desnom krilu, ubacio prizemni centaršut na pet metara gdje je utrčao Drmić i još jednom pokazao odličan osjećaj za gol.


Konačni rezultat postavio je Ljubičić pogodivši mrežu iz velike blizine nakon kombinacije s Menalom i Ivanušecom.


Posljednji polufinalist bit će poznat kasnije u srijedu kada svoj četvrtfinalni susret odigraju Osijek i Hajduk.


Ždrijeb parova polufinala održat će se u ponedjeljak.